پوست کلم یکی از غذاهای بسیار محبوب و سنتی است که به روش های مختلفی تهیه می شود. تهیه این دمنوش در منزل کار سختی نیست و به راحتی می توانید با رعایت چند نکته طلایی آن را به خوشمزه ترین شکل تهیه کنید. در این مقاله از مجله اینترنتی اکالا طرز تهیه دلمه برگ را به همراه تمام نکات مهمی که هنگام تهیه آن باید بدانید را به شما آموزش می دهیم.
نگاهی گذرا به روش پخت
ابتدا کلم ها را بشویید و چند دقیقه در آب جوش بپزید تا برگ ها نرم شوند سپس سرد کنید و برگ ها را جدا کنید. برنج را به شکل برنج نیم پز آماده کنید. پیاز خرد شده را با گوشت چرخ کرده، ادویه و رب گوجه فرنگی تفت دهید. سبزیجات خرد شده را به مخلوط اضافه کنید و برنج را با این مواد مخلوط کنید.
برگ های کلم را با مواد پر کنید و برش ها را به شکل استوانه ای بپیچید. دلمه ها را در قابلمه ای که با برگ کلم پوشانده اید قرار دهید و با آب یا آب گوشت بپزید. در آخر روی کوفته ها را با زرشک، پیاز داغ یا لیمو تزیین کرده و سرو کنید. در مقاله بعدی با ما همراه باشید.
مواد لازم برای سس کلم پیچ
کلم پیچ | 1-2 عدد |
برنج | 2 فنجان |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
پیاز | 2 عدد |
تره، جعفری، گشنیز، نعناع | 2 فنجان |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | تا حد لازم |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
دارچین | 1/2 قاشق چایخوری |
پاپریکا، فلفل قرمز | تا حد لازم |
روغن زیتون یا روغن نباتی | 4 قاشق غذاخوری |
آبگوشت یا آب | تا حد لازم |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
طرز تهیه چیپس کلم پیچ
- زمان آماده سازی: 2-2.5 ساعت
- مناسب برای: 3-4 نفر
- درجه سختی: متوسط
مرحله اول: آماده کردن کلم
برای تهیه این دلمه باید کلم پیچ بزرگ، سالم و بدون لک را انتخاب کنید تا بتوانید آن ها را به راحتی بپیچید.
گلدانی با اندازه مناسب کلم انتخاب کنید. در قابلمه ای مقداری آب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب به نقطه جوش برسد.
کلم را بشویید و در قابلمه بریزید.
8-10 دقیقه زمان دهید تا کلم در آب بجوشد و برگ های آن نرم و انعطاف پذیر شود.
بعد از مدت زمان مشخص شده کلم را از قابلمه خارج کرده و در آبکش بریزید تا خنک شود سپس با چاقو انتهای کلم را از روی آن جدا کنید.
مرحله دوم: آماده کردن برنج
برنج را تمیز کرده و بعد از شستن با مقداری آب خیس کنید.
برنج خیس خورده را با مقداری آب، نمک و روغن مانند کته بپزید.
مرحله سوم: تهیه پیاز
پیاز را بشویید و پوست بگیرید.
با کمک چاقو آن را به قطعات کوچک برش دهید.
در تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و تابه را گرم کنید.
پیازهای نگینی خرد شده را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
مرحله چهارم: گوشت چرخ کرده، ادویه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید
گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و طلایی شود.
زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و سایر ادویه ها را به گوشت اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا عطر ادویه ها آزاد شود.
رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه با گوشت و پیاز تفت دهید تا رنگ رب بگیرد.
مرحله پنجم: تهیه و افزودن سبزیجات
سبزی ها را تمیز کرده و بعد از شستن با چاقو، خردکن یا همزن خرد کنید.
سبزیجات را به مخلوط داخل ماهیتابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سبزی ها گرفته شود.
