صفحه اصلی > غذای ایرانی : 2 طرز تهیه خورش چغارتمه (طعم اصیل گیلانی برای نهار)

2 طرز تهیه خورش چغارتمه (طعم اصیل گیلانی برای نهار)

2 طرز تهیه خورش چغارتمه طعم اصیل گیلانی برای نهار

خورش چغارتمه یکی از غذاهای سنتی و لذیذ گیلان است که با ترکیب چغندر، مرغ و ادویه های مخصوص تهیه می شود. این خورش طعم ترش و شیرینی دارد و معمولا با برنج سفید سرو می شود. در این مقاله از وبلاگ اکالا 2 روش تهیه خورش چغارتمه گیلانی با چغندر و بدون چغندر مرحله به مرحله همراه با نکات مهم را برای شما توضیح می دهیم.

مواد لازم برای تهیه خورش چغرتمه گیلانی با چغندر

مواد لازم برای تهیه خورش چغرتمه گیلانی با چغندر به شرح زیر است:

مرغ متوسط 1 عدد
چغندر متوسط 5 عدد
پیاز متوسط 2 عدد
تخم مرغ 4 عدد
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه و پودر دارچین کافی
آب پرتقال یا آب لیمو کافی
روغن کافی

مراحل تهیه خورش چغارتمه گیلانی با چغندر

  • مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش 50-60 دقیقه می باشد.
  • میزان مواد اعلام شده در این آموزش برای 3-4 نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این خورش جذاب را در حجم های بیشتر تهیه کنید.
  • درجه سختی تهیه این خورش در رده متوسط ​​قرار دارد.

مرحله اول: تهیه مرغ

مرغ را تمیز کرده و به قطعات متوسط ​​برش دهید. سپس آن را با کمی آب، زردچوبه، فلفل و نمک و ترجیحا یک تکه دارچین بپزید.

مرغ را کاملا بپزید تا استخوان ها به راحتی از گوشت جدا شوند.

مرحله دوم: تهیه چغندر

چغندرها را پوست بگیرید و به صورت ورقه ای یا مکعبی خرد کنید. برای تهیه خورش چغارتمه از چغندر قرمز و شیرین استفاده کنید.

مرحله سوم: تهیه پیاز داغ

پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس زردچوبه و پودر دارچین را اضافه کرده و تفت دهید.

در این مرحله پیاز را خوب تفت دهید تا طلایی شود و عطر آن خارج شود.

مرحله 4: تخم مرغ را اضافه کنید

تخم مرغ ها را با چنگال هم بزنید و به پیاز داغ اضافه کنید. هم بزنید تا تخم مرغ ها جا بیفتند. سپس زعفران دم کرده را اضافه کنید.

مرحله 5: مواد را مخلوط کنید

مرغ پخته شده را به همراه آب مرغ به مخلوط پیاز و تخم مرغ اضافه کنید. چغندر خرد شده را به خورش اضافه کنید.

مرحله ششم: پختن خورش

خورش را روی حرارت ملایم بپزید تا چغندرها بپزند و خورش جا بیفتد. در صورت نیاز کمی آب اضافه کنید.

مدت زمان پخت خورش چغندر به اندازه چغندرها بستگی دارد. معمولا حدود 45 دقیقه تا یک ساعت طول می کشد.

اگر خورش آبکی بود حرارت را زیاد کنید و بگذارید آب آن تبخیر شود.

می توانید با اضافه کردن کمی رب گوجه فرنگی یا گردو به خورش طعم آن را تغییر دهید.

طرز تهیه خورش گیلانی خوشمزه با چغندر

مرحله هفتم: تزیین و سرو

قبل از سرو، خورش را با آب پرتقال یا آبلیمو مزه دار کنید. خورش چغرتمه را با برنج سفید سرو کنید.

می توانید روی خورش را با کشمش یا خلال بادام تزئین کنید.

مواد لازم برای تهیه خورش چغرتمه گیلانی بدون چغندر

مواد لازم برای تهیه خورش چغرتمه گیلانی بدون چغندر به شرح زیر است:

مرغ متوسط 1 عدد
پیاز متوسط 2 عدد
رب انار 2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 4 عدد
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه و پودر دارچین کافی
آب پرتقال یا آب لیمو کافی
روغن کافی
سبزیجات معطر (گشنیز، جعفری، شنبلیله) به مقدار مورد نظر

مراحل تهیه خورش چغرتمه گیلانی بدون چغندر

برای تهیه خورش چغرتمه گیلانی بدون چغندر باید مراحل زیر را انجام دهید.

مرحله اول: تهیه مرغ

مرغ را بشویید و به اندازه های دلخواه برش دهید.

تکه های مرغ را با مقدار کمی آب، زردچوبه، فلفل و نمک در قابلمه مناسبی بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.

20-25 دقیقه زمان دهید تا مرغ ها بپزند.

مرحله دوم: تهیه پیاز داغ

پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را ریز خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.

سپس رب انار و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ رب تغییر کند.

رب انار و رب گوجه، این دو ماده طعم ترش و شیرینی به خورش می دهند. می توانید مقدار آنها را مطابق با سلیقه خود تنظیم کنید.

مرحله سوم: تخم مرغ را اضافه کنید

تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و با چنگال مخلوط کنید. تخم مرغ به خورش غلظت می دهد و طعم آن را دلچسب تر می کند.

تخم مرغ های ترکیب شده را به پیاز داغ اضافه کنید. هم بزنید تا تخم مرغ ها جا بیفتند.

در این مرحله مقداری محلول زعفران به مخلوط داخل قابلمه اضافه کنید.

مرحله 4: مواد را مخلوط کنید

مرغ پخته شده و سبزی های خرد شده را به مخلوط پیاز و تخم مرغ اضافه کنید.

استفاده از سبزیجات معطر مانند گشنیز، جعفری و شنبلیله عطر و طعم بی نظیری به خورش می دهد.

مراحل تهیه خورش چغرتمه گیلانی بدون چغندر

مرحله 5: پختن خورش

خورش را روی حرارت ملایم بپزید تا غلیظ شود. در صورت نیاز کمی آب اضافه کنید.

دمای پخت خورش باید ملایم باشد تا خورش جا بیفتد و نسوزد.

مدت زمان پخت خورش به اندازه تکه های مرغ و سبزیجات بستگی دارد.

مرحله ششم: تزیین و سرو

قبل از سرو مقداری آب پرتقال یا آبلیمو به خورش اضافه کنید.

آب پرتقال یا آبلیمو، این دو ماده طعم ترش و دلچسبی به خورش می دهند.

می توانید با اضافه کردن مقداری گردو یا بادام خرد شده به خورش طعم آن را غنی تر کنید.

همانطور که در این مقاله از مجله آشپزی می گفتند خورش چغارتمه یکی از غذاهای محبوب گیلانی است که معمولا با چغندر درست می شود. با کمی تغییر در مواد می توانید طعم تازه و هیجان انگیزی به این خورش بدهید. خورش چغرتمه بدون چغندر جایگزین خوشمزه و متفاوتی برای خورش سنتی است. این خورش علاوه بر طعم لذیذ، بسیار مقوی نیز می باشد.

1720098087 678 ناهار تکراری درست نکنید طرز تهیه خورش هلو

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه آش انار شیرازی + نکاتی برای خوش طعم شدن آن

آش انار شیرازی یکی از آش های سنتی و پرطرفدار است که…

۱۴۰۳-۰۹-۰۱

طرز تهیه سوپ چغندر خوشمزه + نکات مهم

سوپ چغندر یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین سوپ هایی است…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

طرز تهیه خورش بره; غذاهای محبوب دوران صفویه

بره متنجان یک غذای اصیل از آشپزی دوران صفویه است که به…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

دیدگاهتان را بنویسید