غور پالو یک غذای اصیل و لذیذ شمالی است که با طعم ترش و شیرین غور، عطر دلچسب زعفران و طعم لذیذ مرغ یا گوشت تبدیل به یک ضیافت خاطره انگیز می شود. در این مقاله از وبلاگ اکالا طرز تهیه بهترین ما قدم به قدم به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه غور پالو
مواد لازم برای تهیه غور پالو به شرح زیر است:
برنج | 4 فنجان |
مرغ یا گوشت | 500 گرم |
لوبیا چیتی | 2 فنجان |
عالی | 1 فنجان |
یک پیاز | 2 عدد |
محلول زعفران | کافی |
رب گوجه فرنگی (اختیاری) | 2 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه | کافی |
روغن | کافی |
خلال پسته و زرشک برای تزیین (اختیاری) | کافی |
مراحل تهیه غور پالو
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و آماده سازی نهایی این غذا 50-60 دقیقه می باشد.
- میزان مطالب اعلام شده در این آموزش برای 3-4 نفر مناسب می باشد.
- درجه سختی تهیه این غذا در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه مرغ
مرغ را بشویید و به اندازه های دلخواه برش دهید.
یکی از پیازها را بشویید و با کمک رنده پوره کنید.
تکه های مرغ را در ظرف مناسبی بریزید و پیاز رنده شده، محلول زعفران، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه کنید.
جوجه ها را کمی بچرخانید تا به خوبی با مواد مزه دار شوند.
روی ظرف را بپوشانید و بگذارید چند دقیقه بماند.
مرحله دوم: تهیه و پخت لوبیا چیتی
لوبیا چیتی را از شب قبل در آب خیس کنید.
لوبیا چیتی را در قابلمه بریزید و به آن آب اضافه کنید تا روی لوبیاها را بپوشاند.
قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید لوبیا چیتی کاملا پخته و نرم شود.
بعد از پخت، لوبیا چیتی را آبکش کنید.
مرحله سوم: پختن برنج
برنج را بشویید و به مدت 30 دقیقه در آب و نمک خیس کنید.
آب را در یک قابلمه بزرگ بجوشانید.
برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید و 7 تا 8 دقیقه بجوشانید تا نیم پز شود.
برنج را آبکش کرده و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.
توجه داشته باشید که انواع برنج متفاوت است و ممکن است این زمان برای برنجی که استفاده می کنید کمی کمتر یا بیشتر باشد. پس مدیریت این مرحله با شماست.
مرحله چهارم: پختن مرغ
در تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید.
پیاز دوم را بشویید و بعد از پوست کندن آن را به قطعات کوچک برش دهید. پیاز را در روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
مرغ مزه دار شده را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
در صورت تمایل رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و تفت دهید.
به اندازه کافی آب به قابلمه اضافه کنید، درب آن را ببندید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا مرغ کاملا بپزد.
مرحله پنجم: دم کردن غور پالو
خیارها را بشویید و آب اضافی آن را بگیرید.
در قابلمه ای که می خواهید غور پالو بپزید مقداری روغن بریزید و کف آن را با نان یا سیب زمینی دلخواه بپوشانید.
لایه های برنج نیم پز، لوبیا چیتی پخته شده، مرغ پخته شده و کرفس را داخل قابلمه بریزید.
در مرحله آخر مقداری محلول زعفران دم کرده روی برنج بریزید.
درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج پخته شود.
حدود 45 دقیقه تا 1 ساعت زمان کافی برای دم کردن غور پالو است.
مرحله ششم: خدمت به غور پالو
بعد از پختن غور پالو، حرارت را خاموش کنید و 10 دقیقه دیگر به برنج زمان دهید تا بخار شود.
گورو پلو را در ظرفی بریزید و برای تزیین از خلال پسته، زرشک سرخ شده و کمی گورو استفاده کنید.
اگر از زرشک استفاده می کنید بهتر است آن را در مقداری آب خیس کنید.
برای تهیه این غذا می توانید از سینه مرغ، ران مرغ، گوشت چرخ کرده یا کلکالی استفاده کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه شما علاقمندان به دنیای رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است و می توانید این غذای متفاوت و جذاب را به روش کامل بالا تهیه کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی یاد می دادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصی تری به دنبال رویاهایم رفتم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نویسندگی و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا