کت Lapelo Gang ترکیبی از سنت و مدرنیته است که می تواند هر سلیقه ای را تسخیر کند. این غذا یکی از غذاهای لذیذ ایرانی است که با ترکیب برنج و گوشت چرخ کرده تهیه می شود. علاوه بر طعم بی نظیر و ظاهر زیبا، برای مهمانی ها و مجالس خاص بسیار مناسب است. در این مقاله از مجله اکالاروش آماده سازی مرحله به مرحله گربه برگردان گنگ ما به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه کت لاپلو گنگ
مواد لازم برای تهیه کت لاپلو گنگ به شرح زیر است:
برنج | 3 فنجان |
پیاز | 1 عدد |
سیب زمینی | 1 عدد |
گوشت چرخ کرده | 450 گرم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
محلول زعفران | به اندازه لازم |
روغن | به اندازه لازم |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین | هرچقدر دوست داری |
زرشک و کشمش (اختیاری) | هرچقدر دوست داری |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل تهیه گربه لاپلو گنگ
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و آماده سازی نهایی این غذا 50-40 دقیقه می باشد.
- میزان مواد اعلام شده در این آموزش برای ۲ تا ۳ نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این غذای جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این غذا در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه سیب زمینی
سیب زمینی ها را بشویید و در صورت تمایل پوست بگیرید.
سیب زمینی را با کمک چاقو به ورقه های درشت و یکدست برش دهید.
سیب زمینی های ورقه شده را در یک کاسه آب بریزید و کنار بگذارید.
مرحله دوم: آماده کردن برنج
برنج را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نشاسته اضافی آن گرفته شود.
برنج خیس شده را آبکش کرده و در قابلمه مناسبی بریزید.
مقداری آب جوشیده، نمک و روغن به برنج اضافه کنید و بگذارید برنج بجوشد و نیم پز شود.
پس از تبخیر کامل آب برنج، حرارت را خاموش کرده و به مرحله بعد بروید.
توجه داشته باشید که برای جلوگیری از خشک شدن برنج خود باید به اندازه کافی آب به آن اضافه کنید و بگذارید کاملا آبکش شود.
مرحله سوم: تهیه پیاز
پیاز را بشویید و پوست بگیرید.
پیاز را با کمک چاقو نگینی خرد کنید. در تابه ای مناسب کمی روغن بریزید و پیاز را به تابه اضافه کنید.
چند دقیقه تفت دهید تا پیازها طلایی و سبک شوند.
مرحله چهارم: اضافه کردن گوشت و ادویه جات
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به پیازها اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا عطر ادویه ها گرفته شود.
سپس گوشت چرخ کرده را به مواد داخل تابه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
در این مرحله مقداری رب گوجه فرنگی به گوشت اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ رب تغییر کند.
مقداری زعفران دم کرده را به مخلوط گوشت اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا مخلوط شوند.
برای طعم بهتر می توانید از ادویه های دیگر مانند هل، دارچین یا زنجبیل نیز استفاده کنید.
مرحله پنجم: چیدمان لاپلاو
یک قابلمه تفلون یا نچسب مناسب انتخاب کنید و مقداری روغن کف آن بریزید.
سیب زمینی های ورقه شده را کف قابلمه بریزید.
یک لایه برنج آبکش شده را روی سیب زمینی ها بریزید سپس یک لایه از مواد میانی را روی برنج بریزید.
این کار را تا زمانی که مواد تمام شود ادامه دهید و لایه آخر را با برنج بپوشانید.
روی برنج را با درب ببندید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
حرارت را خیلی کم کنید و 35-45 دقیقه زمان دهید تا برنج خوب دم بکشد.
مرحله ششم: پختن غذا
بعد از دم کشیدن کامل کیت لاپلو را در ظرف مورد نظر برگردانید و به دلخواه با مقداری شاه توت، کشمش یا بادام تزئین کنید.
کته لاپلو را با سالاد شیرازی یا ماست و خیار سرو کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه مندان قرار گرفته است. اگر تا به حال این غذا را امتحان نکرده اید، به شما پیشنهاد می کنیم طعم بی نظیر آن را امتحان کنید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا