املت کدو حلوایی یکی از متفاوت ترین و خوشمزه ترین انواع املت است. این املت یک انتخاب عالی برای روزهای سرد پاییز و زمستان است. در این بخش از مجله اکالاطرز تهیه این املت جذاب را به همراه تمام نکات مهمی که در تهیه آن باید بدانید را به شما آموزش می دهیم.
برای تهیه این املت جالب و متفاوت کافی است ابتدا کدو را بپزید و پوره کنید. پیاز را در تابه مناسب تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر پوره شده را اضافه کرده و تفت دهید تا عطر آن گرفته شود. بعد از اضافه کردن پوره کدو حلوایی و ادویه ها، در صورت تمایل تخم مرغ و پنیر را به املت اضافه کنید و املت را بپزید.
مواد لازم برای تهیه املت کدو حلوایی
مواد لازم برای تهیه املت کدو حلوایی به شرح زیر است:
کدو تنبل | 200 گرم |
تخم مرغ | 3 عدد |
پیاز | 1 عدد کوچک |
سیر | 1 قرص |
دارچین | 1 نیشگون گرفتن |
روغن زیتون یا کره | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به اندازه لازم |
زعفران دم کرده | 1 قاشق چایخوری |
پنیر فتا یا پنیر سفید | هرچقدر دوست داری |
جعفری یا گشنیز | برای تزئین |
مراحل تهیه املت کدو تنبل برای صبحانه
- زمان آماده سازی: 25-35 دقیقه
- مناسب برای: 2-3 نفر
- درجه سختی: آسان
مرحله اول: تهیه کدو حلوایی
کدو تنبل را بشویید و با کمک چاقو پوست آن را بگیرید و محتویات داخل آن را خالی کنید.
کدو تنبل را به قطعات کوچک برش دهید. این به کدو تنبل کمک می کند تا زودتر بپزد و نرم شود.
کدوهای خرد شده را در قابلمه مناسبی بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید.
اجازه دهید کدوها با حرارت ملایم بپزند تا کاملا نرم شوند. این فرآیند حدود 15-20 دقیقه طول می کشد.
می توانید کمی زعفران دم کرده یا کمی دارچین به کدوهای در حال پخت اضافه کنید تا طعم و عطر آن بیشتر شود. بعد از نرم شدن کدوها با مخلوط کن دستی یا غذاساز آن ها را پوره کنید تا بافتی صاف و یکدست به دست آید.
مرحله دوم: تهیه پیاز و سیر
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به قطعات کوچک خرد کنید.
سیر را به همین ترتیب بشویید و پوست بگیرید و با کمک سیر له کن آن را له کنید.
در ماهیتابه ای که قصد پخت املت را دارید، کمی روغن زیتون یا کره بریزید.
پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و پیازها را تفت دهید تا طلایی و نرم شوند.
سپس سیر رنده شده را اضافه کنید و چند ثانیه دیگر تفت دهید تا عطر سیر گرفته شود.
مرحله سوم: اضافه کردن پوره کدو حلوایی
پوره کدو حلوایی را به تابه اضافه کنید و با پیاز و سیر مخلوط کنید.
حرارت را کم نگه دارید و مواد را به آرامی هم بزنید تا پوره کدو حلوایی کاملا با پیاز و سیر ترکیب شود.
مرحله 4: ادویه ها را اضافه کنید
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مخلوط اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
مرحله 5: تخم مرغ ها را اضافه کنید
تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و با چنگال یا همزن دستی خوب هم بزنید تا از حالت گلوله درآیند و بافت یکنواختی پیدا کنند.
تخم مرغ های هم درجه را به مخلوط داخل تابه اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
دقت کنید که حرارت ملایم باشد تا تخم مرغ ها به آرامی پخته و نرم شوند و از سفت شدن بیش از حد آن ها جلوگیری شود.
مرحله ششم: پخت املت
بعد از اضافه کردن تخم مرغ، اجازه دهید املت به آرامی بپزد.
هر از گاهی مواد را به آرامی هم بزنید تا نچسبد و املت به طور یکنواخت بپزد.
اگر دوست دارید به املت طعم خامه ای و لذیذتری بدهید، می توانید مقداری پنیر فتا یا پنیر سفید رنده شده به تابه اضافه کنید.
توجه داشته باشید که این املت نباید خیلی خشک باشد پس بهتر است زمانی که کمی نرم شد آن را از روی حرارت بردارید.
مرحله هفتم: سرو و تزیین املت کدو حلوایی
املت را در ظرف سرو بریزید.
برای زیباتر جلوه دادن املت روی آن را با دانه های انار خرد شده یا گردو یا سبزیجات تازه مانند جعفری خرد شده، گشنیز یا حتی برگ ریحان تزئین کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه علاقه مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است. با رعایت نکات و مراحل ذکر شده می توانید این املت را به بهترین شکل تهیه کنید و در کنار خانواده از طعم و عطر آن لذت ببرید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی یاد می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا