کشمش برنج یکی از غذاهای نذری رایج در ایران است که به دلیل طعم و عطر مطبوعی که دارد در ماه محرم و دیگر مناسبت های مذهبی طبخ و توزیع می شود. در این مقاله از وبلاگ اکالا طرز تهیه کشمش نذری 100 نفره قدم به قدم تمام نکات مهم آن را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه نذری کشمش پلو 100 نفره
مواد لازم برای تهیه کشمش پلو نذری برای 100 نفر به شرح زیر است:
برنج | 22-24 کیلوگرم |
کشمش | 5 کیلوگرم |
گوشت گوسفند یا گوساله | 7-8 کیلوگرم |
یک پیاز | 4-5 کیلوگرم |
سیر | 500 گرم |
روغن | 2 لیتر |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | کافی |
زعفران | کافی |
دارچین | 1 قاشق غذاخوری |
زیره | 1 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 500 گرم |
آجیل (پسته، بادام و گردو) برای تزیین | به مقدار مورد نظر |
مراحل ساخت کشمش نذری 100 نفره
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این غذای نذری 5-7 ساعت می باشد.
- میزان مطالب اعلام شده در این آموزش برای 100-110 نفر مناسب می باشد
- درجه سختی تهیه این غذای نذری در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده کردن برنج
برنج را بشویید و به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید.
در یک قابلمه بزرگ آب و نمک را بریزید و با حرارت زیاد بجوشانید.
برنج را از آبی که در آن خیس کرده بودید خارج کنید و به آب در حال جوش اضافه کنید.
بعد از نیم پز شدن برنج آن را آبکش کنید.
مرحله دوم: تهیه کشمش
کشمش ها را بشویید و به مدت 15 دقیقه در آب خیس کنید.
بعد از 15 دقیقه کشمش ها را بریزید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: آماده سازی گوشت
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. گوشت را به قطعات متوسط برش دهید و بشویید.
یک لایه گوشت را در قابلمه ای به اندازه مناسب بریزید و نیمی از پیازهای پوست کنده را روی گوشت قرار دهید. (نیازی به خرد کردن پیاز نیست)
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به اندازه ای آب جوش اضافه کنید تا روی گوشت را بگیرد.
درب قابلمه را ببندید و ۱ تا ۲ ساعت زمان دهید تا گوشت بپزد و آب قابلمه بخار شود.
بعد از پخت، پیازها را از قابلمه خارج کرده و اجازه دهید تا گوشت خنک شود.
مرحله چهارم: تهیه پیاز و سیر
بعد از شستن و پوست کندن نصف دیگر پیازها را نگینی خرد کرده و در قابلمه بزرگی با روغن داغ تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
سیر را رنده کنید و به پیازها اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر سیر گرفته شود.
مرحله پنجم: پخت کشمش پیلو
در قابلمه ای که پیاز و سیر تفت داده شده، گوشت پخته شده را رنده کنید و رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین را اضافه کنید.
تفت دادن را ادامه دهید تا طعم ها با هم ترکیب شوند.
برنج آبکش شده را با زعفران بجوشانید و کشمش خیس خورده را به مخلوط گوشت و رب اضافه کنید.
مواد را به آرامی مخلوط کنید تا برنج و کشمش به طور یکنواخت پخش شوند.
حرارت را کم کنید و 30 تا 40 دقیقه بجوشانید تا برنج و کشمش پخته شده پخته شود.
مرحله ششم: سرو پلو پلو
کشمش پیلو را در کاسه های بزرگ بریزید و روی آن را با گوشت چرخ کرده و میوه های خشک تزئین کنید.
در کنار این غذا می توانید از سالاد یا ماست استفاده کنید.
این مقدار مواد تقریبی برای 100 نفر است و بسته به سایز بشقاب ها و مقدار غذایی که ریخته می شود ممکن است کمی تغییر کند.
برای پخش راحت تر برنج نذری می توانید از ظروف یکبار مصرف مناسب برای یک نفر استفاده کنید.
نکات و تکنیک های تهیه کشمش پلو نذری
در تهیه کشمش نذری به 8 نکته مهم زیر توجه کنید:
- برای طعم بهتر کشمش پلو می توانید از زعفران مرغوب و کشمش پلو استفاده کنید.
- اگر گوشت شما چرب است، می توانید از روغن کمتری در پخت و پز استفاده کنید.
- در صورت تمایل می توانید از هویج یا نخود خلال شده برای پخت کشمش پیلو استفاده کنید.
- برای طبخ و سرو غذای 100 نفره حتما از قابلمه ها و ظروف بزرگ و مناسب استفاده کنید.
- برای رعایت بهداشت و ایمنی مواد غذایی، هنگام آشپزی از دستکش و ظروف تمیز استفاده کنید.
- برای گرم کردن یکنواخت گلدان های بزرگ از شعله پخش کن استفاده کنید.
- در صورت امکان، از چندین اجاق گاز به طور همزمان برای سرعت بخشیدن به پخت و پز استفاده کنید.
- فراموش نکنید که هنگام پختن غذا به خصوص برنج مرتب چک کنید تا ته دیگ نسوزد.
با رعایت نکات مهم ذکر شده در این مقاله مجله آشپزی اکالا به راحتی می توانید کشمش نذری را برای 100 نفر تهیه کنید. امیدواریم آموزش فوق مورد توجه شما قرار گرفته باشد.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا