گوجه فرنگی و بادمجان تکین یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار است که با طعم بی نظیرش هر سلیقه ای را به وجد می آورد. این غذای خاص را می توان به دو صورت با گوشت یا بدون گوشت تهیه کرد. برای یادگیری طرز تهیه ته گوجه و بادمجان از دو جهت با ما وبلاگ آکالا با بودن
مواد لازم برای تهیه سس گوجه فرنگی و بادمجان بدون گوشت
برای تهیه تاچین گوجه فرنگی و بادمجان بدون گوشت به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
بادمجان | 3 عدد |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
برنج | 2 فنجان |
تخم مرغ | 1 عدد |
یک پیاز | 1 عدد |
ماست | 200 گرم |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه و فلفل | کافی |
کره | کافی |
روغن | کافی |
اب | کافی |
مراحل تهیه گوجه فرنگی و بادمجان تکین بدون گوشت
مراحل تهیه تاچین بادمجان و گوجه فرنگی بدون استفاده از گوشت به شرح زیر است:
مرحله اول: خیس کردن برنج
در مرحله اول باید برنج را بشویید و در ظرفی با مقداری نمک و آب خیس کنید. مقدار آب باید به اندازه ای باشد که سطح برنج را بپوشاند.
مرحله دوم: آماده کردن بادمجان ها
بادمجان ها را پوست بگیرید و حلقه ای برش دهید. سپس آنها را به مدت 30 دقیقه در آب و نمک خیس کنید تا تلخی آنها گرفته شود. بعد از اینکه بادمجان ها را از آب خارج کردید، آنها را با دستمال کاغذی تمیز خشک کنید و در روغن سرخ کنید.
مرحله 3: گوجه فرنگی ها را آماده کنید
پیاز را بشویید و به قطعات کوچک خرد کنید. در تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. صبر کنید تا روغن داغ شود سپس پیازهای خرد شده را اضافه کنید. پیازها را مرتب هم بزنید تا نرم و شفاف شوند.
گوجه ها را رنده کرده و همراه با نمک و فلفل و زردچوبه به پیاز سرخ شده اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا سس غلیظ شود و آب اضافی آن تبخیر شود.
مرحله چهارم: پختن برنج
پس از خیس خوردن برنج آن را آبکش کنید. برای این کار برنج را در قابلمه آب جوش بریزید و به مدت 7 تا 10 دقیقه بجوشانید تا مغز برنج کمی پخته شود. سپس آب برنج را با آبکش خارج کنید.
مرحله 5: برنج و ماست را مخلوط کنید
در یک کاسه بزرگ، ماست، تخم مرغ و زعفران دم کرده را با هم مخلوط کنید تا یکدست شود. برنج آبکش شده را به مخلوط ماست اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا تمام دانه های برنج به طور یکنواخت در مخلوط آغشته شود.
مرحله ششم: مواد زیر را داخل تابه بریزید
در تابه ای مناسب مقداری کره ذوب کنید. نیمی از مخلوط ماست و برنج را به طور یکنواخت کف تابه بمالید. سطح برنج را با قاشق صاف کنید تا ضخامت آن یکسان باشد.
مخلوط گوجه و بادمجان را که از قبل آماده کرده بودید روی لایه برنج بریزید و به طور یکنواخت در تمام سطح آن پخش کنید. بقیه مخلوط ماست و برنج را روی لایه گوجه و بادمجان بریزید و سطح آن را صاف کنید.
مرحله هفتم: پخت ته بادمجان و گوجه فرنگی
درب تابه را ببندید و حرارت را تا کمترین حد ممکن کاهش دهید. اجازه دهید به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت یا تا زمانی که کف آن کاملا پخته و طلایی شود، بجوشد. در نهایت می توانید ته چین را از تابه خارج کرده و در ظرف مناسب سرو کنید. نوش جان!
مواد لازم برای تهیه گوجه فرنگی و بادمجان با گوشت
برای تهیه تاچین گوجه فرنگی و بادمجان با گوشت به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
مرغ یا گوشت گوسفند (اختیاری) | 100 گرم |
بادمجان متوسط | 10 عدد |
گوجه فرنگی | 1 عدد |
برنج | 1 فنجان |
تخم مرغ | 1 عدد |
ماست | 4 قاشق غذاخوری |
یک پیاز | 1 عدد |
نمک و فلفل | کافی |
زعفران دم کرده | کافی |
اب | کافی |
زردچوبه | کافی |
روغن | کافی |
مراحل تهیه گوجه فرنگی و بادمجان تکین با گوشت
برای تهیه تاچین بادمجان و گوجه فرنگی با گوشت مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله اول: پختن گوشت یا مرغ
مرغ یا گوشت را به همراه پیاز، مقداری آب، نمک و زردچوبه در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد. سپس گوشت پخته شده را رنده کنید.
مرحله دوم: پخت برنج
برنج را بشویید و به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت در آب و نمک خیس کنید. سپس آن را آبکش کرده و نیم پز کنید.
مرحله سوم: تهیه مخلوط ماست و برنج
در ظرفی تخم مرغ، ماست، زعفران دم کرده، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. سپس برنج آبکش شده را به این مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تمام دانه های برنج به طور یکنواخت با ماست آغشته شود.
مرحله چهارم: تهیه بادمجان و گوجه فرنگی
بادمجان ها را حلقه حلقه کنید و داخل آب با مقداری نمک بریزید تا تلخی آنها گرفته شود. سپس بادمجان ها را آبکش کرده و سرخ کنید. گوجه فرنگی ها را به صورت حلقه ای خرد کرده و سرخ کنید.
مرحله پنجم: روی هم چیدن لایه های زیرین
در قابلمه یا قالب مناسب مقداری روغن بریزید. سپس 2 تا 3 سانتی متر از مخلوط ماست و برنج را کف ظرف بریزید و سطح آن را صاف کنید. گوشت ریش ریش شده را روی برنج قرار دهید و دوباره مقداری از مخلوط ماست و برنج را روی گوشت بریزید.
لایه بعدی را با گوجه فرنگی سرخ شده و سپس با بادمجان سرخ شده بپوشانید. در آخر بقیه مخلوط ماست و برنج را روی بادمجان ها بریزید.
مرحله ششم: پخت بادمجان و گوجه فرنگی
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. روی ظرف را با فویل بپوشانید و به مدت 1 ساعت در فر قرار دهید تا ظرف کاملا پخته و دم بکشد.
پس از پخت، کف آن را از فر خارج کرده و از فویل خارج کنید. می توانید ته چین را به دلخواه تزیین و سرو کنید. نوش جان!
در این بخش از مجله آشپزی اکالا دو طرز تهیه گوجه فرنگی و بادمجان تکین را معرفی کردیم. اگر به دنبال یک غذای خوشمزه و متفاوت هستید که بتوانید در کنار خانواده و دوستانتان از آن لذت ببرید، حتما این ته چین را امتحان کنید.
من سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا هستم. من چندین سال است که این مسیر را با علاقه دنبال می کنم و سعی می کنم مهارت هایم را ارتقا دهم.
گردآوری شده از مجله اکالا