نخود با گوشت یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که با استفاده از مواد ساده و در دسترس طعمی منحصر به فرد و دلچسب را به شما ارائه می دهد. این غذا را می توان به عنوان یک وعده غذایی کامل و مقوی برای ناهار یا شام سرو کرد. در ادامه با وبلاگ آکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه این غذا را توضیح دهیم.
مواد لازم برای تهیه نخود فرنگی با گوشت
مواد لازم برای تهیه نخود فرنگی با گوشت به شرح زیر است:
گوشت گوساله یا گوسفند | 500 گرم |
نخود فرنگی | 3 فنجان |
یک پیاز | 1 قطعه بزرگ |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1/2 قاشق چایخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | به مقدار مورد نظر |
روغن | کافی |
اب | کافی |
مراحل تهیه نخود فرنگی با گوشت
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه این خوراک 60-40 دقیقه می باشد.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش برای 2-3 نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این غذای جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این غذا در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه پیاز
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی خرد کنید.
داخل قابلمه ای که قرار است غذا را بپزید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیازها روشن و طلایی شوند.
مرحله دوم: آماده سازی گوشت
گوشت را بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. حالا گوشت را به قطعات دلخواه برش دهید.
گوشت خرد شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله سوم: اضافه کردن ادویه و رب گوجه فرنگی
زردچوبه و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
سپس رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
مرحله چهارم: پختن غذا
3 لیوان آب به مواد اضافه کنید. حرارت را کم کنید، در قابلمه را ببندید و 30-40 دقیقه بپزید تا گوشت کاملا بپزد.
بعد از پختن گوشت، نخودهای شسته شده را به مواد غذایی اضافه کنید و 30-15 دقیقه زمان دهید تا نخودها بپزند و نرم شوند.
مرحله پنجم: چیدن چاشنی و سرو غذا
بعد از پختن گوشت و نخود باید آب آن کم شود و غذای شما لعاب داده شود.
حالا باید غذا را با مقداری نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید.
نخود و گوشت را در ظرف مورد نظر بریزید. این غذای خوشمزه را می توانید با برنج، نان یا سیب زمینی طبخ و سرو کنید.
نکات و ترفندهای تهیه نخود فرنگی با گوشت
در تهیه خوراک گوشت و نخود به 10 نکته مهم و طلایی زیر توجه کنید:
- می توانید از سبزیجات دیگری مانند هویج، سیب زمینی یا فلفل دلمه ای نیز در این غذا استفاده کنید.
- برای خوش طعم شدن غذا می توانید از ادویه های مختلف مانند زیره، پودر سیر و پاپریکا نیز استفاده کنید.
- اگر غذاهای تند دوست دارید می توانید فلفل سبز یا فلفل قرمز را به غذا اضافه کنید.
- از گوشت تازه و مرغوب استفاده کنید. می توانید گوشت گوسفند یا گوساله را به دلخواه انتخاب کنید.
- از رب گوجه فرنگی مرغوب استفاده کنید تا طعم خوبی به غذای خود بدهید.
- اضافه کردن کمی آب لیمو در پایان پخت به خوشمزه شدن غذا کمک می کند.
- گوشت را بپزید تا کاملا نرم و ترد شود.
- نخود فرنگی را در پایان پخت به غذا اضافه کنید تا له نشود.
- می توانید روی ظرف را با جعفری تازه، گشنیز یا پیاز داغ تزیین کنید.
- می توانید نخود را با گوشت تا 2 روز در یخچال نگهداری کنید و دوباره گرم کنید.
امیدوارم با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله مجله آشپزی اکالا غذای خوشمزه نخود گوشتی را برای خود و عزیزانتان آماده کنید. نخود فرنگی با گوشت یک غذای ساده، خوشمزه و مقوی است که به راحتی می توانید آن را در خانه بپزید.
این غذا منبع بسیار خوبی از پروتئین، آهن و فیبر است و می توان آن را به عنوان یک وعده غذایی کامل و مغذی برای ناهار یا شام سرو کرد. با کمی خلاقیت و سلیقه می توانید به این غذا تنوع بدهید و از طعم آن لذت ببرید. نوش جان!
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصی تری به دنبال رویاهایم رفتم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا