صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی + نکات و ترفندها

طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی + نکات و ترفندها

طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی نکات و ترفندها

لوبیا پیلو، این غذای پرطرفدار که طعم آن هر ایرانی را به وجد می‌آورد، روش‌های پخت متنوعی دارد. اگر به دنبال لوبیا پلو برای سرو در مهمانی های خود هستید با ما همراه باشید. در این بخش از مجله اکالا برای یادگیری طرز تهیه لوبیا پلو مجلسی ما به تمام نکات و ترفندهای آن خواهیم پرداخت.

نگاهی گذرا به روش پخت

ابتدا پیاز را تفت دهید و سپس گوشت را اضافه کنید. بعد از تغییر رنگ گوشت، ادویه هایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه، پودر کاری و دارچین را به مواد اضافه کنید و تفت دهید. سپس آب جوش و لوبیا سبز تفت داده شده را به مواد اضافه کنید و بگذارید همه مواد با هم بپزند. در مراحل پایانی پخت، زعفران دم کرده و نمک را به مواد اضافه کنید. در این فاصله برنج را خیس کرده و آبکش کنید. سپس ته دیگ سیب زمینی را آماده کرده و لایه های برنج و گوشت را به تناوب در قابلمه بچینید. در آخر لوبیا پلو را بخارپز کرده و با کره آب شده یا روغن حیوانی سرو کنید. برای مطالعه این دستور با ما همراه باشید.

مواد لازم لوبیا پلو مجلسی

برنج 4 فنجان
لوبیا سبز خرد شده 500 گرم
گوشت ران گوسفند (رنده شده) 400 گرم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد
روغن حیوانی یا کره به اندازه لازم
زردچوبه 1 قاشق غذاخوری
دارچین 1 قاشق غذاخوری
پودر کاری 1 قاشق غذاخوری
پودر زعفران 1 قاشق چای خوری
فلفل سیاه 1 قاشق چای خوری
نمک به اندازه لازم
آب جوش به اندازه لازم
سیب زمینی (برای ته دیگ) به تعداد لازم

مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید

مراحل تهیه لوبیا پلو مجلسی

  • زمان آماده سازی و پخت: 2 ساعت
  • مناسب برای: 4 تا 6 نفر

مرحله اول: پیاز و گوشت را سرخ کنید

پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس گوشت خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

مرحله دوم: اضافه کردن ادویه جات ترشی جات

بعد از پخته شدن پیازها باید فلفل سیاه و زردچوبه را به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آن گرفته شود. سپس رب گوجه فرنگی، پودر کاری و نصف دارچین را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

مرحله سوم: پختن گوشت

آب جوش را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید گوشت کاملا بپزد (مقدار آب جوش باید به اندازه ای باشد که سطح گوشت را بپوشاند).

مرحله چهارم: پختن حبوبات

در حین پختن گوشت، لوبیا سبز تازه را جداگانه با مقداری روغن تفت دهید تا کمی نرم شود. سپس حبوبات را به مواد گوشتی اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا مواد به آرامی بپزند.

پودر زعفران را دم کرده و در 10 دقیقه آخر پخت نصف آن را به همراه نمک به مواد اضافه کنید تا طعم مواد باقالی پلو کامل شود. بعد از تبخیر آب و پخت کامل تکه های گوشت باید حرارت را خاموش کنید.

مرحله 5: آماده کردن برنج

برنج را از قبل خیس کنید و سپس آبکش کنید. برنج را حتماً زنده آبکش کنید تا در حین دم کشیدن خمیر نشود.

مرحله ششم: ته دیگ و چیدن لایه ها

سیب زمینی را بشویید و پوست بگیرید و به صورت ورقه ای برش دهید. کف قابلمه را با روغن و زعفران دم کرده چرب کنید و سپس یک لایه سیب زمینی برای کف قابلمه بچینید. یک لایه برنج و سپس یک لایه گوشت و حبوبات در قابلمه بریزید و این کار را ادامه دهید تا مواد تمام شود.

توجه: نصف دیگر دارچین را روی برنج بریزید.

مرحله هفتم: برنج را دم پز کنید

چند سوراخ کوچک روی برنج ایجاد کنید و با درب بپوشانید. بگذارید لوبیا پلو روی حرارت ملایم دم بکشد.

مرحله هشتم: سرو لوبیا و برنج

بعد از دم کشیدن کامل لوبیا پلو را به آرامی در ظرف سرو بریزید و مقداری کره آب شده یا روغن حیوانی روی آن بریزید. لوبیا پلو را می توانید با سالاد شیرازی سرو کنید. بنوشید!

نکات طلایی برای پخت لوبیا پلو مجلسی

کنار چند تا ترفندی عالی برای خوشمزه تر کردن لوبیا پلو مجلسی اشاره می کنیم:

  • برای بهترین طعم، از لوبیا سبز تازه و جوان استفاده کنید.
  • علاوه بر زردچوبه، پودر کاری و دارچین، می توانید از ادویه هایی مانند زیره، پودر گل رز و چوب دارچین نیز برای طعم دادن به گوشت و برنج استفاده کنید.
  • لوبیا پلو را می توانید با انواع گوشت قرمز، مرغ، سویا یا حتی گوشت چرخ کرده تهیه کنید. قبل از استفاده از سویا، حتما آن را در آب جوش بپزید.
  • برای ته دیگ باقالی و پلو علاوه بر سیب زمینی می توانید از نان هم استفاده کنید.
  • برای جلوگیری از خیس شدن برنج بهتر است برنج را با آب ولرم و نمک خیس کنید. همچنین استفاده از پلوپز برای دم کردن لوبیا پلو باعث پخت یکنواخت برنج می شود.
  • افزودن زعفران دم کرده غلیظ به گوشت طعم آن را بسیار دلپذیرتر می کند.
  • برای پخت یکنواخت لوبیا پلو مجلسی می توانید از شعله پخش کن استفاده کنید.

در این بخش از مجله آشپزی اکالا تمام ترفندها و فنون تهیه لوبیا پلو با تکه های گوشت را به شما آموزش داده ایم. با رعایت نکات ذکر شده می توانید یک لوبیا پلو مجلسی با طعمی فراموش نشدنی تهیه کنید که همه اعضای خانواده از آن لذت می برند.

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه گل کلم پلو + ترفندها و نکات

گل کلم پلو یکی از غذاهای متفاوت و خوشمزه ای است که…

۱۴۰۳-۰۹-۰۴

طرز تهیه غذای جگر با رب انار + نکات

جگر یکی از غذاهای قدیمی ایرانی است که علاوه بر طعم لذیذ،…

۱۴۰۳-۰۹-۰۳

طرز تهیه «روست تابه ای» + نکات و تکنیک ها

تابه گریل یکی از پرطرفدارترین انواع کباب است که به راحتی و…

۱۴۰۳-۰۹-۰۳

دیدگاهتان را بنویسید