دلمه کدو تنبل یکی از خوشمزه ترین انواع دلمه است. در این دلمه پاییزی از کدو حلوایی به عنوان ظرف دلمه استفاده می شود که با مواد میانی مختلف پر شده است. در تهیه مواد میانی این دلمه می توانید از مواد غذایی مختلفی که دوست دارید و مطابق با ذائقه خود هستید استفاده کنید. در این مقاله از مجله اکالاروش تهیه پای کدو حلوایی ما به شما آموزش خواهیم داد
مواد لازم برای تهیه کراست کدو حلوایی
مواد لازم برای تهیه کراست کدو حلوایی به شرح زیر است:
کدو تنبل | 1-2 قطعه کوچک |
گوشت چرخ کرده | 200 گرم |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 قرص |
برنج | 1/2 فنجان |
زرشک | 1 قاشق غذاخوری |
لپه ها | 2 قاشق غذاخوری |
تره، جعفری، شوید و مرزه | 1/2 فنجان |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه جات | به اندازه لازم |
روغن و کره | به اندازه لازم |
مراحل درست کردن پوسته کدو حلوایی
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این دلمه 2 الی 3 ساعت می باشد.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش برای 2-3 نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این دلمه جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این دلمه در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه کدو حلوایی
کدو تنبل را با دقت بشویید و با دستمال آشپزخانه خشک کنید.
با یک چاقوی تیز روی کدو را سوراخ کرده و داخل کدو را با قاشق خالی کنید. تمام دانه ها و الیاف داخلی کدو را جدا کنید تا فضای کافی برای مواد داخلی باقی بماند.
دقت کنید که دیواره کدو را خیلی نازک نکنید زیرا ممکن است در حین پخت شکل خود را از دست بدهد.
کدوهای ریز و شیرین بیشتر برای دلمه مناسب هستند، چون راحت تر پر می شوند و طعم لذیذتری به دلمه می دهند.
مرحله دوم: پختن برنج و لپه
برنج را شسته و در قابلمه مناسبی بریزید.
مقداری نمک و روغن به آن اضافه کنید و قابلمه را گرم کنید. زمان بدهید تا برنج نیم پز شود.
لپه را بعد از خیس خوردن با مقداری آب و نمک به همین ترتیب بپزید تا نرم شود.
ترکیب برنج و لپه بافت جالبی به مواد داخل دلمه می دهد و طعم آن را دلپذیرتر می کند.
مرحله سوم: تهیه پیاز و سیر
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. پیاز را نگینی خرد کرده و در تابه مناسبی بریزید.
مقداری روغن اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها روشن و طلایی شوند.
سپس سیر را بشویید و پوست بگیرید. سیر را با کمک سیر له کن پوره کرده و له کنید.
پوره سیر را به پیازهای داخل ماهیتابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
مرحله 4: گوشت چرخ کرده و ادویه ها را اضافه کنید
گوشت چرخ کرده را به محتویات تابه اضافه کنید و همراه با پیاز و سیر تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
در این مرحله نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه دولم را به گوشت اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا طعم ادویه ها به خورد گوشت برود.
مرحله پنجم: اضافه کردن رب گوجه فرنگی، سبزی و زرشک
رب گوجه فرنگی را به محتویات تابه اضافه کنید و ۲ تا ۳ دقیقه دیگر تفت دهید تا رنگ رب تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود.
سبزی معطر و زرشک (در صورت تمایل) را به مخلوط گوشت اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید.
در این مرحله برنج و لپه پخته شده را به مخلوط گوشت اضافه کنید و مواد را به آرامی مخلوط کنید تا همه چیز خوب با هم ترکیب شود.
مراقب باشید که مواد داخلی را خرد نکنید. ترکیب باید یکنواخت باشد. اما همچنان بافت دانه ای خود را حفظ کرده است.
اضافه کردن یک تکه کره به مواد می تواند طعم دلمه را بسیار لذیذتر و غنی تر کند.
توجه داشته باشید که برای داشتن یک دلمه خوشمزه باید ترکیب برنج، حبوبات، گوشت و سبزیجات به گونه ای باشد که مواد داخلی دلمه یکدست و طعم یکسانی داشته باشد و هیچ ماده ای بر طعم و بافت آن غالب نباشد.
مرحله 6: کدو تنبل را پر کنید
مواد آماده شده را با احتیاط به کمک قاشق داخل کدو حلوایی بریزید اما کمی فاصله بگذارید تا در حین پخت جا برای تغییر حجم مواد باقی بماند.
سپس درب کدو حلوایی را که در ابتدا برداشته اید روی آن قرار دهید.
مرحله هفتم: پخت پوسته کدو حلوایی
کدو حلوایی را در قابلمه مناسبی قرار دهید و مقداری آب جوش در قابلمه بریزید تا حدود 2 سانتی متر از کدو را بپوشاند.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و روی آن را ببندید.
اجازه دهید کدو حلوایی به مدت ۱ تا ۲ ساعت به آرامی بپزد تا داخل آن کاملا پخته و خوش طعم شود. گاهی می توانید دیواره کدو را با چنگال تست کنید تا مطمئن شوید که نرم و کاملا پخته شده است.
توجه داشته باشید که پوست کدو تنبل باید به آرامی و با حرارت کم پخته شود تا دیواره آن ترک نخورد و محتویات داخل آن خوش طعم شود.
مرحله هشتم: پای کدو تنبل را سرو کنید
پس از پخت کامل کدو حلوایی را با احتیاط از قابلمه خارج کرده و در ظرف سرو قرار دهید. برای تزئین می توانید از سبزی تازه یا زرشک استفاده کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه علاقه مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است. با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله از اکالا می توانید یک دلمه خوشمزه و کامل تهیه کنید که نه تنها چشم نواز است بلکه خوش طعم و مقوی نیز هست.
اگر از ترفندهای دیگری در تهیه این دلمه استفاده می کنید که آن را خوشمزه تر و بهتر می کند، خوشحال می شویم اگر آن نکات را در قسمت نظرات با ما و سایر دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا