مرغ و قیسی یکی از غذاهای لذیذ ایرانی است که ترکیب دلپذیری از طعم ترش و شیرین دارد. این غذا معمولا با پلو زعفرانی سرو می شود و برای مهمانی ها و جشن ها بسیار مناسب است. در این مقاله از وبلاگ اکالاروش تهیه مرغ و مرغ با تمام نکات مهم قدم به قدم آن را برای شما توضیح خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه مرغ و قیمه
مواد لازم برای تهیه مرغ و قیسی به شرح زیر است:
مرغ متوسط | 1 عدد (تقریباً 1 کیلوگرم) |
پیاز متوسط | 2 عدد |
قیسی | 100 گرم |
رب انار | 3 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | به اندازه لازم |
زردچوبه | 1 قاشق چای خوری |
دارچین | نصف قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
روغن | به اندازه لازم |
آب | به اندازه لازم |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل تهیه مرغ و قیسی
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش 50-40 دقیقه می باشد.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش برای 3-4 نفر مناسب است، به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این غذای بسیار جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این خورش در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه مرغ
مرغ را تمیز کرده و به قطعات متوسط برش دهید. بعد از شستن و پوست کندن پیاز، آن را ریز خرد کنید.
برای طعم بهتر می توانید از مرغ محلی استفاده کنید.
مرحله دوم: مرغ را سرخ کنید
در یک قابلمه مناسب روغن را داغ کرده و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود. سپس مرغ را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و بوی خامی مرغ گرفته شود.
مرحله سوم: اضافه کردن ادویه جات ترشی جات
زردچوبه و دارچین را به مرغ اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه ها گرفته شود.
مرحله 4: آب را اضافه کنید
آب جوش را به قابلمه اضافه کنید تا روی مرغ را بپوشاند. اجازه دهید خورش به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بپزد تا مرغ کاملا بپزد.
مرحله پنجم: تهیه قیسی
قیسی را از قبل بشویید و به مدت 15 دقیقه در آب گرم خیس کنید. سپس رب ها را به خورش اضافه کنید.
مرحله ششم: اضافه کردن رب انار و زعفران
رب انار و زعفران دم کرده را به خورش اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
مرحله هفتم: پخت نهایی
اجازه دهید خورش 30 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزد تا جا بیفتد و روغن آن خارج شود.
برای پخت سریعتر خورش می توانید از زودپز استفاده کنید.
مرحله هشتم: سرو کنید
خورش مرغ و قیسی را در ظرف مورد نظر بریزید و با برنج زعفرانی یا نان سرو کنید.
برای تزیین خورش می توانید از خلال بادام یا پسته استفاده کنید.
این خورش برای مهمانی ها و مجالس بسیار مناسب است.
نکات طلایی در تهیه خورش مرغ و قیسی
در تهیه خورش مرغ و قیسی به ۶ نکته مهم زیر توجه کنید:
- برای شیرین شدن خورش می توانید از قیمه خشک قزوینی استفاده کنید.
- اگر از رب انار ترش استفاده می کنید مقدار آن را کم کنید.
- برای خوشبو شدن خورش می توانید از کمی پودر دارچین هم استفاده کنید.
- اگر دوست دارید خورش غلیظ تر باشد، می توانید در اواخر پخت مقداری آرد گندم را در کمی آب حل کنید و به خورش اضافه کنید.
- از ادویه هایی مانند زنجبیل، هل و میخک استفاده کنید تا خورش پیچیده تر شود.
- برای افزایش ارزش غذایی خورش می توانید از سبزیجاتی مانند هویج، سیب زمینی یا نخود فرنگی استفاده کنید.
با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله مجله آشپزی اکالا می توانید یک خورش مرغ و قیچی خوشمزه تهیه کنید که از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
امیدواریم آموزش فوق مورد توجه شما قرار گرفته باشد. اگر به طعم های جدید و متفاوت علاقه دارید، به شما توصیه می کنیم طعم این غذای بسیار خوشمزه را از دست ندهید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصی تری به دنبال رویاهایم رفتم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا