هویج برنج با مرغ یکی از غذاهای اصیل و محبوب ایرانی است که به روش های مختلف تهیه می شود. در این مقاله از مجله اکالاطرز تهیه این غذای خوشمزه را به همراه تمام نکات مهمی که هنگام تهیه آن باید بدانید را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش می دهیم.
نگاهی گذرا به روش پخت
هویج ها را خلال کنید و در تابه ای با روغن یا کره تفت دهید تا نرم و طلایی شود. در صورت تمایل محلول زعفران و شکر را اضافه کرده و کمی تفت دهید. پیاز ناگینی را در همان ماهیتابه تفت می دهیم و مرغ خرد شده را اضافه می کنیم و با ادویه و زعفران تفت می دهیم تا خوش رنگ شود. پس از شستن و خیس خوردن برنج آن را نیم پز کرده و آبکش کنید. سپس به دلخواه داخل قابلمه بریزید. لایه های مخلوط برنج، هویج و مرغ را کف قابلمه بریزید و برنج را بپزید. بعد از پخت روی غذا را با خلال بادام و پسته تزئین کنید. با ما همراه باشید تا دستور پخت این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل بخوانید.
مواد لازم برای هویج پلو با مرغ
هویج | 5 عدد |
پیاز | 2 عدد |
برنج | 3 فنجان |
سینه مرغ | 500 گرم |
زعفران دم کرده | 3 قاشق غذاخوری |
کره یا روغن | 4 قاشق غذاخوری |
با تشکر | 2 قاشق غذاخوری (اختیاری) |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
دارچین | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
خلال بادام یا پسته | برای تزئین |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل هویج برنج با مرغ
- زمان آماده سازی: 60-80 دقیقه
- مناسب برای: 3-4 نفر
- درجه سختی: متوسط
مرحله اول: آماده سازی هویج
هویج ها را بشویید و با پوست کن پوست بگیرید. هویج ها را به صورت ورقه های نازک و یکدست خرد کنید.
می توانید از رنده درشت یا رنده هم استفاده کنید، اما خلال کردن هویج زیبایی بیشتری به ظرف می دهد.
در تابه ای مناسب روغن یا کره بریزید و تابه را گرم کنید.
هویج های خلال شده را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و کمی طلایی شوند.
مرحله دوم: اضافه کردن محلول زعفران و شکر (اختیاری)
مقداری از محلول زعفران دم کرده را به هویج اضافه کنید.
چند دقیقه تفت دهید تا هویج عطر و رنگ زعفران را به خوبی جذب کند.
سپس شکر را اضافه کرده و تفت دهید تا هویج ها طعم شیرین و کاراملی پیدا کنند. اما اگر طعم شیرین آن را دوست ندارید، می توانید شکر را حذف کنید.
بعد از تفت دادن هویج ها را از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید.
مرحله سوم: تهیه پیاز
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. آنها را به صورت نگینی خرد کنید.
آن را در همان ماهیتابه ای که هویج ها را سرخ کرده اید بریزید و تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا پیازها طلایی و سبک شوند.
مرحله 4: تهیه و اضافه کردن مرغ
سینه مرغ را بعد از شستن تکه تکه کنید.
مرغ خرد شده را به محتویات تابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ مرغ کمی تغییر کند.
مرحله پنجم: اضافه کردن ادویه و محلول زعفران
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به مخلوط داخل تابه اضافه کنید و مخلوط کنید.
چند دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه ها آزاد شود. سپس محلول زعفران را به آن اضافه کنید و مواد را تا زمانی که مخلوط شوند هم بزنید.
در این مرحله مرغ را کمی تفت دهید تا سطح آن طلایی و رنگارنگ شود.
مرحله ششم: تهیه برنج
برنج را تمیز کرده و ۲ تا ۳ بار بشویید تا آب آن شفاف شود. سپس آن را با کمی نمک به مدت 30 دقیقه در آب ولرم خیس کنید.
در یک قابلمه بزرگ مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب به نقطه جوش برسد. برای جلوگیری از چسبندگی، می توانید کمی روغن به آب در حال جوش اضافه کنید.
برنج خیس شده را به آب در حال جوش اضافه کنید. اجازه دهید برنج 3-5 دقیقه بپزد. سپس آن را آبکش کنید.
توجه داشته باشید که بافت برنج های مختلف متفاوت است، دانه ها باید نرم شوند. اما مغز آنها کمی سفت است.
مرحله هفتم: دم کردن هویج و پلو
کف قابلمه ای که قرار است غذا را در آن بپزید کمی روغن بریزید و در صورت تمایل کف قابلمه نان، سیب زمینی یا برنج بچینید.
یک لایه برنج آبکش شده کف قابلمه بریزید و مقداری از مخلوط هویج و مرغ را روی برنج بمالید.
این کار را لایه به لایه ادامه دهید تا مواد تمام شود. در پایان چند قاشق زعفران دم کرده روی سطح برنج بریزید.
درب قابلمه را با درب ببندید و برنج را ابتدا روی حرارت متوسط به مدت 5 دقیقه حرارت دهید تا دم بکشد.
سپس حرارت را کم کنید و بگذارید 45-40 دقیقه دم بکشد.
حتما برای قابلمه از بخارپز استفاده کنید تا بخار در قابلمه حبس شود و برنج به خوبی دم بکشد.
مرحله هشتم: تزیین و سرو غذا
بعد از پخت کامل هویج، پیلو را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با مقداری خلال بادام و پسته تزئین کنید.
این غذای جذاب را می توانید با سالاد و ماست میل کنید.
نکات مهم برای خوشمزه تر شدن هویج پلو با مرغ
در اینجا چند نکته طلایی برای خوشمزه تر کردن آن وجود دارد غذای خوشمزه با برنج در ادامه به Stay with us اشاره خواهیم کرد.
- برنج را در مرحله آبکش کمی زنده (نه خیلی نرم) می گیریم تا بعد از دم کشیدن، دانه دار و خوش فرم شود.
- هویج را بعد از تفت دادن زعفران آب پز و شکر را به آن اضافه کنید. زعفران رنگ زیبایی می دهد و شکر طعم کاراملی و شیرینی به هویج می دهد. البته مقدار شکر را مطابق ذائقه تنظیم کنید.
- روی لایه های برنج مقداری پودر دارچین، فلفل سیاه یا زردچوبه بپاشید تا طعمی متعادل و جذاب داشته باشید.
- پس از پخت کامل مرغ آن را در کره یا روغن زعفران تفت دهید تا سطح آن طلایی و خوش رنگ شود. این مرحله تاثیر زیادی در ظاهر و طعم مرغ دارد.
- زعفران طعم خاصی به این غذا می دهد. هر چه مقدار زعفران بیشتر باشد خوشمزه تر می شود.
- اگر وقت داشتید مرغ را قبل از پخت با پیاز، زعفران، نمک، فلفل و کمی آبلیمو مزه دار کنید. این باعث می شود طعم مرغ چندین برابر شود.
- برای متعادل شدن طعم می توانید کمی آب لیمو اضافه کنید.
- برای زیبایی غذا هویج ها را به ورقه های نازک و به همان اندازه برش دهید. این باعث زیباتر شدن ظاهر غذا می شود.
- برای زیباتر شدن هویج پلو روی غذا از خلال پسته، بادام یا کشمش استفاده کنید. این مواد نه تنها ظاهر غذا را جذاب تر می کند، بلکه طعم مطبوعی به آن می بخشد.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه علاقه مندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی را به خود جلب کرده است. اگر دستورالعمل های بالا را رعایت کنید و تمام این نکات را رعایت کنید، هویج پلو شما به یک شاهکار آشپزی تبدیل می شود.
من سمانه هستم، پس از سال ها تلاش مستمر و حرفه ای در دنیای شیرینی پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی، این طعم های لذیذ را با افتخار و اشتیاق بی پایان با شما به اشتراک می گذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا