خورش سبزی فسنجان یکی از اصیل ترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که در شمال کشور به ویژه گیلان و مازندران طرفداران زیادی دارد. در این مقاله از وبلاگ اکالاروش تهیه خورش سبزی فسنجان طرز تهیه این خورش خوشمزه را در خانه به شما آموزش می دهیم و از آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه خورش سبزی فسنجان
مواد لازم برای تهیه خورش سبزی فسنجان به شرح زیر است:
مرغ (یا گوساله یا گوسفند) | 500 گرم |
گردو | 400 گرم |
سبزی فسنجان (شامل: اسفناج، تره، گشنیز، جعفری، نعناع، سیر، برگ بو و فلفل سبز) | 300 گرم |
رب انار | 2 قاشق غذاخوری |
اب | 4 تا 5 لیوان |
روغن مایع | کافی |
نمک و فلفل | کافی |
مراحل تهیه خورش سبزی فسنجان
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش 50-40 دقیقه می باشد.
- میزان مطالب اعلام شده در این آموزش برای 3-4 نفر مناسب می باشد.
- درجه سختی تهیه این خورش در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه مرغ
مرغ را به قطعات دلخواه (مثلاً ران و سینه) برش دهید و با نمک و فلفل مزه دار کنید.
مرحله دوم: تهیه گردو
گردوها را به نصف یا یک سوم خرد کنید. برای طعم بهتر می توانید گردو را تفت دهید.
مرحله سوم: تهیه خورش سبزی
سبزی فسنجان را کاملا شسته و پس از آبکشی با چاقوی تیز یا خردکن ریز خرد کنید.
مرحله چهارم: پختن مرغ
در قابلمه ای روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. مرغ های چاشنی شده را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند و بوی خامی آن ها گرفته شود.
مرحله 5: سبزیجات و گردو را اضافه کنید
گردوی خرد شده را به مرغ سرخ شده اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر گردو گرفته شود.
سبزی فسنجان خرد شده را به مرغ و گردو اضافه کنید و با کمی روغن تفت دهید تا سبزی نرم و سرخ شود.
مرحله ششم: اضافه کردن رب انار و آب
رب انار را به همراه ۲ لیوان آب به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. سپس ۲ تا ۳ لیوان دیگر آب اضافه کنید تا مواد کاملا در آب غوطه ور شوند.
اگر رب انار شما ترش است، می توانید آن را با اضافه کردن 1 تا 2 قاشق غذاخوری شکر میل کنید.
مرحله هفتم: پختن خورش
حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید. اجازه دهید خورش به مدت ۱ تا ۲ ساعت بپزد تا مرغ و سبزیجات پخته شوند.
مرحله هشتم: چیدن چاشنی و سرو غذا
در پایان پخت نمک و فلفل را به خورش اضافه کنید و به دلخواه تنظیم کنید.
بعد از پخت کامل خورش آن را با برنج سفید یا نان سرو کنید. برای تزیین خورش می توانید از خلال بادام، گردو یا پسته استفاده کنید.
خورش فسنجان را می توانید با سالاد ماست، ترشی و زیتون سرو کنید.
نکات و تکنیک های تهیه خورش سبزی فسنجان
در تهیه خورش سبزی فسنجان به 5 نکته مهم زیر توجه کنید:
- در این خورش می توانید به جای مرغ از گوشت گاو یا بره استفاده کنید.
- اگر سبزی فسنجان آماده در دسترس دارید می توانید به جای سبزی خشک از آن استفاده کنید.
- برای طعم بهتر خورش می توانید از کمی زعفران دم کرده در آن استفاده کنید.
- اگر خورش شما خیلی آبکی است می توانید در حین پخت کمی آب اضافه کنید.
- برای غلیظ شدن خورش می توانید از ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری آرد نخودچی داخل آن استفاده کنید.
امیدواریم این دستور پخت از مجله آشپزی بگذارید اکالا برای شما مفید باشد و خورش سبزی فسنجان خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
اگر در تهیه این خورش متفاوت و جذاب از تکنیکها و تکنیکهایی استفاده میکنید که آن را خوشمزهتر و بهتر میکند، خوشحال میشویم آن نکات را با ما و سایر دوستان علاقهمند در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا