خورش کدو با آلو یکی از خورش های اصیل و سنتی ایرانی است که با طعم بی نظیرش دل هر ایرانی را می رباید. در این مقاله از وبلاگ اکالا ما قصد داریم شما را با دستور پخت آماده کنیم خورش کدو حلوایی با آلو بیایید قدم به قدم آن را با تمام نکات مهمش معرفی کنیم.
مواد لازم برای تهیه خورش کدو و آلو
مواد لازم برای تهیه خورش کدو و آلو به شرح زیر است:
اسکواش | 500 گرم |
آلو خورشتی | 300 گرم |
پیاز متوسط | 2 عدد |
سیر | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
با تشکر | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
پودر دارچین | 1 قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک | 1/2 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1/4 قاشق چایخوری |
روغن مایع | 3 قاشق غذاخوری |
اب | 4 فنجان |
زعفران دم کرده | به مقدار مورد نظر |
مراحل تهیه خورش کدو و آلو
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش 50-40 دقیقه می باشد.
- میزان مواد اعلام شده در این آموزش برای 3-4 نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این خورش جذاب را در حجم های بیشتر تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این خورش در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی مواد
کدو تنبل را پوست بگیرید و به مکعب های متوسط برش دهید.
آلوها را بشویید و پوست بگیرید. پیازها را نگینی خرد کرده و سیر را رنده کنید.
مرحله دوم: پیاز و سیر را سرخ کنید
روغن مایع را در یک قابلمه مناسب گرم کنید.
پیازها را به روغن اضافه کنید و 5 تا 7 دقیقه تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
سپس سیر رنده شده را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا بوی سیر گرفته شود.
مرحله سوم: اضافه کردن ادویه جات ترشی جات
زردچوبه، پودر دارچین و پودر زنجبیل را به محتویات قابلمه اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر ادویه ها گرفته شود.
مرحله چهارم: اضافه کردن کدو تنبل و آلو
کدو و آلو را به قابلمه اضافه کنید و 5 تا 7 دقیقه دیگر تفت دهید تا کمی سرخ شوند.
مرحله پنجم: رب گوجه فرنگی را اضافه کنید
رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و ۲ تا ۳ دقیقه دیگر تفت دهید تا رنگ رب تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله ششم: اضافه کردن آب و زعفران
آب و زعفران را به مواد اضافه کنید و بگذارید بجوشد.
شعله را کم کنید، درب قابلمه را ببندید و 40 تا 50 دقیقه بپزید تا کدو و آلو کاملا بپزند و خورش جا بیفتد.
مرحله هفتم: شکر، نمک و فلفل را اضافه کنید
در 15 دقیقه آخر پخت، شکر، نمک و فلفل سیاه را به خورش اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا طعم ها به هم برسند.
مرحله هشتم: خورش را سرو کنید
خورش کدو و آلو را با برنج یا نان سرو کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
برای تزیین خورش می توانید از خلال بادام، کشمش یا خلال پسته استفاده کنید.
نکات و تکنیک های تهیه خورش کدو حلوایی و آلو
در تهیه خورش کدو و آلو به 4 نکته مهم زیر توجه کنید:
- برای خوش طعم شدن خورش می توانید به جای زعفران دم کرده از زعفران رنده شده استفاده کنید.
- اگر دوست دارید خورش کمی ترش باشد، می توانید در پایان پخت ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو به خورش اضافه کنید.
- در این خورش می توانید از گوشت مرغ یا گوشت چرخ کرده نیز استفاده کنید.
- برای پخت سریعتر خورش می توانید از کدو حلوایی پخته یا کنسرو شده استفاده کنید.
با رعایت نکات ساده ذکر شده در این مقاله مجله آشپزی حالا می توانید یک خورش کدو حلوایی فوق العاده خوشمزه و لذیذ با آلو تهیه کنید که تمام خانواده از آن لذت ببرند.
این خورش خوشمزه به دلیل استفاده از مواد ساده و در دسترس می تواند به راحتی در منزل تهیه شود و به عنوان یک غذای کامل و مقوی برای اعضای خانواده سرو شود.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا