کوفته انار یکی از غذاهای سنتی و لذیذ ایرانی با طعم ترش و شیرین است که به خصوص در فصل انار طرفداران زیادی دارد. در این مقاله از مجله اکالاروش تهیه کوفته انار مرحله به مرحله و به تفصیل توضیح می دهیم.
نگاهی گذرا به روش پخت
ابتدا برنج نیم پز و سبزیجات خرد شده را با گوشت و پیاز رنده شده و ادویه ها ترکیب کرده و کوفته ها را آماده کنید. سپس کوفته ها را شکل دهید و با دانه های انار و گردو پر کنید. در قابلمه ای سس مخصوص شامل رب گوجه فرنگی، رب انار و آب انار را آماده کرده و کوفته ها را در آن بپزید. بعد از پخت با دانه های انار و گردو تزئین کرده و سرو کنید. برای طعم بهتر سس را غلیظ کرده و کوفته ها را خوب ورز دهید. دستور کامل را در زیر بخوانید.
مواد لازم برای تهیه کوفته انار
مواد لازم برای تهیه کوفته انار به شرح زیر است:
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
برنج | 1/2 فنجان |
تره، جعفری، گشنیز، مرزه | 200 گرم |
پیاز | 1 عدد |
تخم مرغ | 1 عدد |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
مواد لازم برای داخل کوفته ها
مواد لازم برای کوفته به شرح زیر است:
دانه های انار | 1/2 فنجان |
گردوی خرد شده | 1/2 فنجان |
مواد لازم برای تهیه سس کوفته
مواد لازم برای تهیه سس کوفته به شرح زیر است:
رب انار | 1/2 فنجان |
پیاز | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
آب انار | 1 فنجان |
روغن | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و زردچوبه | به اندازه لازم |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل تهیه کوفته انار
- زمان آماده سازی: 1.5-2 ساعت
- مناسب برای: 2-3 نفر
- درجه سختی: متوسط
مرحله اول: تهیه مواد اولیه
برنج را تمیز کرده و بعد از شستن با مقدار کمی آب و نمک نیم پز کنید.
توجه داشته باشید که در این مرحله دانه های برنج باید کمی نرم شوند. اما مغز آنها سفت و سخت باقی می ماند. پس از پخت، برنج را آبکش کرده و کنار بگذارید.
مرحله دوم: تهیه پیاز و سبزیجات
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را با کمک رنده ریز رنده کنید.
پیاز رنده شده را در یک صافی کوچک بریزید و خوب آبکش کنید.
سبزیجات را تمیز کرده و با مقداری آب بشویید.
سبزی شسته شده را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. سپس سبزیجات را با چاقو یا خردکن ریز خرد کنید.
مرحله سوم: تهیه کوفته
در یک کاسه بزرگ، گوشت چرخ کرده، برنج نیم پز، سبزی خرد شده، پیاز رنده شده، تخم مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه را با هم مخلوط کنید.
مواد را با دست به مدت 10 دقیقه ورز دهید تا یکدست و چسبناک شود.
ورز دادن صحیح و کافی مواد از جدا شدن کوفته ها در حین پخت جلوگیری می کند.
مرحله چهارم: شکل دادن به کوفته ها
مقداری از مخلوط آماده شده را بردارید و در کف دست پخش کنید.
مقداری دانه انار و گردوی خرد شده را در مرکز قرار دهید و سپس مخلوط را به آرامی تا کنید تا مواد کاملاً پوشانده شود.
کوفته ها را به آرامی به شکل گرد و یکدست در بیاورید.
اندازه کوفته ها بسته به ذائقه می تواند کوچک یا بزرگ باشد. اما توجه داشته باشید که کوفته ها هم اندازه باشند تا در هنگام پخت به طور یکنواخت بپزند.
مرحله پنجم: تهیه سس کوفته انار
بعد از پوست کندن پیاز دوم، آن را به قطعات کوچک خرد کنید.
در قابلمه مناسبی که قصد پخت کوفته ها را دارید مقداری روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
پیازهای نگینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز سبک و طلایی شود.
سپس زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویه گرفته شود.
در این مرحله باید رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا خامی آن گرفته شود.
رب انار و آب انار را به مخلوط داخل قابلمه اضافه کنید و با مواد مخلوط کنید. حرارت را کم کنید تا سس کمی غلیظ شود.
مرحله ششم: پختن کوفته ها
کوفته ها را به آرامی داخل سس بریزید. حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید سس بجوشد.
بعد از جوش آمدن حرارت را کم کرده و در قابلمه را ببندید.
کوفته ها باید 40 تا 50 دقیقه روی حرارت ملایم بپزند تا کاملا بپزند.
مرحله هفتم: تزیین و سرو کوفته ها
پس از پخت کامل کوفته ها از قابلمه خارج کرده و در ظرف سرو قرار دهید.
سس غلیظ و خوش طعم را روی کوفته ها بریزید و با دانه های انار و گردوی خرد شده تزئین کنید.
این غذای خوشمزه را می توانید با نان تازه یا برنج سرو کنید.
نکات مهم برای خوشمزه تر کردن کوفته انار دان
در ادامه به چند نکته طلایی برای خوش طعم شدن کوفته انار دان اشاره می کنیم. با ما همراه باشید.
- مخلوط کوفته را خوب ورز دهید تا چسبندگی لازم ایجاد شود تا کوفته ها از هم نریزند.
- از برنجی استفاده کنید که کمی مغزدار باشد. برنج بسیار نرم کوفته ها را خمیر می کند.
- برای بافت و طعم بهتر از گوشت چرخ کرده مخلوط (گوشت گوسفند و گوساله) استفاده کنید.
- رب انار ترش و غلیظ طعم کوفته را بی نظیر می کند.
- اجازه دهید سس کمی غلیظ شود تا خوب به کوفته ها بچسبد و خوش طعم شود.
- از دانه های تازه و قرمز انار داخل کوفته استفاده کنید تا طعم ترش و شیرینی به آن بدهد.
- کوفته ها را با حرارت کم و زمان کافی بپزید تا پخته شوند.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه علاقه مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است. با رعایت مراحل و نکات ذکر شده می توانید یک غذای کامل و خوشمزه را تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا