غذای بامیه با کشک که به بامیه نیز معروف است، غذایی ساده اما خوشمزه و مقوی است که از ترکیب کشک و بامیه تهیه می شود. این غذای ساده برای افطار و مجالس خانوادگی مناسب است و طعم آن به دلیل ادویه و چاشنی های به کار رفته در آن بسیار دلچسب است.
در این مقاله از وبلاگ آکالا می توانید آن را با 2 روش مختلف تهیه کنید غذای بامیه با کشک شناختن
مواد لازم برای تهیه کشک بامیه
برای تهیه مواد این غذا حدود 15 دقیقه و پخت آن حدود 30 دقیقه زمان لازم است.
زنجبیل | 1 قاشق غذاخوری |
گشنیز تازه | کافی |
روغن | 4 قاشق غذاخوری |
برگ بو | 2 عدد |
اب | 2 عدد لیوان فرانسوی دسته دار |
یک پیاز | 2 عدد |
کشک پاستوریزه | 150 گرم |
سیر له شده | 2 قاشق غذاخوری |
انجام دادن | 1 عدد |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | کافی |
فلفل قرمز، جوز هندی، زیره، کاری، تخم گشنیز و گراسالا | کافی |
بامیه | 250 گرم |
مراحل تهیه خوراک بامیه با کشک
در ادامه این قسمت می توانید با مراحل تهیه خوراک بامیه خشک آشنا شوید.
مرحله 1: بامیه را آماده کنید
برای شروع باید بامیه ها را بشویید سپس انتهای بامیه ها را کمی برش دهید. سپس بامیه ها را با آب فراوان بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.
مرحله دوم: بامیه ها را سرخ کنید
در ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس بامیه ها را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا طلایی و زیبا شوند. این به حفظ ظاهر بامیه در هنگام پخت کمک می کند.
مرحله سوم: پیاز را به همراه ادویه و ادویه ها تفت دهید
پس از سرخ شدن بامیه ها را از روغن خارج کرده و در ظرف مناسبی بریزید. سپس پودر زیره، هل و برگ بو را در تابه بریزید و چند دقیقه تفت دهید تا عطر آنها بلند شود.
پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست آن را به قطعات کوچک خرد کنید و در تابه قرار دهید. حالا باید سیر و زنجبیل را رنده کنید و به مواد دیگر اضافه کنید. همه مواد را با هم مخلوط کرده و چند دقیقه تفت دهید.
مرحله 4: کشک و آب را اضافه کنید
در این مرحله باید شعله گاز را کم کنید و سپس کشک و آب را به تابه اضافه کنید. مواد را هم بزنید و صبر کنید تا سس بجوشد و غلیظ شود.
مرحله 5: بامیه را اضافه کنید
وقتی سس به غلظت مناسب رسید، می توانید بامیه سرخ شده را به همراه کمی نمک به مواد دیگر اضافه کنید. در مرحله بعد مقداری زیره و گرامسالا به غذا اضافه کنید و حدود 15 دقیقه صبر کنید تا غذا بجوشد و جا بیفتد.
مرحله 6: غذا را سرو کنید
بعد از اینکه غذا کاملا پخت و آماده شد، می توانید گشنیز تازه را بشویید و ریز خرد کنید و روی آن بگذارید. سپس شعله گاز را خاموش کنید و این غذا را در ظرف مورد نظرتان بریزید و از طعم آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه کشک بامیه با برنج
برای تهیه مواد این غذا حدود 30 دقیقه و پخت آن حدود 60 دقیقه زمان لازم است. مواد اولیه این غذا برای 4 نفر مناسب است.
بامیه | 1 کیلوگرم |
برنج نیم دانه | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
گردو خرد شده | 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار |
کشک | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
ماست پر چرب | 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | کافی |
روغن | کافی |
یک پیاز | 2 عدد |
نعناع و تره فرنگی خشک | کافی |
پودر سیر، پودر پیاز و پودر موسیر | کافی |
مراحل تهیه غذای بامیه با کشک و برنج
در ادامه این قسمت می توانید با مراحل تهیه کشک بامیه با برنج آشنا شوید.
مرحله اول: بامیه را در روغن سرخ کنید
برای شروع باید بامیه ها را بشویید و سپس سر و ته آن را جدا کنید. در ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. سپس بامیه ها را چند دقیقه در روغن تفت دهید تا کمی بپزند.
مرحله دوم: بامیه ها را له کنید
پس از پخته شدن بامیه ها باید آنها را در ظرفی ریخته و با همزن دستی کاملا له کنید و برای تهیه غذا کنار بگذارید.
مرحله 3: برنج را بپزید
برنج نیم دانه را بشویید و به مدت یک ساعت در آب خیس کنید. بعد با کمی آب روی حرارت گذاشته و صبر کنید تا برنج کاملا پخته و له شود.
مرحله چهارم: پیاز را با ادویه ها تفت دهید
پیاز را ریز خرد کنید. در ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. پیازها را چند دقیقه در روغن تفت دهید و سپس نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر، پودر پیاز و پودر موسیر را اضافه کنید و مواد را چند دقیقه تفت دهید تا بوی ادویه بلند شود.
مرحله 5: بامیه، برنج و گردو را اضافه کنید
در این مرحله باید بامیه های مخلوط شده را به همراه برنج پخته شده و گردوی خرد شده در تابه بریزید. مواد را خوب هم بزنید تا ترکیب شوند.
مرحله 6: غذا را آماده کنید
در مرحله آخر باید کشک را به غذا اضافه کنید و دوباره مواد را هم بزنید. اجازه دهید غذا بجوشد و غلیظ شود سپس می توانید ماست را در چند دقیقه آخر پخت اضافه کنید.
پس از آماده شدن غذا، شعله گاز را خاموش کرده و در ظرف مورد نظر قرار دهید. برای تزیین غذا باید نعنا خشک و تره فرنگی را در روغن سرخ کنید و روی آن بریزید. غذای خوشمزه شما آماده است و می توانید آن را با نان تازه میل کنید.
نکات و تکنیک های تهیه غذای بامیه با کشک
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه غذای بامیه با کشک اشاره می کنیم. با ما بمان.
- در برخی دستورها از گوشت چرخ کرده یا مرغ خرد شده نیز برای تهیه این غذا استفاده می شود.
- برای خوش طعم شدن این غذا و جلوگیری از چسبندگی بافت آن بهتر است از بامیه های ریز استفاده کنید.
- برای خوش طعم شدن این غذا می توانید به جای آب از آب مرغ یا آب گوشت استفاده کنید.
- برای تزیین غذا می توانید از مقداری نعنا داغ استفاده کنید.
- برای تهیه این غذا نباید بامیه ها را زیاد بپزید زیرا باعث چسبندگی غذا می شود.
- در دستور تهیه کشک بامیه از فلفل و ادویه زیاد استفاده می شود، اگر دوست ندارید غذایتان تند باشد، می توانید کمتر از فلفل قرمز در غذا استفاده کنید.
- برای خوشمزه تر شدن این غذا حتما از زنجبیل تازه استفاده کنید.
- برای سرخ کردن مواد این غذا می توانید به جای روغن از مقداری کره استفاده کنید.
- قبل از اضافه کردن ادویه به این غذا، حتما آن را چند دقیقه تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
- در برخی از دستورها از مقداری رب گوجه فرنگی نیز برای خوش رنگ شدن این غذا استفاده می شود.
در این مقاله به ۲ روش تهیه خوراک بامیه با کشک اشاره شد. این غذا طعم بسیار لذیذ و متفاوتی دارد پس اگر از امتحان طعم های جدید لذت می برید بهتر است هر چه زودتر این غذا را تهیه کنید و در کنار اعضای خانواده نوش جان کنید.
اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید می توانید نظرات و تجربیات خود را در این مقاله به اشتراک بگذارید مجله آشپزی Ekala را با ما و دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
من ماجده شرف عاشوری هستم. سال هاست که به صورت حرفه ای در موضوعات مختلف می نویسم و ترجمه می کنم. من از بازی با کلمات و ایجاد محتوای جدید لذت می برم و دوست دارم دنیای اطرافم را بیشتر از آنچه می بینم کشف کنم…
گردآوری شده از مجله اکالا