گیلاس پلو یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که طعم ترش آلبالو و عطر برنج را با هم ترکیب کرده و طعمی منحصر به فرد ایجاد می کند. افزودن گوشت چرخ کرده به این غذا باعث کاملتر و مقوی تر شدن آن می شود. در این مقاله از وبلاگ اکالاما قصد داریم دستور پخت را آماده کنیم گیلاس پیلو با گوشت چرخ کرده گام به گام به شما آموزش دهد
مواد لازم برای تهیه آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده
مواد لازم برای تهیه آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده به شرح زیر است:
برنج ایرانی | 4 فنجان |
روغن | کافی |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | کافی |
زعفران دم کرده | به مقدار مورد نظر |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
یک پیاز | 1 عدد |
گیلاس تازه یا منجمد | 500 گرم |
با تشکر | 200 گرم |
اب | 1 فنجان |
دارچین | 1 عدد چوب کوچک |
مراحل تهیه گیلاس پیلو با گوشت چرخ کرده
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و آماده سازی نهایی این غذا 45-55 دقیقه می باشد.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش برای 3-4 نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این غذای جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این غذا در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه گوشت چرخ کرده
پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید.
گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را با هم مخلوط کرده و خوب ورز دهید.
گوشت را به صورت گلوله های کوچک برش دهید و در روغن سرخ کنید.
مرحله دوم: تهیه شربت آلبالو
آلبالوها را بشویید و از آن جدا کنید.
آلبالو، شکر، آب و چوب دارچین را در قابلمه مناسبی بریزید و حرارت دهید تا آلبالوها پخته و شربت غلیظ شود.
سپس چوب دارچین را از شربت خارج کنید.
مرحله سوم: پختن برنج
برای پخت این غذا برنج مرغوب ایرانی مانند طارم یا هاشمی مناسب تر است.
برنج را از شب قبل خیس کنید.
برنج را آبکش کرده و با کمی روغن و نمک مخلوط کنید. کف قابلمه مورد نظر خود را کف قابلمه قرار دهید.
یک لایه برنج، یک لایه گوشت چرخ کرده و یک لایه آلبالو در قابلمه بریزید و این کار را ادامه دهید تا مواد تمام شود.
برنج را با زعفران دم کرده و با خلال بادام تزیین کنید.
در قابلمه را بپوشانید و بگذارید برنج یک ساعت دم بکشد.
مرحله چهارم: سرو کردن
آلبالو پلو را در ظرف مورد نظر سرو کنید و روی آن را با گوشت چرخ کرده و شربت آلبالو تزئین کنید.
نکات طلایی برای خوشمزه تر کردن آلبالو پلو
در ادامه به نکات طلایی برای خوشمزه تر شدن آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده اشاره می کنیم. با ما بمان.
- برای تهیه پیلو آلبالو می توانید از گیلاس تازه یا منجمد استفاده کنید.
- اگر آلبالوها ترش هستند، می توانید مقدار شکر را افزایش دهید.
- برای طعم بهتر می توانید از کمی آب لیمو یا آب پرتقال در شربت آلبالو استفاده کنید.
- برای تزیین پلو آلبالو می توانید از خلال پسته یا گردو نیز استفاده کنید.
- برای تهیه ته دیگ می توانید از نان لواش، سیب زمینی، بادمجان یا کدو حلوایی استفاده کنید.
- می توانید به جای گوشت چرخ کرده از تکه های مرغ استفاده کنید.
- برای خوش طعم شدن گوشت علاوه بر نمک، فلفل سیاه و زردچوبه می توانید از کمی دارچین، زنجبیل و زعفران نیز استفاده کنید.
با رعایت این نکات و مراحل می توانید یک آلبالو پلو خوشمزه تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه علاقه مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است.
اگر شما هم از ترفندها و تکنیک هایی در تهیه این غذا استفاده می کنید که غذا را خوشمزه تر می کند، خوشحال می شویم آن نکات را در قسمت نظرات با ما و سایر دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا