مواد لازم برای تهیه پوسته برگ گیلاس
مواد لازم برای تهیه پوسته برگ گیلاس به شرح زیر است:
برگ های گیلاس تازه و جوان | 500 گرم |
آب نمک برای پوشاندن برگها | کافی |
برنج ایرانی | 1 فنجان |
گوشت چرخ کرده | 250 گرم |
پیاز رنده شده | 1 عدد |
سبزیجات معطر (جعفری، نعناع، شوید) | به مقدار مورد نظر |
پیاز داغ | 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین | به مقدار مورد نظر |
آب یا آبگوشت | کافی |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
لیمو ترش | 1 عدد |
مراحل تهیه پوسته برگ گیلاس
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این دلمه 2 الی 3 ساعت می باشد.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش برای 3-4 نفر مناسب می باشد، به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این دلمه متفاوت را در حجم های بزرگتر تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این دلمه در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه برگ های آلبالو
برگ های آلبالو را خوب بشویید و ساقه های آن را با قیچی یا چاقو جدا کنید.
برگ ها را در ظرف مناسبی قرار دهید و روی آن ها آب نمک بریزید تا کاملا ببندند.
حداقل 30 دقیقه تا 1 ساعت اجازه دهید برگها نرم شوند.
برگ های جوان و تازه گیلاس طعم بهتری دارند.
مرحله دوم: تهیه مواد میانی
این مرحله دقیقاً مشابه طرز تهیه دلمه برگ مو است.
برنج را چند ساعت قبل خیس کنید، پیاز رنده شده را در تابه مناسبی با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود.
سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
ادویه ها را به مخلوط بالا اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آن ها گرفته شود.
رب گوجه فرنگی، سبزیجات تازه خرد شده، برنج خیس خورده و پیاز داغ را به مخلوط فوق اضافه کنید و فقط تا زمانی که مخلوط شوند مخلوط کنید.
حرارت را خاموش کنید و ماهیتابه را کنار بگذارید تا موادتان خنک شود.
مرحله سوم: پیچیدن دلمه ها
هر برگ گیلاس را روی یک سطح صاف قرار دهید و مقداری از مواد میانی را در مرکز قرار دهید.
کناره های برگ را به سمت داخل تا کنید و سپس برگ را بغلطانید تا یک گوش ماهی زیبا درست شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قاچ سیب زمینی به روش ایتالیایی
مرحله چهارم: پختن کراست ها
کف یک گلدان مناسب را با برگ های گیلاس بپوشانید.
گوش ماهی ها را در حالت ایستاده و کنار هم در قابلمه قرار دهید.
روی برش ها به اندازه ای آب یا آب گوشت بریزید تا روی آن ها را بپوشاند.
چند برگ کله را روی سطح آب قرار دهید تا کله زیر آب بماند.
قابلمه را روی حرارت گذاشته و کوفته ها را به مدت 1 تا 1.5 ساعت روی حرارت ملایم می گذاریم تا برنج کاملا پخته شود.
مرحله پنجم: سرو کردن
قبل از سرو، دلمه ها را از آب خارج کرده و در ظرف سرو بچینید.
روی برش ها آبلیمو بریزید.
می توانید پوسته برگ گیلاس را با ماست، دوغ یا سس انار سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته کلم با مرغ
نکات و تکنیک های درست کردن پوسته برگ گیلاس
در تهیه پوست برگ آلبالو به 4 نکته مهم زیر توجه کنید:
- طعم ترش برگ های آلبالو را می توان با افزودن مقداری شکر یا آبلیمو متعادل کرد.
- زمان پخت برگ های گیلاس ممکن است کمی بیشتر از برگ مو باشد.
- می توانید ادویه های دلخواه مانند دارچین، زنجبیل یا هل را به مواد میانی اضافه کنید.
- در تهیه این دلمه می توانید از مقداری لپه خیس خورده نیز استفاده کنید.
تارت برگ گیلاس یک تجربه متفاوت و خوشمزه است که ارزش امتحان کردن را دارد. طعم ترش و کمی تلخ برگ آلبالو طعمی خاص و منحصر به فرد به دلمه شما می دهد. اگر به دنبال یک غذای جدید و هیجان انگیز هستید، حتما این دستور را امتحان کنید.
اگر تا به حال کاسترد برگ گیلاس درست کرده اید، خوشحال می شویم تجربیات خود را در قسمت نظرات همین مقاله با ما و سایر دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید. مجله آشپزی به اشتراک بگذارید
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا