صفحه اصلی > غذای ایرانی : 3 طرز تهیه خورش گل کلم; یک غذای کامل و مقوی

3 طرز تهیه خورش گل کلم; یک غذای کامل و مقوی

3 طرز تهیه خورش گل کلم یک غذای کامل و

خورش گل کلم یکی از خوشمزه ترین خورش های سنتی است که هم با گوشت و هم با مرغ تهیه می شود. این غذا طعم بسیار لذیذی دارد و پر خاصیت است. در این مقاله از مجله اکالا می توانید آن را به 3 روش تهیه کنید خورش گل کلم و با تمام ترفندهای ساخت آن آشنا شوید.

برای تهیه این خورش باید لپه ها را بپزید و سپس پیاز خرد شده را با مقداری گوشت یا مرغ در روغن تفت دهید. بعد ادویه ها، رب گوجه فرنگی و رب آلو را اضافه کنید. مقداری آب داخل خورش بریزید و صبر کنید تا مواد کمی بپزند. سپس گل کلم را در روغن سرخ کرده و به خورش اضافه کنید. وقتی خورش غلیظ شد می توانید آبلیمو و نمک اضافه کنید. برای مطالعه بیشتر در مورد طرز تهیه خورش گل کلم به 3 روش مختلف می توانید ادامه مطلب را مطالعه کنید.

طرز تهیه خورش گل کلم با گوشت

  • زمان آماده سازی: 20 دقیقه
  • زمان پخت: 3 ساعت
  • درجه سختی: متوسط
  • تعداد افراد: 2 نفر

مواد لازم برای تهیه خورش گل کلم با گوشت

مواد لازم برای تهیه خورش گل کلم با گوشت به شرح زیر است:

رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه و ادویه کاری به اندازه لازم
فلفل سیاه و نمک به اندازه لازم
چوب دارچین 1 عدد
پیاز 1 عدد
رب آلو 1 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده به اندازه لازم
گوشت خورشتی 250 گرم
گل کلم کوچک 1 عدد
آبلیموی تازه 1 عدد
لپه ها 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار

مراحل تهیه خورش گل کلم با گوشت

در ادامه این قسمت می توانید با مراحل تهیه خورش گل کلم با گوشت آشنا شوید.

مرحله اول: لپه را بپزید

برای شروع باید مقداری روغن در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. در مرحله بعد لپه ها را چند دقیقه روی حرارت متوسط ​​تفت دهید و سپس مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و بگذارید لپه ها خوب بپزند و نرم شوند.

مرحله دوم: گل کلم را در روغن سرخ کنید

در این مرحله گل کلم را بشویید و به قطعات متوسط ​​برش دهید. در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و سپس آن را گرم کنید. کلم ها را چند دقیقه در روغن سرخ کنید تا خوب سرخ شوند. سپس آنها را از ماهیتابه خارج کنید.

مرحله 3: پیاز را سرخ کنید

پیاز را بشویید و به قطعات کوچک خرد کنید. حالا پیازهای خرد شده را به همان تابه گل کلم اضافه کنید و در روغن تفت دهید تا پیازها طلایی شوند.

مرحله 4: گوشت و ادویه ها را اضافه کنید

بعد از سرخ شدن پیازها می توانید تکه های گوشت را به تابه اضافه کنید. گوشت را با پیاز چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. بعد زردچوبه، ادویه کاری، فلفل سیاه و چوب دارچین را در تابه ریخته و چند دقیقه دیگر مواد را تفت می دهیم تا بوی ادویه ها بلند شود.

مرحله 5: آب را به قابلمه اضافه کنید

در این مرحله باید مواد را داخل قابلمه بریزید و سپس آب جوش را به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت خوب بپزد.

مرحله ششم: رب گوجه فرنگی و رب آلو را به خورش اضافه کنید

در تابه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. رب گوجه فرنگی و رب آلو را به تابه اضافه کنید و مواد را چند دقیقه تفت دهید تا طعم خامی رب ها گرفته شود. بعد رب ها را به قابلمه خورش اضافه کنید.

مرحله هفتم: خورش را سرو کنید

اجازه دهید خورش بجوشد و به غلظت دلخواه برسد. در صورت نیاز مقداری آب جوش به خورش اضافه کنید تا مواد خوب بپزند. در این مرحله گل کلم را به خورش اضافه کنید. وقتی خورش خوب پخته شد و غلیظ شد می توانید نمک اضافه کنید.

مقداری آبلیموی تازه به خورش اضافه کنید و یک ساعت دیگر اجازه دهید خورش بپزد سپس شعله گاز را خاموش کنید و این خورش خوشمزه را با برنج زعفرانی سرو کنید.

طرز تهیه خورش گل کلم با مرغ

  • زمان آماده سازی: 15 دقیقه
  • زمان پخت: 2 ساعت
  • درجه سختی: متوسط
  • تعداد افراد: 2 نفر

مواد لازم برای تهیه خورش گل کلم با مرغ

مواد لازم برای تهیه خورش گل کلم با مرغ به شرح زیر است:

رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه به اندازه لازم
فلفل سیاه و نمک به اندازه لازم
پیاز 1 عدد
زعفران دم کرده به اندازه لازم
مرغ 250 گرم
گل کلم 1 عدد کوچک
آبلیموی تازه 1 عدد
لپه ها 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار

طرز تهیه خورش گل کلم با مرغ

برای تهیه این خورش با مرغ باید به جای گوشت از مقداری سینه یا ران مرغ خرد شده استفاده کنید. تمام مراحل پخت این خورش با مرغ شبیه پخت آن با گوشت است.

  1. برای شروع باید لپه را با مقداری آب بپزید. گل کلم را خرد کرده و در مقداری روغن تفت دهید.
  2. پیاز خرد شده را با مرغ مکعبی در روغن تفت دهید.
  3. بعد، ادویه ها را اضافه کنید و خمیر کنید. بعد از چند دقیقه می توانید آب را داخل قابلمه بریزید و سپس بگذارید خورش بجوشد و جا بیفتد.
  4. آب لیموترش تازه و نمک را اضافه کنید و وقتی خورش غلیظ شد با برنج زعفرانی سرو کنید. از آنجایی که مرغ به زمان کمتری برای پخت نیاز دارد، خورش شما سریعتر آماده می شود.

طرز تهیه خورش گل کلم با گوشت چرخ کرده

  • زمان آماده سازی: 20 دقیقه
  • زمان پخت: 2 ساعت
  • درجه سختی: متوسط
  • تعداد افراد: 2 نفر

مواد لازم برای تهیه خورش گل کلم با گوشت چرخ کرده

مواد لازم برای تهیه خورش گل کلم با گوشت چرخ کرده به شرح زیر است:

رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه و ادویه کاری به اندازه لازم
فلفل سیاه و نمک به اندازه لازم
چوب دارچین 1 عدد
پیاز 2 عدد
زعفران دم کرده به اندازه لازم
گوشت چرخ کرده 200 گرم
گل کلم 1 عدد کوچک

طرز تهیه خورش گل کلم با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه خورش گل کلم با گوشت چرخ کرده شامل مراحل زیر می باشد:

  1. برای تهیه این خورش می توانید گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده و مقداری نمک و فلفل سیاه و زردچوبه ترکیب کرده و خوب هم بزنید.
  2. سپس سس گوشت را به صورت رب درآورید. در ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. بعد کوفته ها را در روغن داغ سرخ کنید.
  3. در تابه ای دیگر یک پیاز خرد شده را با ادویه و رب و نمک تفت دهید. سپس مقداری آب و لیمو عمانی را داخل قابلمه بریزید و صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند.
  4. در این مرحله می توانید کوفته ها را به آب اضافه کنید. حدود 15 دقیقه صبر کنید تا گوشت بپزد.
  5. گل کلم خرد شده را به همراه مقداری پودر دارچین داخل خورش بریزید و بعد از چند دقیقه شعله را خاموش کنید. خورش گل کلم خوشمزه شما آماده و آماده مصرف است.

نکات و تکنیک های تهیه خورش گل کلم

نکات و تکنیک های تهیه خورش گل کلم

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه خورش گل کلم اشاره می کنیم.

  • برای تهیه این خورش با گوشت باید بعد از پختن گوشت نمک اضافه کنید. در غیر این صورت، گوشت مدت بیشتری می پزد.
  • برای تهیه خورش گل کلم بدون گوشت می توانید گوشت و مرغ را حذف کنید و فقط از ترکیب گل کلم و سایر چاشنی ها و طعم دهنده ها استفاده کنید.
  • برای تهیه خورش گل کلم کرمانشاهی باید رب آلو و رب گوجه فرنگی را جدا کرده و به جای آبلیمو مقداری لیمو عمانی به خورش اضافه کنید.
  • کل گلوم ها را زیاد نجوشانید چون باعث می شود در خورش له شوند.
  • افزودن رب آلو به این خورش اختیاری است و در صورت تمایل می توانید آن را بردارید.
  • در صورت تمایل می توانید به جای چوب دارچین از مقداری پودر دارچین برای طعم دادن به این غذا استفاده کنید.

در این مقاله از مجله آشپزی اکالا به 3 روش تهیه خورش گل کلم و تمامی ترفندهای تهیه آن اشاره کرد. اگر تجربه تهیه خورش گل کلم را دارید می توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه سوپ چغندر خوشمزه + نکات مهم

سوپ چغندر یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین سوپ هایی است…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

طرز تهیه خورش بره; غذاهای محبوب دوران صفویه

بره متنجان یک غذای اصیل از آشپزی دوران صفویه است که به…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

طرز تهیه کوفته انار دان + نکات و ترفندهای آن

کوفته انار یکی از غذاهای سنتی و لذیذ ایرانی با طعم ترش…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

دیدگاهتان را بنویسید