اگر می خواهید برای مهمانی های خود یک غذای خوشمزه داشته باشید؟ قیسی پلو تبریزی یک انتخاب عالی برای شماست. این غذای خوشمزه شما را به تعطیلات خانوادگی گرم و دوستانه در آذربایجان می برد. در این مقاله از وبلاگ اکالاطرز تهیه قیسی پلو تبریزی ما قدم به قدم به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه قیسی پلو تبریزی
مواد لازم برای تهیه قیسی پلو تبریزی به شرح زیر است:
برنج | 4 فنجان |
گوشت | 500 گرم |
پیاز متوسط | 2 عدد |
قیسی خشک کن | 200 گرم |
انجام دهید | چند تا |
روغن | به اندازه لازم |
محلول زعفران | به اندازه لازم |
نمک و فلفل | به اندازه لازم |
دارچین | 1 چوب |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل تهیه قیسی پلو تبریزی
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و آماده سازی نهایی این غذا 50-40 دقیقه می باشد.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش برای 4-5 نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این غذای جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این غذا در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه پیاز و گوشت
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را مانند یک گوهر خرد کنید.
پس از شستن، گوشت را با کمک چاقو به قطعات کوچکتر برش دهید.
مرحله دوم: اضافه کردن ادویه و پختن گوشت
داخل قابلمه ای که قرار است غذا را بپزید کمی روغن بریزید.
پیازهای نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
در این مرحله گوشت را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
ادویه ها را به مخلوط بالا اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویه ها آزاد شود.
سپس مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و بگذارید بپزد تا گوشت کاملا پخته شود و آب داخل قابلمه کاملا تبخیر شود.
مرحله سوم: تهیه قیسی
قیسی خشک را چند ساعت در آب ولرم خیس کنید تا نرم شود. برای طعم بدیع تر، بهتر است از قیسی محلی و تازه استفاده کنید.
سپس با کمک چاقو مغزها را جدا کرده و قیسی را به صورت نوار یا مکعب برش دهید.
مرحله چهارم: پختن برنج
برنج را از قبل خیس کرده و آبکش کنید.
کف قابلمه مورد نظر خود را در قابلمه قرار دهید. برای تهیه ته دیگ می توانید از نان پیتا، سیب زمینی یا بادمجان استفاده کنید.
سپس یک لایه برنج، یک لایه گوشت و یک لایه قیسی خرد شده در قابلمه بریزید تا مواد تمام شود.
مرحله 5: چوب دارچین و هل را اضافه کنید
چوب دارچین، هل و در صورت تمایل چند رشته زعفران را در پارچه تمیزی بپیچید و داخل برنج بگذارید.
مرحله ششم: پختن غذا
آب جوش را به برنج اضافه کنید؛ به طوری که حدود دو بند انگشت روی برنج آب می گیرد.
سپس قابلمه را روی اجاق بگذارید و اجازه دهید برنج به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت با حرارت ملایم دم بکشد.
بعد از پخت کیسه ادویه ها را از قابلمه خارج کنید.
مرحله هفتم: تزیین و سرو غذا
پس از پخت کامل برنج را در ظرف سرو بریزید.
برای تزیین برنج می توانید از مقداری زرشک، خلال بادام، پسته یا کشمش نیز استفاده کنید.
برای تهیه این غذا می توانید به جای گوشت از مرغ یا سبزیجات استفاده کنید. با انجام این مراحل ساده می توانید یک قیسی پلو تبریزی خوشمزه و اصیل را در منزل تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه علاقه مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا