چلو گوشت هویج یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار تبریز است که در ماه محرم و دیگر مناسبت های مذهبی طبخ و توزیع می شود. در این مقاله از وبلاگ اکالا طرز تهیه چلو گوشت هویج نذری تبریزی 100 نفره قدم به قدم آن را با نکات مهمش ارائه می کنیم.
مواد لازم برای تهیه چلو گوشت هویج نذری تبریزی
مواد لازم برای تهیه چلو گوشت هویج نذری تبریزی برای 100 نفر به شرح زیر است:
گوشت گوسفند یا گوساله | 10 کیلوگرم |
هویج | 10 کیلوگرم |
برنج | 25 کیلوگرم |
یک پیاز | 2 کیلوگرم |
سیر | 20 عدد قرص |
روغن | 2 لیتر |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | کافی |
زعفران | کافی |
رب گوجه فرنگی | 500 گرم |
شکر (اختیاری) | 200 گرم |
میوه های خشک (پسته، بادام و کشمش) برای تزیین | به مقدار مورد نظر |
مراحل تهیه چلو گوشت هویج نذری تبریزی 100 نفره
- مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و آماده سازی نهایی این عرضه 5-6 ساعت می باشد.
- میزان مطالب اعلام شده در این آموزش برای 100-110 نفر مناسب می باشد.
- درجه سختی تهیه این پیشنهاد در رده متوسط است.
مرحله اول: آماده سازی گوشت
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. گوشت را به قطعات متوسط برش دهید و بشویید.
در یک قابلمه بزرگ یک لایه گوشت بریزید و مقداری پیاز (نیازی به خرد کردن پیاز نیست) روی آن قرار دهید.
روی لایه بعدی مقداری گوشت بریزید و مقداری پیاز دیگر بین آنها قرار دهید. این کار را تا زمانی انجام دهید که مواد شما تمام شود.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به اندازه ای آب جوش اضافه کنید تا روی گوشت را بگیرد.
درب قابلمه را ببندید و ۱ تا ۲ ساعت زمان دهید تا گوشت بپزد و آب قابلمه بخار شود.
بعد از پخت، پیازها را از قابلمه خارج کرده و اجازه دهید تا گوشت خنک شود.
مرحله دوم: آماده سازی هویج
هویج ها را پوست بگیرید و به ورقه های نازک برش دهید.
در یک قابلمه بزرگ، روغن را گرم کنید. بقیه پیازها را بشویید و ریز خرد کنید.
پیازهای خرد شده را به روغن داغ اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
سیر را رنده کنید و به پیازها اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
هویج های خرد شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و به مدت 5 تا 10 دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شوند.
مرحله سوم: پختن چلو
برنج را بشویید و به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید.
در یک قابلمه بزرگ آب و نمک را بریزید و با حرارت زیاد بجوشانید.
برنج را از آب خیسانده خارج کرده و به آب در حال جوش اضافه کنید.
بعد از نیم پز شدن برنج آن را آبکش کنید.
در قابلمه ای که برنج را آبکش کرده اید مقداری روغن بریزید و کف آن را با نان یا سیب زمینی بپوشانید.
برنج آبکش شده را به همراه زعفران دم کرده به طور یکنواخت داخل قابلمه بریزید.
برنج را با بخارپز بپوشانید و به مدت 40 تا 50 دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید.
مرحله 4: گوشت و هویج را با هم ترکیب کنید
گوشت پخته شده را خرد کنید.
هویج تفت داده شده را به همراه رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به گوشت گاو ریش ریش شده اضافه کنید.
مخلوط گوشت و هویج را به مدت 15 تا 20 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا طعم ها با هم ترکیب شوند.
مرحله 5: چلو گوشت هویج را سرو کنید
چلو را در بشقاب های بزرگ برش دهید و روی آن را با گوشت و هویج بپوشانید.
در صورت تمایل می توانید از میوه های خشک مانند پسته، بادام و کشمش برای تزیین غذا استفاده کنید.
نکات و تکنیک های تهیه چلو گوشت هویج نذری
در تهیه چلو گوشت هویج نذری به ۷ نکته مهم زیر توجه کنید:
- برای خوشبوتر شدن چلو گوشت هویج می توانید از زعفران دم کرده در آب برنج استفاده کنید.
- اگر هویج ها خیلی شیرین نیستند، می توانید در حین تفت دادن کمی شکر اضافه کنید تا طعم آن متعادل تر شود. (این اختیاری است.)
- برای اینکه ته دیگ چلو شما برشته و خوشمزه شود، می توانید از روغن بیشتری در ته قابلمه استفاده کنید و برنج را مدتی روی حرارت ملایم قرار دهید تا ته آن طلایی شود.
- در صورت تمایل می توانید از نخود برای تزیین و طعم بهتر غذا استفاده کنید. هنگام پختن هویج نخود فرنگی را اضافه کنید.
- برای طبخ و سرو غذای 100 نفره حتما از قابلمه ها و ظروف بزرگ و مناسب استفاده کنید. توجه داشته باشید که این مقدار مواد تقریبی برای 100 نفر است و ممکن است بسته به اندازه بشقاب ها و مقدار غذای ریخته شده کمی تغییر کند.
- برای رعایت بهداشت و ایمنی مواد غذایی، هنگام آشپزی از دستکش و ظروف تمیز استفاده کنید.
- برای پخش راحت تر چلو گوشت هویج نذری می توانید از ظروف یکبار مصرف مناسب و با کیفیت استفاده کنید.
امیدواریم با رعایت این نکات مهم مجله آشپزی اکالا به راحتی می توانید چلو گوشت هویج نذری تبریزی را برای 100 نفر تهیه کنید و با این غذای خوشمزه عطر و طعم نذری را در مناسبت های مختلف به یاد بیاورید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا