دلمه نوعی دلمه متفاوت و خوشمزه است. برای تهیه آن باید ترکیبی از گوشت چرخ کرده، پیاز، لپه و سایر مواد را سرخ کنید و داخل آن بگذارید و در سس مخصوص بپزید. در این مقاله از بخش آشپزی در مجله اکالا شما می توانید با طرز تهیه دلمه با سس مخصوص و با تمام نکات و ترفندهای تهیه این غذا آشنا شوید.
نگاهی گذرا به روش پخت
برای پخت دلمه در منزل ابتدا باید برنج و لپه را چند ساعت خیس کنید و بپزید. پیاز خرد شده را در مقداری روغن تفت دهید. وقتی پیاز طلایی شد، گوشت چرخ کرده را به همراه سیر رنده شده، پیازچه خرد شده و سبزی های معطر به تابه اضافه کنید. مواد را کمی تفت دهید و سپس ادویه ها را داخل تابه بریزید. سپس برنج و لپه پخته شده را به مواد دیگر اضافه کنید. حالا داخل تابه ها را خالی کنید و مواد را داخل تابه ها بریزید. دلمه ها را در قابلمه بریزید و با سس بپزید. برای مطالعه جزئیات طرز تهیه دلمه می توانید این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.
مواد لازم برای گال خانگی
به | 6 عدد |
لپه ها | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
گوشت چرخ کرده | 450 گرم |
روغن | به اندازه لازم |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
زردچوبه | به اندازه لازم |
برنج | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
پیاز | 2 عدد |
سبزیجات معطر | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 3 قرص |
پیازچه | 5 عدد |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مواد لازم برای سس دلمه
پیاز | 1 عدد |
پروردگار | 2 قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه، دانه فلفل، زنجبیل، پودر پیاز، دانه گشنیز | هر کدام 1/2 قاشق چایخوری |
نمک و زردچوبه | به اندازه لازم |
طرز تهیه دلمه
زمان آماده سازی: 20 دقیقه
زمان پخت: 1 ساعت و 30 دقیقه
درجه سختی: متوسط
تعداد افراد: 6 نفر
در ادامه این قسمت مراحل طرز تهیه دولما ذکر شده است.
مرحله اول: لپه را بپزید
برای شروع باید لپه ها را بشویید و 2 تا 4 ساعت در آب خیس کنید تا راحتتر پخته شوند. سپس آنها را با مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند. در این مرحله باید لپه ها را بپزید تا له شوند.
مرحله دوم: برنج را نیم پز کنید
برنج را با آب فراوان بشویید و سپس در ظرفی حاوی مقداری آب و نمک بگذارید تا یک ساعت خیس بخورد. سپس برنج را با آب در قابلمه بریزید و حدود 10 دقیقه بجوشانید تا نیم پز شود.
مرحله 3: پیاز را سرخ کنید
پیاز را بشویید و پس از جدا کردن پوست آن را به قطعات کوچک برش دهید. در تابه ای مقداری روغن بریزید و پیاز را چند دقیقه تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
مرحله 4: مواد میانی را برای کراست آماده کنید
بعد از سرخ شدن پیاز، گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه در روغن تفت دهید. بعد سیر را رنده کنید و همراه با پیازچه خرد شده و سبزیجات معطر خرد شده در تابه بریزید. مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مواد اضافه کنید و گوشت و پیاز بقیه مواد را چند دقیقه تفت دهید تا همه طعم ها با هم ترکیب شوند.
مرحله 5: گوشت را بپزید
بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد و عطر ادویه ها بلند شد، می توانید نصف لیوان آب به تابه اضافه کنید. درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید گوشت خوب بپزد. بعد از تبخیر آب و پخت کامل گوشت، لپه و برنج را با مواد میانی دلمه مخلوط کنید.
مرحله 6: مواد را آماده کنید
خوب بشویید و تمیز کنید. بالای لوبیاها را با یک چاقوی تیز برش دهید. با کمک قاشق و چاقوی تیز داخل حبوبات را خالی کنید. در این مرحله مراقب باشید به بدن آسیب نرسانید.
مرحله هفتم مواد دلمه را داخل کاسه ها بریزید
مواد دلمه ای را که از قبل آماده کرده اید داخل خمیرها بریزید و با قاشق فشار دهید تا مخلوط شوند. همه مواد را آماده کرده و در قابلمه بریزید.
مرحله هشتم: سس دلمه را آماده کنید
برای تهیه سس این دلمه باید پیاز را پوست گرفته و به قطعات کوچک برش دهید. در ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. پیازها را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شوند. سپس رب گوجه فرنگی را به همراه ادویه اضافه کنید تا بوی خامی رب گرفته شود.
مقداری آب جوش به سس اضافه کنید تا رقیق شود و سپس آن را روی دلمه ها بریزید. مقدار سس باید به اندازه ای باشد که برش ها را تا نیمه بپوشاند.
مرحله 9: دلمه ها را آماده کنید
در این مرحله باید آلو را به ظرف دلمه اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید فرنی شما یک ساعت بپزد و غلیظ شود. در ادامه این دلمه خوشمزه را در ظرف مناسبی بریزید و از طعم آن لذت ببرید.
نکات و عکس های طرز تهیه دلمه
در این قسمت نکات طلایی برای پخت دولم در منزل ذکر شده است، با ما همراه باشید.
- برای تهیه این دلمه می توانید به جای سیر رنده شده از مقداری پودر سیر استفاده کنید.
- اگر به گیاهان تازه دسترسی ندارید، می توانید از گیاهان خشک استفاده کنید.
- افزودن پیازچه طعم بی نظیری به این دولاما می دهد، اما در صورت تمایل می توانید آن را حذف کنید.
- در برخی از دستورها از مقداری شاه توت و کشمش نیز برای پخت این غذا استفاده می شود.
- اگر می خواهید سس دلمه شما خوشمزه تر باشد، می توانید مقداری سرکه و شکر به آن اضافه کنید.
- قبل از افزودن آلو به کشک می توانید آن را چند دقیقه در آب خیس کنید تا نرم شود.
- در صورت تمایل می توانید برای مواد میانی کراست از مقداری گردوی خرد شده نیز استفاده کنید.
- برای خالی کردن داخل آن می توانید از قاشق چایخوری یا قاشق مرباخوری استفاده کنید.
- می توانید سر صدف ها را بعد از پر شدن روی آن ها قرار دهید تا پوسته شما ظاهر زیباتری پیدا کند.
- بعد از آماده شدن این دلمه می توانید روی آن را با مقداری جعفری خرد شده تزئین کنید.
- در صورت تمایل می توانید ادویه ها و چاشنی های اضافه شده به این دلمه را کم یا زیاد کنید یا به دلخواه تغییر دهید.
- در زمان پخت این دلمه مقدار سس باید به اندازه ای باشد که رویه ها را بپوشاند. اگر مقدار سس کم است، می توانید آن را با مقداری آب رقیق کنید.
در این مقاله به طرز تهیه دلمه در منزل و تمامی تکنیک های تهیه این غذا ذکر شده است. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید می توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
من ماجده شرف عاشوری هستم. سال هاست که به صورت حرفه ای در موضوعات مختلف می نویسم و ترجمه می کنم. من از بازی با کلمات و ایجاد محتوای جدید لذت می برم و دوست دارم دنیای اطرافم را بیشتر از آنچه می بینم کشف کنم…
گردآوری شده از مجله اکالا