آبگوشت بامیه یکی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی است که از خورش بامیه تهیه می شود. طعم این آبگوشت بسیار لذیذ است و فواید زیادی برای سلامتی دارد. در این مقاله از وبلاگ آکالا می توانید با چند روش تهیه کنید آبگوشت بامیه شناختن
مواد لازم برای تهیه آبگوشت بامیه ایلامی
برای تهیه مواد اولیه این آبگوشت حدود 20 دقیقه زمان لازم است و برای پخت آن باید حدود 3 ساعت وقت بگذارید. مواد به کار رفته در این غذا برای 4 نفر مناسب است.
گوشت گردن یا سر | 400 گرم |
یک پیاز | 2 عدد |
سیر | 2 قرص |
بامیه | 400 گرم |
گوجه فرنگی | 3 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
روغن | کافی |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | کافی |
سیب زمینی | کافی |
مراحل تهیه آبگوشت بامیه به روش ایلامی
در ادامه این قسمت می توانید با مراحل تهیه آبگوشت بامیه به روش ایلامی آشنا شوید.
مرحله اول: پیاز را سرخ کنید
برای شروع، پیاز را بشویید و به قطعات کوچک خرد کنید. در تابه مقداری روغن بریزید و پیاز را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید تا سبک شود.
مرحله 2: گوشت، سیر و ادویه ها را به تابه اضافه کنید
بعد از اینکه پیازها کمی سرخ شدند، می توانید گوشت را اضافه کنید. در مرحله بعد سیر رنده شده، زردچوبه و فلفل سیاه را در تابه ریخته و مواد را چند دقیقه با هم تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و بوی ادویه ها بلند شود.
مرحله سوم: اجازه دهید گوشت بپزد
مخلوط گوشت و پیاز و ادویه را در قابلمه بریزید و سپس 4 لیوان آب جوش به آن اضافه کنید. سپس درب قابلمه را روی آن بگذارید و صبر کنید تا گوشت با ادویه و پیاز پخته شود. اگر زمان کافی برای پختن گوشت ندارید، می توانید مواد را در زودپز بریزید تا در زمان کمتری آماده شوند.
مرحله چهارم: بامیه ها را آماده کنید
در این فرصت بهتر است شروع به تهیه بامیه کنید. سر و ته بامیه ها را ببرید و خوب بشویید. به یاد داشته باشید که هنگام تمیز کردن بامیه هرگز نباید دم آن را کاملا جدا کنید یا سطح بامیه را زخمی کنید، این کار باعث می شود که ماده چسبنده بامیه خارج شود و آبگوشت شما بد مزه شود. بعد از شستن بامیه ها را آبکش کنید تا آب اضافی آن گرفته شود.
مرحله پنجم: بامیه ها را سرخ کنید
در ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. صبر کنید تا روغن داغ شود و سپس بامیه ها را در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن ها گرفته شود.
مرحله 6: گوجه فرنگی ها را مخلوط کنید
گوجه ها را شسته و سپس در غذاساز بریزید و خوب پوره کنید. می توانید به جای مخلوط کردن گوجه فرنگی ها را رنده کنید.
مرحله هفتم: رب گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی را به بامیه اضافه کنید
وقتی بامیه ها سرخ شدند، می توانید رب گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی را به آنها اضافه کنید. مواد را چند دقیقه با هم تفت دهید و صبر کنید تا آب گوجه تبخیر شود.
مرحله هشتم: مخلوط بامیه و گوجه فرنگی را به آبگوشت اضافه کنید
حدود 2 ساعت بعد از پختن گوشت، می توانید در نیم ساعت آخر پخت آبگوشت، مخلوط بامیه و رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه کنید.
مرحله 9: آبگوشت را آماده کنید
بعد از اضافه کردن مخلوط بامیه و رب گوجه فرنگی، نوبت به اضافه کردن سیب زمینی می رسد. سیب زمینی ها را بشویید و خرد کنید و همراه با نمک به آب گوشت اضافه کنید. صبر کنید تا بامیه و سیب زمینی خوب بپزند. سپس می توانید شعله گاز را خاموش کنید و آبگوشت را با نان تازه و سبزی و پیاز بخورید.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت بامیه خوزستان (دزفولی)
درست کردن این آبگوشت حدود 2 تا 3 ساعت زمان می برد. مواد به کار رفته در این غذا برای 3 نفر مناسب است.
بامیه | 300 گرم |
گوجه فرنگی | 3 عدد |
سوپ نخود | 1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار |
یک پیاز | 2 عدد |
سینه مرغ | 3 تکه |
آب لیمو | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | کافی |
طرز تهیه آبگوشت بامیه با مرغ به سبک خوزستانی
برای تهیه این آبگوشت ابتدا باید نخود را به مدت 1 روز در آب خیس کنید و در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید. در مرحله بعد، نخودها را پوست بگیرید و پوست آنها را بگیرید.
سپس 2 عدد پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید. نیمی از پیازهای سرخ شده را کنار بگذارید و بقیه را در تابه بریزید. بعد نخود را به پیاز داغ اضافه کنید و چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید. مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و سپس شعله را خاموش کنید.
بقیه پیاز داغ را در قابلمه ای جداگانه بریزید و سپس تکه های مرغ را به همراه زردچوبه اضافه کنید. مواد را چند دقیقه تفت دهید و سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. چند دقیقه دیگر مواد را سرخ کنید تا بوی خامی رب گرفته شود.
درب قابلمه را روی آن بگذارید تا مرغ ها بدون آب و در روغن سرخ شوند. حدود 20 دقیقه بعد نخود خرد شده را به همراه نمک، فلفل سیاه و 2 لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مرغ و نخود بپزند.
بعد از پختن نخود فرنگی می توانید بامیه را به همراه گوجه فرنگی خرد شده اضافه کنید. مقداری نمک و فلفل به آب گوشت اضافه کنید و نیم ساعت صبر کنید تا همه مواد پخته شوند. در پایان ۲ قاشق آبلیمو و ۲ قاشق زعفران به غذا اضافه کنید و شعله گاز را خاموش کنید و از طعم این غذا لذت ببرید.
نکات و تکنیک های تهیه آبگوشت بامیه
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه آبگوشت بامیه اشاره می کنیم. با ما بمان.
- برای تهیه آبگوشت بامیه می توانید به سلیقه خود از مقداری فلفل قرمز نیز استفاده کنید.
- آب بامیه باید روی حرارت ملایم پخته و سفت شود. پس برای تهیه این غذا عجله نکنید.
- افزودن سیر طعم بی نظیری به این آبگوشت می دهد، اگر به سیر دسترسی ندارید حتما از مقداری پودر سیر برای طعم دادن به غذا استفاده کنید.
- برای خوش طعم شدن آبگوشت می توانید مقداری پودر لیمو عمانی به آن اضافه کنید.
- برای پخت آبگوشت هرگز از اول نمک نزنید، این کار باعث می شود که گوشت به آرامی بپزد و نپزد.
- برای پخت گوشت حتما از آب جوش استفاده کنید، استفاده از آب سرد باعث می شود که گوشت به آرامی بپزد.
- برای طعم دادن به آبگوشت می توانید 2 عدد لیمو عمانی را سوراخ کرده و در آب بریزید و سپس داخل آبگوشت بریزید.
- استفاده از سیب زمینی در این آبگوشت اختیاری است و در صورت تمایل می توانید آن را حذف کنید.
- افزودن مقداری ادویه کاری طعم فوق العاده ای به این آبگوشت می دهد.
- در برخی از دستورها از مقداری لپه نیز برای تهیه این آبگوشت استفاده می شود.
- قبل از افزودن رب گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی حتما آنها را روی حرارت قرار داده و تفت دهید و سپس به غذا اضافه کنید.
- برای تهیه این آبگوشت بهتر است از بامیه های ریز استفاده کنید. هر چه بامیه شما کوچکتر باشد غذا خوشمزه تر می شود.
- برای خوشمزه تر شدن این غذا بهتر است از گوشت گوسفندی چرب استفاده کنید.
آبگوشت بامیه یک غذای خوشمزه و متفاوت است که به دلیل وجود بامیه خواص زیادی دارد. این آبگوشت بسیار راحت درست می شود و طعم آن بسیار شبیه آبگوشت های دیگر است.
اگر تجربه تهیه آبگوشت بامیه را دارید می توانید نظرات و تجربیات خود را در این مقاله به اشتراک بگذارید مجله آشپزی اکالا را با ما و دوستانی که به آشپزی علاقه دارند به اشتراک بگذارید.
من ماجده شرف عاشوری هستم. سال هاست که به صورت حرفه ای در موضوعات مختلف می نویسم و ترجمه می کنم. من از بازی با کلمات و ایجاد محتوای جدید لذت می برم و دوست دارم دنیای اطرافم را بیشتر از آنچه می بینم کشف کنم…
گردآوری شده از مجله اکالا