صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه نودل سرخ شده + نکات و عکس

طرز تهیه نودل سرخ شده + نکات و عکس

طرز تهیه نودل سرخ شده نکات و عکس

رشته خاکستر یکی از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین انواع سوپ های سنتی و قدیمی است. پخت رشته لعاب دار کار سختی نیست و با رعایت نکات کلیدی و مهم می توانید آشی بسیار خوشمزه و لعاب دار بپزید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه سوپ رشته را به همراه تمام نکات و تکنیک های آن به شما آموزش می دهیم.

نگاهی گذرا به روش پخت

ابتدا نخود و عدس و لوبیا را در قابلمه با آب بپزید سپس آب و آب قلم را اضافه کنید و بگذارید بجوشد. پیازها را خرد کرده و در روغن تفت می دهیم سپس سیر، زردچوبه، نمک، فلفل و نعناع خشک را اضافه کرده و به قابلمه حبوبات اضافه می کنیم. سبزی ها را خرد کرده و به سوپ اضافه کنید سپس کشک رقیق شده را بریزید و رشته ها را به آن اضافه کنید. بعد از پخت 6-5 دقیقه استراحت دهید و با پیاز داغ و نعنا داغ و کشک تزئین کنید. دستور پخت این سوپ خوشمزه را در ادامه با جزئیات کامل بخوانید.

مواد لازم برای رشته پلو

نخود فرنگی 5 قاشق غذاخوری
عدس 5 قاشق غذاخوری
لوبیا 5 قاشق غذاخوری
آب 4 لیوان
آب قلم 4 لیوان
اسفناج، گشنیز، جعفری، تره فرنگی و شوید 500-600 گرم
پیاز 5-6 عدد
سیر 2-3 قرص
زردچوبه 2 قاشق چایخوری
نمک به اندازه لازم
فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
نعنا خشک 2-3 قاشق چایخوری
کشک 1/2 فنجان
میدان آشی 500 گرم
روغن به اندازه لازم

مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید

مراحل پخت و پز

  • زمان آماده سازی: 90-100 دقیقه
  • مناسب برای: 4-5 نفر
  • درجه سختی: متوسط

مرحله اول: تهیه و پخت حبوبات

برای پخت آش رشته به ازای هر نفر 1 قاشق نخود، 1 قاشق عدس و 1 قاشق لوبیا خام نیاز دارید.

نخود، لوبیا و عدس را تمیز کرده و از شب قبل جداگانه خیس کنید.

در این مدت چند بار روی آنها آب بریزید و با آب تازه خیس کنید. این کار باعث کاهش زمان پخت و تورم حبوبات می شود.

در یک قابلمه بزرگ نخود، لوبیا و عدس را با مقداری آب بریزید.

آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید حبوبات کاملا بپزند. این مرحله حدود 45 دقیقه طول می کشد.

بعد از پخت اگر آب زیادی داشتند کم کنید تا به حالت غلیظی برسد.

مرحله دوم: ترکیب حبوبات پخته، آب و آب قلم

حبوبات پخته شده را در قابلمه مناسبی که قصد پخت سوپ را دارید بریزید. سپس آب و آب قلم را به حبوبات اضافه کنید.

به خاطر داشته باشید که برای طعم بهتر، مقدار آب و آب قلم شما باید برابر باشد.

قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید حبوبات با آب بجوشد.

مرحله سوم: تهیه پیاز و سیر

3 پیاز را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو به قطعات کوچک برش دهید.

در تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید تا داغ شود.

سپس پیازهای خرد شده را در روغن بریزید و تفت دهید تا طلایی شود و عطر مطبوعی از آن خارج شود.

این مرحله حدود 5-7 دقیقه طول می کشد. سیر را بشویید و پس از پوست کندن آن را پوره کرده و له کنید.

پوره سیر را به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر گرفته شود. سیر طعم بی نظیری به غذا می دهد.

مرحله 4: ادویه و نعنا را اضافه کنید

زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به محتویات تابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویه ها خارج شود.

توجه داشته باشید که زردچوبه یکی از مهم ترین ادویه های موجود در غذا است.

در این مرحله نمک را با دقت و کم اضافه کنید. چون خود کشک و رشته فرنگی نمک دارند و نمک زیاد ممکن است سوپ شما را شور کند.

نعناع خشک را به مخلوط داخل تابه اضافه کنید. نعناع خشک باعث می شود سوپ شما عطر و بوی مطبوعی داشته باشد.

نعناع را 3-2 دقیقه تفت دهید تا عطر آن گرفته شود.

سپس این مخلوط را به قابلمه حبوبات در حال جوش اضافه کنید. خوب هم بزنید تا همه مواد خوب با هم ترکیب شوند.

مرحله پنجم: تهیه و افزودن سبزیجات

سبزیجات تازه را تمیز کنید. ساقه های ضخیم و برگ های صاف سبزیجات را جدا کنید.

در یک کاسه آب بریزید و سبزیجات را خوب بشویید تا آلودگی ها از روی آنها پاک شود.

سبزیجات شسته شده را در آبکش بریزید و زمان دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.

سبزیجات را با چاقوی تیز ریز خرد کنید.

برای سرعت بخشیدن به کار می توانید از همزن یا خردکن استفاده کنید.

سبزی های تازه خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. سبزیجات را به آرامی با مواد دیگر هم بزنید تا طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند.

مرحله ششم: تهیه و افزودن کشک

بعد از حدود 15 دقیقه که مواد به جوش آمدند و طعم ها به خوبی با هم ترکیب شدند، 2 قاشق غذاخوری کشک را با 1/2 فنجان آب رقیق کنید.

این مخلوط را به قابلمه اضافه کنید و همه مواد را خوب هم بزنید تا کشک به خوبی با بقیه مواد ترکیب شود.

سپس اجازه دهید سوپ 5 تا 6 دقیقه دیگر بپزد تا همه طعم ها به خوبی با هم ترکیب شوند.

برای داشتن سوپ غلیظ تر و خوشمزه تر می توانید مقدار کشک را افزایش دهید.

مرحله هفتم: اضافه کردن رشته آشی

رشته آشی را به قابلمه اضافه کنید. مهم این است که رشته ها را آرام آرام داخل سوپ بریزید و در 3-5 دقیقه اول آش را با قاشق هم نزنید تا رشته ها نشکند.

حالا اجازه دهید سوپ 10-15 دقیقه دیگر بپزد تا رشته ها نرم شوند و سوپ لعاب دار شود.

وقتی رشته ها کاملاً نرم شدند و آب گوشت غلیظ و لعاب دار شد، به آن زمان بدهید تا جا بیفتد و طعم ها کاملاً با هم مخلوط شوند.

اگر سوپ خیلی غلیظ بود می توانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد.

مرحله هشتم: تهیه پیاز داغ

در این زمان، پس از شستن و پوست کندن 3 پیاز باقیمانده، آنها را به صورت خلالی خرد کنید.

در تابه ای جداگانه سرخ کنید تا طلایی و رنگی شوند.

مرحله نهم: پخت نهایی، تزیین و سرو

بعد از پختن سوپ، درب قابلمه را ببندید و حرارت را خاموش کنید.

اجازه دهید سوپ 5-6 دقیقه روی گاز بماند تا سوپ جا بیفتد و طعم ها خوب با هم مخلوط شوند.

سپس سوپ را در ظرف سرو بریزید. برای تزیین، پیاز داغ سرخ شده، نعناع داغ و کشک را روی ظرف بریزید.

نکات طلایی برای خوشمزه تر کردن رشته فرنگی

در ادامه به نکات مهمی برای خوش طعم شدن آش اشاره می کنیم. با ما همراه باشید.

  • استفاده از سبزیجات تازه طعم سوپ را بهتر می کند، اما اگر چیزی در دسترس ندارید، می توانید از سبزیجات منجمد یا خشک استفاده کنید.
  • آش رشته باید با حرارت کم پخته شود. پختن آن با حرارت زیاد باعث خراب شدن مواد و تغییر طعم آن می شود. اگر سوپ را با حرارت زیاد بپزید ممکن است آب آن تبخیر شود و به لعاب نرسد.
  • بهتر است حبوبات را از شب قبل خیس کنید تا بهتر بپزند و لعاب سوپ درست شود.
  • نودل ها را باید در آخر به سوپ اضافه کنید تا له نشوند. در غیر این صورت، خاکستر شل می شود.
  • کشک یکی از مواد اصلی آش نشاد است. برای طعم بهتر به سوپ از کشک خانگی یا کشک مرغوب استفاده کنید.
  • افزودن کمی کره یا روغن حیوانی در پایان پخت، طعم سوپ را بهتر و غنی تر می کند.
  • بعد از پخت، اجازه دهید سوپ کمی استراحت کند تا مواد بهتر با هم ترکیب شوند.
  • نمک نهایی را در مراحل آخر پخت به سوپ اضافه کنید، زیرا کشک و رشته نیز دارای نمکی هستند که بر طعم سوپ تاثیر می گذارد.
  • برای طعم و لعاب بهتر می توانید به جای آب ساده از آب گوشت استفاده کنید.
  • اگر می خواهید رشته ها لعاب دار شوند، می توانید مقداری گوشت چرخ کرده به آن اضافه کنید.
  • اگر سوپ شما خیلی غلیظ است، می توانید کمی آب جوش اضافه کنید.
  • برای طعم بهتر حتما مقداری نعنا داغ به سوپ اضافه کنید.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه شما علاقمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است و می توانید این سوپ خوشمزه را به روش کامل و دقیق بالا طبخ کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر از ترفندهای دیگری برای پخت سوپ رشته‌ای استفاده می‌کنید که سوپ را خوشمزه‌تر و لعاب‌تر می‌کند، خوشحال می‌شویم این نکات را با ما و سایر دوستان علاقه‌مند در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه آش شلمین (شلم) به روش کردستانی + نکات و عکس

آش شلمین آش شلم یکی از غذاهای سنتی و بسیار محبوب کردستان…

۱۴۰۳-۰۹-۱۴

طرز تهیه املت انار (جوجه انار) گیلانی + نکات و عکس

یکی از غذاهای ساده و منحصر به فرد گیلانی مرغ انار است.…

۱۴۰۳-۰۹-۱۴

طرز تهیه سوپ اسفناج + نکات و فرهای عکس

سوپ اسفناج یکی از خوشمزه ترین و جذاب ترین سوپ هایی است…

۱۴۰۳-۰۹-۱۳

دیدگاهتان را بنویسید