قورمه سبزی با غور یکی از غذاهای لذیذ، پرطرفدار و سنتی ایرانی است که طعمی ترش و ملایم دارد و در فصل تابستان از محبوبیت خاصی برخوردار است. در این مقاله از وبلاگ اکالا طرز تهیه کورما سبزی با گور با ذکر تمامی نکات مهم قدم به قدم به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه کورمه سبزی با غور
مواد لازم برای تهیه سبزی کورمه با غور به شرح زیر است:
گوشت گوسفند (سر یا ماهیچه) | 500 گرم |
سبزی قورمه سبزی | 500 گرم |
لوبیاهای قرمز | 1 فنجان |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
عالی | 100 گرم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | کافی |
اب | کافی |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیره | کافی |
مراحل تهیه کورمه سبزی با غور
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش 90-120 دقیقه می باشد.
- میزان مطالب اعلام شده در این آموزش برای 3-4 نفر مناسب می باشد.
- درجه سختی تهیه این خورش در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه پیاز و گوشت
پیاز را بشویید و پوست بگیرید و ریز خرد کنید.
در قابلمه مناسبی روغن بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید.
پیازهای گرانبها را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شوند.
گوشت را بشویید و به قطعات متوسط برش دهید.
گوشت خرد شده را به پیازها اضافه کنید و به مدت 15 تا 20 دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
در صورت تمایل می توانید از مقداری رازیانه برای خوشمزه تر شدن سوپ سبزیجات استفاده کنید.
مرحله دوم: اضافه کردن ادویه و پختن گوشت
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیره را به گوشت اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
4 تا 5 فنجان آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید.
سپس حرارت را کم کرده و در قابلمه را ببندید. گوشت را به مدت 1 تا 2 ساعت یا تا زمانی که گوشت پخته شود، بپزید.
مرحله سوم: اضافه کردن سبزیجات و لوبیا
سبزیجات سبز را خوب بشویید و با چاقو یا خردکن ریز خرد کنید.
سبزیجات خرد شده را به گوشت پخته شده اضافه کنید و 15 تا 20 دقیقه دیگر تفت دهید تا سبزیجات سرخ شده و طعم آنها آزاد شود.
لوبیا قرمز را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در آب خیس کنید. سپس آب آن را خالی کرده و حبوبات را آبکش کنید.
لوبیا قرمز آبکش شده را به همراه ۲ تا ۳ فنجان آب دیگر به قابلمه اضافه کنید.
حرارت را کم کنید، در قابلمه را ببندید و سوپ سبزیجات را به مدت ۱ تا ۲ ساعت دیگر یا تا زمانی که حبوبات و سبزی ها پخته شوند، بپزید.
مرحله 4: پوره گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید
خیارها را بشویید و آب اضافی آن را بگیرید. در 30 دقیقه آخر پخت، خیار و رب گوجه فرنگی را به سوپ سبزیجات اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید (می توانید در این غذا از خیار تازه یا یخ زده استفاده کنید).
در صورت تمایل می توانید مقداری آبلیمو نیز به سوپ سبزیجات اضافه کنید.
مرحله پنجم: سرو سوپ سبزیجات
بعد از پخت کامل قابلمه را از روی حرارت بردارید سپس آش سبزی را در ظرف مورد نظر بریزید و با نان، برنج، سبزی و ترشی سرو کنید.
قورمه سبزی، این غذای بسیار محبوب در شهرهای مختلف ایران به روش های مختلفی طبخ می شود.
اگر علاقه مند به چشیدن طعم های جدید و ترش هستید، توصیه می کنیم این غذای خوشمزه و نوستالژیک را از دست ندهید. امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه شما علاقمندان به دنیای رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا