سوپ چغندر یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است و به دلیل داشتن مواد مغذی برای فصول سرد بسیار مناسب است. در این مقاله از مجله اینترنتی اکالا طرز تهیه سوپ برگ چغندر را به همراه تمام نکات مهمی که هنگام تهیه این سوپ باید بدانید را به شما آموزش می دهیم.
برای تهیه این سوپ خوشمزه ابتدا باید حبوبات را خیس کرده و بپزید، پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه تفت دهید، سیر و ادویه را به پیاز اضافه کنید و پس از بیرون آمدن عطر، لوبیا پخته شده، برنج نیم دانه را اضافه کنید. و سبزیجات تازه خرد شده آن را همراه با برگ چغندر به محتویات سوپ اضافه کنید.
به مقدار لازم آب بریزید و زمان دهید تا ظرف خوب بپزد و لعاب دهد. مقداری نعناع خشک را در روغن تفت دهید و ظرف را با کمی کشک تزئین کنید و بعد از پخت میل کنید.
مواد لازم برای تهیه سوپ برگ چغندر
برگ چغندر | 500 گرم |
تره، جعفری، گشنیز و اسفناج | 500 گرم |
عدس | 1/2 فنجان |
لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز | 1/2 فنجان |
نخود فرنگی | 1/2 فنجان |
برنج نیم دانه | 1/4 فنجان |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 4 عشق |
کشک | تا حد لازم |
نعنا خشک | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | تا حد لازم |
روغن | تا حد لازم |
طرز تهیه سوپ چغندر
- زمان آماده سازی: 60-90 دقیقه
- مناسب برای: 4-5 نفر
- درجه سختی: متوسط
مرحله اول: تهیه لوبیا
نخود و لوبیا را از شب قبل تمیز کرده و در آب خیس کنید. در این مدت چندین بار آب آنها را عوض کنید.
عدس ها را حدود 1 ساعت قبل از پخت خیس کنید.
- برای اینکه حبوبات زودتر بپزند و هضم بهتری داشته باشند حتما این مرحله را انجام دهید.
مرحله دوم: پختن حبوبات
ابتدا نخود و لوبیا را با مقداری آب در قابلمه بریزید و زمان دهید تا با حرارت ملایم خوب بپزد.
- بهتر است پخت این حبوبات را از ابتدا شروع کنید. چون زمان بیشتری برای پخت و پز دارند.
مرحله سوم: تهیه پیاز، سیر و اضافه کردن ادویه جات ترشی جات
یک قابلمه بزرگ را برای پختن سوپ انتخاب کنید و مقداری روغن در آن بریزید.
پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی و کاراملی شوند.
بعد از طلایی شدن پیازها سیر خرد شده را اضافه کنید و چند ثانیه تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
سپس کمی زردچوبه به پیاز و سیر اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ و عطر آن بهتر در سوپ پخش شود.
مرحله 4: لوبیا و برنج را اضافه کنید
نخود و لوبیاهای پخته شده را به قابلمه پیاز و سیر اضافه کنید.
عدس و برنج نیم دانه را بشویید و به قابلمه اضافه کنید.
سپس چند لیوان آب به مواد اضافه کنید و اجازه دهید حبوبات و برنج با هم بپزند و غلیظ شوند.
- توجه داشته باشید که برنج نیم دانه به قوام و غلظت سوپ کمک می کند، اما اگر می خواهید سوپ خیلی غلیظ نباشد، می توانید مقدار برنج را کاهش دهید.
مرحله 5: برگ چغندر و سبزیجات سبز را اضافه کنید
برگ های چغندر را خوب بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.
اسفناج را به قطعات نسبتاً کوچک خرد کنید.
سبزی ها را با آب سرد بشویید و با چاقو یا خردکن خرد کنید.
بعد از نیم پز شدن لوبیا و برنج سبزی و برگ چغندر را به قابلمه اضافه کنید.
در این مرحله حرارت را کمی زیاد کنید تا سبزی و برگ چغندر سریعتر به سوپ اضافه شود.
مقداری نمک و فلفل سیاه به سوپ اضافه کنید و بگذارید سبزیجات خوب بپزند و طعم آش را دلپذیرتر کنند.
- برگ چغندر تازه و سبز بهترین انتخاب برای این سوپ است زیرا طعم ملایم و ارزش غذایی بیشتری دارد.
مرحله ششم: تهیه نعنا داغ و سرو سوپ
برای طعم دادن و تزیین سوپ، در تابه ای کوچک کمی روغن بریزید و نعنا خشک را به آن اضافه کنید.
نعناع را چند ثانیه سرخ کنید تا عطر مطبوعی پیدا کند. سپس آن را از روی حرارت بردارید.
بعد از پخت کامل سبزیجات و لوبیا، سوپ را میل کنید و در صورت نیاز نمک و فلفل بیشتری اضافه کنید.
سوپ باید طعم مطبوع و متعادلی داشته باشد.
حرارت را کم کنید و بگذارید حدودا بپزد 15 تا 20 دقیقه به آرامی بجوشانید تا همه مواد خوب با هم ترکیب شوند و طعم ها به یکدیگر منتقل شوند.
مرحله هفتم: سرو سوپ برگ چغندر
سوپ را در ظرف سرو بریزید و با نعنا داغ، کشک و پیاز داغ تزیین کنید.
این تزیینات علاوه بر زیبایی طعم سوپ را نیز بهبود می بخشد.
می توانید مقداری کشک را با زعفران دم کرده مخلوط کرده و روی سوپ بریزید تا هم زیبا به نظر برسد و هم طعم لذیذتری به آن بدهد.
استفاده از کشک محلی و معطر طعم سوپ را بسیار بهتر می کند و نیازی به نمک زیاد نیست.
سوپ باید به آرامی پخته شود تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند و کاملا طعم دار شوند. پس عجله نکنید و زمان کافی برای پخت و پز بگذارید.
امیدواریم آموزش فوق مورد توجه شما قرار گرفته باشد. با رعایت این نکات و استفاده از مواد تازه می توانید یک سوپ چغندر بسیار خوشمزه و مقوی درست کنید که مناسب روزهای سرد سال و در کنار خانواده و دوستان است.
اگر از ترفندهای دیگری برای خوش طعم شدن این سوپ استفاده می کنید، خوشحال می شویم آن نکات را در قسمت نظرات با ما و سایر دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا