نان و غذای بره یکی از غذاهای تاریخی و باستانی ایرانی است که به دوره اشکانی باز می گردد. در آن زمان همه اقشار جامعه این غذای لذیذ را مصرف می کردند. غذای بره از آلو، کلم سفید، زیتون و گوشت بره تهیه می شود و طعم بسیار خوبی دارد. در این مقاله از مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه غذای مورد علاقه اشکانیان را به شما آموزش دهیم.
نگاهی گذرا به روش پخت
برای تهیه نان ابتدا مایه خمیر را با شکر و آب مخلوط کرده و بعد از 15 دقیقه آرد و روغن را به آنها اضافه کرده و خوب ورز دهید. خمیر را یک ساعت استراحت دهید سپس به قطعات کوچک تقسیم کنید و در تابه با کمی روغن بپزید.
برای تهیه غذای بره ابتدا پیاز و سیر را با زردچوبه تفت دهید. سپس گوشت بریده شده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. بعد از آن زیتون بدون هسته، آلو و کلم سفید را به همراه ادویه اضافه کنید. در قابلمه مقداری آب بریزید و بگذارید مواد با حرارت ملایم بپزند. در آخر غذا را با نان تازه سرو کنید. در مطلب زیر دستور کامل این غذای خوشمزه تاریخی را به طور کامل بخوانید.
مواد لازم برای نان و خوراک بره
آرد سفید | 1 فنجان |
آب | ½ فنجان |
با تشکر | ½ قاشق چای خوری |
مخمر فوری | ½ قاشق غذاخوری |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 2 قرص |
کلم سفید | 200 گرم |
گوشت بره | 400 گرم |
آلو خشک (زرد و قرمز) | نیم پیمانه |
زیتون بدون هسته | 1 فنجان |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | تا حد لازم |
برگ بو | 2 عدد |
دارچین | ½ قاشق چای خوری |
روغن | تا حد لازم |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
طرز تهیه نان
زمان آماده سازی: 60 تا 90 دقیقه
مناسب برای: 3 تا 4 نفر
درجه سختی: آسان
مرحله اول: تهیه مخمر
ابتدا مایه خمیر و شکر را با آب گرم مخلوط کنید و بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه بماند تا کف کند.
مرحله 2: آرد را اضافه کنید
آرد را با نصف قاشق چایخوری نمک در یک کاسه بزرگ بریزید. سپس 1 قاشق غذاخوری روغن مایع یا روغن زیتون را به همراه مخلوط مایه به آرد اضافه کنید.
مرحله 3: خمیر را ورز دهید
خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز دهید تا نرم شود. سپس روی آن را با پارچه بپوشانید و ۱ ساعت استراحت دهید تا پف کرده و آماده شود.
مرحله 4: نان را بپزید
خمیر آماده شده را روی سطح صاف پهن کرده و به اندازه های دلخواه برش دهید. سپس در ظرف مناسبی با کمی روغن بپزید.
طرز تهیه خوراک بره
زمان آماده سازی: 2 تا 2.5 ساعت
مناسب برای: 3 تا 4 نفر
درجه سختی: متوسط
مرحله اول: آماده سازی مواد
ابتدا پیازها را بشویید و پوست بگیرید و به صورت خلالی خرد کنید.
کلم را به قطعات کوچک برش دهید و بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.
سیر را پوست بگیرید و خرد کنید.
گوشت بره را به مکعب های کوچک برش دهید.
مرحله دوم: پیاز را سرخ کنید
در قابلمه ای کمی روغن بریزید و پیازها را به آن اضافه کنید و تفت دهید. بعد از اینکه پیازها روشن و طلایی شد زردچوبه و سیر را اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله 3: گوشت را اضافه کنید
پس از تفت دادن سیر و پیاز، تکه های گوشت را اضافه کنید. تفت دادن را ادامه دهید تا رنگ گوشت کمی تغییر کند.
مرحله 4: مواد را با هم ترکیب کنید
در این مرحله کلم سفید خرد شده، زیتون بدون هسته، آلو، فلفل سیاه و برگ بو را اضافه کنید و هم بزنید. در قابلمه را مقداری آب بریزید و درب آن را بگذارید تا مواد به مدت 2 ساعت با حرارت ملایم بپزند.
مرحله 5: نمک و دارچین را اضافه کنید
وقتی گوشت گوسفند کاملا پخت، نمک و دارچین را اضافه کنید.
وقتی آب خوراک به غلظت دلخواهتان رسید آن را از روی حرارت بردارید و خوراک را در ظرف مورد نظر همراه با نان تازه و گرم سرو کنید.
نکات و ترفندهایی برای تهیه نان و خوراک بره
برای بهبود کیفیت این غذا بهتر است به نکات زیر توجه کنید.
- برای فعال کردن مخمر، دمای آب باید حدود 40 درجه سانتیگراد باشد. یعنی نه خیلی سرد و نه خیلی گرم.
- سعی کنید خمیر را به اندازه ای ورز دهید که نرم و پفی شود. برای ورز دادن بهتر می توانید دست های خود را کمی چرب کنید.
- برای استراحت خمیر، آن را در جای گرمی قرار دهید و روی آن را با پارچه مرطوب بپوشانید تا خشک نشود.
- برای تهیه نان بهتر است از آرد گندم با گلوتن متوسط استفاده شود تا حالت کشسانی داشته باشد.
- بهتر است برای خوراک بره از گوشت با استخوان استفاده شود تا خوراک طعم بهتری پیدا کند.
- گوشت را با حرارت زیاد و در مدت کوتاهی سرخ کنید. این باعث می شود گوشت آبدار و خوشمزه تر بماند.
- برای طعم بهتر می توانید کمی زعفران دم کرده به غذا اضافه کنید.
- برای طعم بیشتر می توانید در 15 دقیقه آخر پخت کمی کره به غذا اضافه کنید.
- می توانید غذای بره را با ماست غلیظ، سبزیجات تازه یا ترشی سرو کنید.
- برای زیباتر شدن غذا می توانید با خلال پسته تزیین کنید.
در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه نان و خوراک بره به همراه تکنیک های آن ما به شما یاد دادیم پیشنهاد می کنیم این غذای اشکانی را یک بار در منزل تهیه کنید و از طعم لذیذ آن در کنار خانواده لذت ببرید.
من لیلا هستم رشته تحصیلی من روزنامه نگاری است و همیشه از نوشتن لذت می برم، اینجا از دانش و تجربیاتم در زمینه های مختلف استفاده می کنم تا مطالب خوبی برای شما بنویسم. امیدوارم از خواندن آنها لذت ببرید.
گردآوری شده از مجله اکالا