غذاهای محلی همیشه خوشمزه و جذاب هستند. یکی از این غذاها پیاز پلو با گوشت چرخ کرده است که در اصل مخصوص شهر اردبیل است. این غذای خوشمزه با نام سوغان پیلاو نیز شناخته می شود زیرا سوغان در زبان ترکی به معنای پیاز است. پیاز بنفش یکی از مواد اصلی این غذای خوشمزه است. در این مقاله از مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه پیاز برنج اردبیلی با گوشت چرخ کرده به شما یاد بده
مواد لازم برای تهیه پیاز برنج اردبیلی با گوشت چرخ کرده
برای تهیه این غذای خوشمزه برای 4 نفر به مواد زیر نیاز دارید:
پیاز کوچک بنفش | 10 عدد |
پیاز متوسط | 2 عدد |
برنج | 3 فنجان |
گوشت چرخ کرده | 250 گرم |
آرد نخودچی | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران | تا حد لازم |
نمک و فلفل سیاه و سماق | تا حد لازم |
آب لیمو | تا حد لازم |
طرز تهیه پیاز برنج اردبیلی با گوشت چرخ کرده
برای تهیه این غذای محلی مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله اول: پیاز را سرخ کنید
ابتدا پیازهای کوچک بنفش را پوست بگیرید و بشویید. سپس در تابه ای به اندازه کافی روغن بریزید و پیازها را با حرارت ملایم کاملا تفت دهید. تفت دادن را ادامه دهید تا پیازها نرم و طلایی شوند. سعی کنید پیازها را سرخ کنید تا یکدست سرخ شوند.
مرحله 2: کوفته درست کنید
یک پیاز را پوست بگیرید و بشویید. سپس آن را در ظرفی ریز رنده کنید. گوشت چرخ کرده را به همراه آرد نخودچی، نمک، فلفل سیاه و سماق به پیاز اضافه کنید و با دست ورز دهید تا مواد کاملا له شوند. سپس مایه را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
مرحله 3: پیاز داغ درست کنید
یک پیاز را پوست بگیرید و بشویید. سپس آن را به صورت نگینی خرد کنید. در تابه ای کمی روغن بریزید و پیازها را تفت دهید تا سبک شوند. سپس از روی حرارت بردارید.
مرحله 4: گوشت را سرخ کنید
بعد از نیم ساعت گوشت چرخ کرده مزه دار شده را از یخچال خارج کنید. سپس به اندازه گردو گرد کنید تا مواد به دست بیاید. در تابه ای مقداری روغن بریزید و بعد از داغ شدن کوفته ها را در تابه بچینید تا سرخ شوند. در نهایت پس از سرخ شدن گوشت ها، پیازهای سرخ شده را در تابه بریزید و حرارت را خاموش کنید.
مرحله 5: پیاز پلو را آب پز کنید
برنج خیس شده در آب نمک را در قابلمه بریزید و کمی نمک اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و در حالی که کف را بردارید اجازه دهید برنج به نقطه جوش برسد.
پس از آبکش کردن برنج، نان یا سیب زمینی را کف قابلمه قرار دهید. یک لایه برنج روی آن قرار دهید و سپس مقداری پیاز کوچک بنفش را به همراه مقداری گوشت روی برنج قرار دهید. کمی زعفران آب شده روی مواد بریزید و این کار را لایه لایه تکرار کنید تا مواد تمام شود. سپس در قابلمه را ببندید و اجازه دهید برنج به مدت 45 دقیقه دم بکشد.
نکات تکمیلی برای تهیه پیاز اردبیلی پلو با گوشت چرخ کرده:
- به جای مخلوط کردن برنج با مواد، می توانید آنها را جداگانه سرو کنید.
- به جای آرد نخودچی می توانید از آرد یا آرد سوخاری استفاده کنید.
- می توانید این غذا را به جای گوشت چرخ کرده با مرغ بپزید.
در این مقاله از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه پیاز پلو اردبیلی با گوشت چرخ کرده ما به شما آموزش دادیم اگر هنوز این غذا را امتحان نکرده اید، پیشنهاد می کنیم آن را با این دستور کامل درست کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
من لیلا هستم رشته تحصیلی من روزنامه نگاری است و همیشه از نوشتن لذت می برم، اینجا از دانش و تجربیاتم در زمینه های مختلف استفاده می کنم تا مطالب خوبی برای شما بنویسم. امیدوارم از خواندن آنها لذت ببرید.
گردآوری شده از مجله اکالا