مرحله ششم: ترکیب همه مواد میانی
برنج نیم پز، نمک و فلفل را به مخلوط گوشت اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا مواد خوب با هم ترکیب شوند.
حرارت را خاموش کنید و ماهیتابه را کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
مرحله هفتم: پر کردن کلم پیچ
هر برگ کلم را با مقدار مناسب مخلوط برنج و گوشت پر کنید.
ابتدا و انتهای برگ ها را به سمت داخل تا بزنید و دلمه ها را بغلتانید. با این روش مواد میانی داخل کراست در حین پخت بیرون نمی آیند.
دقت کنید که مقدار فیلینگ زیاد نباشد تا برگها در حین پخت نشکنند.
مرحله هشتم: پختن کلم پیچ
یک قابلمه بزرگ را با کمی روغن چرب کنید و چند برگ اضافی کلم پیچ را کف قابلمه قرار دهید تا پیازچه ها به ته قابلمه نچسبند و در حین پخت نسوزند.
گوش ماهی های پیچیده شده را به آرامی کنار هم روی برگ ها قرار دهید. تمام جاهای خالی بین آنها را پر کنید.
سپس آب مرغ یا آب را به قابلمه اضافه کنید تا حدود ½ ارتفاع دلمه ها را بپوشاند.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید کوفته ها آرام آرام بپزند تا برنج و گوشت کاملا بپزند و کلم نرم شود.
این فرآیند ممکن است حدود 1 تا 1.5 ساعت طول بکشد.
مرحله نهم: تزیین و سرو دمنوش
گوش ماهی ها را به آرامی از قابلمه خارج کرده و در ظرف های سرو قرار دهید.
با زرشک سرخ شده، پیاز داغ یا ورقه های لیموترش تزیین کنید و لذت ببرید.
10 نکته طلایی برای خوشمزه تر کردن کلم پیچ
- برنج را بهتر است نیم پز بپزید. این کار باعث کاهش زمان پخت دلمه و حفظ ظاهر دلمه می شود.
- پیاز و گوشت را خوب تفت دهید تا طعم عمیق تری به مخلوط اضافه شود.
- سبزی دلمه تازه و معطر تهیه کنید تا طعم و عطر بهتری به دلمه بدهد اما اگر در دسترس ندارید می توانید مواد میانی دلمه را با سبزی خشک تهیه کنید.
- افزودن کمی شکر به مخلوط می تواند تعادل خوبی بین طعم ها ایجاد کند.
- کوفته ها را روی حرارت ملایم بپزید تا همه مواد خوب بپزند.
- رب گوجه فرنگی رنگ و طعم بهتری به مخلوط برنج و گوشت می دهد.
- درب قابلمه را محکم ببندید تا بخار داخل آن حفظ شود و کوفته ها بهتر بپزند.
- قابلمه چدنی حرارت را به طور یکنواخت پخش می کند و طعم آن را حفظ می کند.
- کلم های سالم و بدون لک را انتخاب کنید تا در حین پخت نشکند و بتوانید به راحتی کلم را بپیچید.
- برخی برای چاشنی این دلمه از رب انار استفاده می کنند که طعم بی نظیری به دلمه می دهد.
امیدواریم این آموزش مورد توجه شما علاقمندان به آشپزی سنتی قرار گیرد. با رعایت مراحل ساده و بهره مندی از نکات طلایی معرفی شده، می توانید به راحتی کلم پیچ را در خانه بپزید و از طعم بدیع و لذیذ آن در کنار خانواده و دوستان خود لذت ببرید.
اگر در تهیه این غذای خوشمزه از روش ها یا ترفندهای دیگری استفاده کرده اید که آن را خوشمزه تر کرده است، خوشحال می شویم آن نکات را با ما و سایر دوستان علاقه مند در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفه ای در دنیای شیرینی پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی، این طعم های لذیذ را با افتخار و اشتیاق بی پایان با شما به اشتراک می گذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا