قورمه سبزی یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که طرفداران بی شماری دارد و اکثر مردم در ایام محرم و ماه مبارک رمضان این غذا را به مقدار زیاد تهیه می کنند و بین نیازمندان توزیع می کنند. ما امروز در این بخش هستیم وبلاگ اکالا طرز تهیه آش سبزی نذری 100 نفره ما به شما یاد خواهیم داد پس با ما باشید.
مواد لازم برای تهیه سوپ سبزیجات 100 نفره
مواد لازم برای تهیه آش سبزی برای 100 نفر به شرح زیر است:
گوشت گوسفند تازه | 8 کیلوگرم |
سبزیجات سبز | 15 کیلوگرم |
لوبیاهای قرمز | 2 کیلوگرم |
یک پیاز | 10 کیلوگرم |
لیمو عمانی | 1 کیلوگرم |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
مراحل تهیه آش نذری سبزی
در ادامه طرز تهیه قرمه سبزی نذری 100 نفره به صورت مرحله به مرحله توضیح داده شده است.
مرحله اول: آماده سازی حبوبات
ابتدا لوبیاها را خوب بشویید و در قابلمه ای با حرارت مناسب بگذارید تا بپزند. بهتر است حبوبات را به مدت 12 ساعت در آب بگذارید تا خیس بخورند تا راحت بپزند و زمان کمتری بگیرند.
مرحله دوم: آماده سازی گوشت
سپس گوشت تازه گوسفندی را خوب بشویید و با چاقوی تیز به اندازه خورش برش دهید.
مرحله سوم: تهیه خورش سبزی
سبزیجات را خوب بشویید و مطمئن شوید که تمیز هستند. سپس آنها را خرد کرده و ابتدا در ظرف مناسبی حرارت دهید تا آب آنها کاملا خشک شود. سپس روغن را اضافه کرده و سبزیجات را خوب تفت دهید.
مرحله چهارم: پختن گوشت
در این مرحله یک قابلمه با اندازه مناسب برای آش سبزی نذری انتخاب کنید. پیازها را بشویید و به قطعات کوچک خرد کنید و در قابلمه بریزید. پیازها را با کمی روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شوند.
سپس گوشت ها را به قابلمه اضافه کنید و دوباره مقداری روغن بریزید و تفت دهید. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله 5: سبزیجات و لوبیا را به گوشت اضافه کنید
در این مرحله سبزی سرخ شده را به همراه حبوبات پخته شده به قابلمه اضافه کنید و مقداری از آنها را با هم تفت دهید. این تفت دادن باید تا زمانی باشد که پوست حبوبات چروک نشود.
مرحله 6: لیمو عمانی و نمک را اضافه کنید
در این مرحله مقداری آب و لیمو عمانی را داخل قابلمه بریزید و صبر کنید تا گوشت و حبوبات بپزند و خورش جا بیفتد. نیم ساعت قبل از پایان پخت قورمه سبزی نذری و پس از اطمینان از پخته شدن گوشت، می توانید مقدار نمک را بررسی کنید و در صورت لزوم نمک اضافه کنید.
نکته: در این مرحله برای اینکه عصاره لیمو عمانی بیرون بیاید باید با چنگال آن ها را سوراخ کنید.
مرحله هفتم: سرو و تزیین قورمه نذری سبزی
بعد از تهیه قورمه سبزی نذری می توان آن را در ظروف یکبار مصرف در کنار برنج ساده قرار داد و مقداری برنج زعفرانی روی آن ریخت و یک تکه از ته دیگ را در کنار آن قرار داد.
نکاتی که در تهیه قورمه سبزی نذری باید بدانید!
در ادامه به نکات طلایی برای تهیه سوپ سبزیجات اشاره می کنیم. با ما بمان.
- برای خوشمزه تر شدن قورمه سبزی نذری، حبوبات را به جای پختن، به مدت پنج تا هشت دقیقه در تابه ای بدون روغن و از قبل گرم شده تفت دهید. حبوبات را مرتب هم بزنید تا نسوزند.
- به اندازه سبزی سبزی سبزی نذری دقت کنید. مثلاً اگر گشنیز زیاد باشد، قورمه سبزی نذری را شیرین می کند یا شنبلیله زیاد آن را تلخ می کند.
- علاوه بر لیمو عمانی می توانید از پودر لیمو عمانی نیز استفاده کنید. برای داشتن طعم دلچسب می توانید از مقداری آب لیمو یا آب تازه نیز استفاده کنید.
- دقت کنید پیازها را خیلی ریز خرد کنید چون بعد از پختن قورمه سبزی نذری نباید اثری از پیاز باقی بماند.
- در برخی مناطق به جای لوبیا قرمز از لوبیا چیتی یا لوبیا چشم بلبلی استفاده می شود. استفاده از لوبیا چشم بلبلی طبخ کرم سبزی نذری را آسان می کند و چون سریعتر پخته می شود زمان کمتری می برد.
- در برخی مناطق مقداری رب گوجه فرنگی برای خوش طعم شدن قورمه سبزی نذری اضافه می کنند و افزودن مقداری زعفران آب شده به آن نیز طعم بی نظیری به آن می دهد.
- طرز تهیه قورمه سبزی نذری 100 نفر است و اگر تعداد نفرات کم و زیاد شد نسبت آن را تغییر دهید.
- در انتخاب کیفیت لیمو عمانی باید توجه ویژه ای داشته باشید زیرا اگر به این موضوع توجه نکنید ممکن است قورمه سبزی تلخ شود.
- قورمه سبزی را می توان با گوشت گوساله، گوسفند و حتی مرغ تهیه کرد.
ترفندهای طلایی در به دست آوردن رنگ و لعاب خوب در سوپ سبزیجات
برای گرفتن رنگ و لعاب خوب در قورمه سبزی نذری به نکات زیر توجه کنید:
- استفاده از مواد تازه و با کیفیت: برای بهترین نتیجه در رنگ و لعاب سوپ سبزیجات از مواد اولیه تازه و مرغوب استفاده کنید. سبزیجات تازه، گوشت تازه و بهترین نوع ترشی ها می توانند رنگ و لعاب خوبی به غذا بدهند.
- زمان مناسب پخت: برای حفظ رنگ طبیعی سبزیجات، زمان پخت بسیار مهم است. بهتر است سبزی ها را در کمترین زمان ممکن بپزید و زمان پخت را به چند دقیقه قبل از سرو کوتاه کنید.
- استفاده از نمک به مقدار مناسب: استفاده از نمک به مقدار مناسب در پخت کرم سبزی باعث می شود طعم سبزی به چشم بیاید و رنگ آن کمتر تغییر کند.
- آهک اضافه کنید: افزودن آهک به مخلوط سبزی ترش علاوه بر افزایش طعم ترش و مطبوع می تواند به رنگ و لعاب غذا کمک کند.
- دکوراسیون مناسب: با تزیین موادی مانند نعناع تازه یا دانه انگور سیاه می توانید سوپ سبزیجات خود را زیباتر و جذاب تر کنید.
در این مقاله از مجله آشپزی اکالا با طرز تهیه قورمه سبزی نذری همراه با نکات و ترفندهایی که در پخت این خورش خوشمزه باید رعایت کرد آشنا شدیم. در پخت خورش گورومه سبزی نذری از چه روش هایی استفاده می کنید؟ نظر خود را با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
در این قسمت به چند سوال متداول در مورد قرمه سبزی نذری پاسخ می دهیم. با ما بمان.
چرا سوپ سبزیجات تلخ می شود؟
ممکن است سوپ سبزی به دلایل مختلفی تلخ شود. یا سبزی زیاد سرخ شده بود یا لیمو عمانی که در سبزی کورما ریختید تلخ بود و سبزی کرم را تلخ کرد. همچنین زیاد سرخ کردن پیاز و چسباندن آن به ته آن باعث تلخی آش سبزی می شود. استفاده زیاد از شنبلیله در خورش سبزی باعث تلخی خورش می شود.
دلیل آبیاری سوپ سبزی چیست؟
سبزی قورمه سبزی اگر خوب خرد نشده باشد و درشت باشد و همچنین خوب سرخ نشود، سبزی سبزی آبکی و کمتر لعاب می شود.
برای لعاب نذری قورمه سبزی چه کنیم؟
استفاده از اسفناج در قورمه سبزی باعث لعاب خوردن لعاب سبزی می شود. همچنین زمان پخت قورمه سبزی نذری باید حداقل 7 ساعت باشد تا قورمه سبزی جا بیفتد و لعاب بگیرد.
سبزی گورما سبزی حاوی چه سبزیجاتی است؟
سبزی قورمه اغلب از تره، گشنیز، جعفری، شنبلیله، اسفناج و برگ سیر تشکیل شده است. اما استفاده از سبزی های مختلف برای سبزی غورمه سلیقه ای است و برخی در سبزی قورمه از سبزی محلی و ریحان و پیازچه استفاده می کنند.
برای سیاه و زیبا شدن سبزی سبز چه کنیم؟
اگر می خواهید رنگ سوپ سبزی شما تیره و مشکی باشد اول از همه از رب گوجه فرنگی استفاده نکنید و همچنین می توانید از پودر لیمو عمانی و شنبلیله خشک سرخ شده در داخل آش سبزی استفاده کنید تا سوپ سبزی شما سیاه شود. .
برای 100 نفر چند کیلو سبزی و گوشت و حبوبات لازم است؟
برای 100 نفر تقریباً 10 کیلو سبزی، 8 کیلو گوشت گوسفند و 2 کیلو حبوبات لازم است.
گردآوری شده از مجله اکالا