غذای پای مرغ یکی از غذاهای سنتی و مقوی است که در فرهنگ های مختلف به روش های مختلفی تهیه می شود. این غذا برای شما بسیار مفید است و اگر آن را درست بپزید طعم بی نظیر آن شما را شگفت زده خواهد کرد. در این مقاله از مجله اینترنتی اکالاطرز تهیه پای مرغ گام به گام آموزش دهید
مواد لازم برای تهیه خوراک پای مرغ
پای مرغ | 1 کیلوگرم |
پیاز بزرگ | 2 عدد |
سیر | 4 عشق |
چوب دارچین | 1 عدد |
دانه های فلفل سیاه | 1 قاشق چایخوری |
آب | به اندازه لازم |
نمک | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، فلفل قرمز، ادویه کاری | هرچقدر دوست داری |
آب لیمو | 2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه پای مرغ
- مدت زمان آماده سازی مواد اولیه 90-100 دقیقه و زمان انتظار تا آماده شدن نهایی این غذا 3-4 ساعت است
- مقدار مطالب اعلام شده در این آموزش مناسب برای 4-5 نفر این است که به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این غذای جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این خوراک طبقه بندی شده است متوسط واقع شده است
مرحله اول: شستن و آماده سازی پای مرغ
پاهای مرغ را با آب سرد بشویید تا هرگونه کثیفی یا گرد و غبار از روی آنها پاک شود، سپس با استفاده از چاقوی تیز یا قیچی آشپزخانه ناخن های پای مرغ را با دقت ببرید. ناخن مرغ خوراکی نیست و باید قبل از پختن آن را جدا کرد.
مرحله دوم: قرار دادن آن در محلول آب و نمک
پاهای مرغ تمیز شده را در یک کاسه بزرگ بریزید و روی آنها آب بریزید تا کاملاً در آب فرو بروند.
1 قاشق غذاخوری نمک به آب اضافه کنید.
پای مرغ باید 1 ساعت در این آب و نمک بماند. این کار به تمیز کردن کامل پای جوجه ها و از بین بردن بوی نامطبوع کمک می کند.
مرحله 3: پیاز را آماده کنید
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را به ورقه های نازک برش دهید.
پیازهای خلال شده باید به اندازه ای نازک باشند که در حین پخت، طعم خود را به خوبی به پای مرغ منتقل کنند.
در یک تابه بزرگ یا قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و پیاز خلال شده را در آن تفت دهید.
مرحله چهارم: اضافه کردن پای مرغ
پس از کمی تفت دادن پیاز، پای مرغ را که در آب و نمک خیس کرده اید از آب خارج کرده و به آرامی روی پیازها قرار دهید تا خوب با پیاز مخلوط شوند.
مرحله پنجم: اضافه کردن ادویه جات ترشی جات
چوب دارچین، دانه های فلفل سیاه، زردچوبه و فلفل قرمز را به تابه اضافه کنید. این ادویه ها عطر و طعم بسیار مطبوعی به پای مرغ می دهد و این غذا را با طبع گرمش مناسب فصول سرد سال می کند.
سیر را بشویید، پوست بگیرید و خرد کنید. سیر خرد شده را در این مرحله به تابه اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید تا طعم ادویه ها به پای مرغ منتقل شود.
- می توانید مقدار ادویه ها را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید. برخی از افراد ترجیح می دهند ادویه های بیشتری اضافه کنند تا طعم غذا تندتر و تندتر شود.
مرحله ششم: پختن پای مرغ
آب را به محتویات تابه اضافه کنید. آب باید در حدی باشد که پای جوجه ها کاملاً در آن فرو رفته باشد. این آب به تدریج جذب پای مرغ می شود و طعم ادویه و پیاز را به خود می گیرد.
حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد. بعد از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید و اجازه دهید پای مرغ برای مدتی غذا بخورد 3 ساعت به آرامی بپزید. در حین پخت می توانید هر از چند گاهی غذا را هم زده و مقدار آب آن را بررسی کنید. در صورت نیاز می توانید کمی آب اضافه کنید تا غذا خشک نشود.
- پای مرغ به زمان زیادی برای پخت نیاز دارد تا کاملا نرم و لذیذ شود و تمام مواد مغذی آن آزاد شود.
مرحله هفتم: چیدن چاشنی و سرو غذا
بعد از اینکه پای مرغ کاملاً پخت، چاشنی آن را با مقداری آبلیمو و نمک مطابق ذائقه خود تنظیم کنید.
غذا را در ظرف سرو بریزید و با جعفری یا لیموی تازه تزیین کنید.
این غذای خوشمزه و سالم را می توانید با نان یا برنج تازه سرو کنید.
امیدواریم آموزش فوق مورد توجه شما علاقمندان دنیا قرار گیرد پخت و پز غذای پای مرغ یکی از غذاهای سنتی و بسیار مقوی است که با استفاده از مواد ساده و در دسترس تهیه می شود. این ماده غذایی به دلیل داشتن کلاژن و مواد مغذی فراوان برای سلامتی بدن بسیار مفید است.
اگر از ترفندهای دیگری برای طعم بهتر این غذا استفاده می کنید، خوشحال می شویم آن نکات را در قسمت نظرات با ما و سایر دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا