سوپ جو یکی از محبوب ترین انواع سوپ در سراسر جهان است. برای تهیه این سوپ از روش های مختلفی استفاده می شود که سوپ جو قرمز یکی از خوشمزه ترین انواع آن است. در این مقاله از مجله اکالا با دستور غذا میتونید از سوپ و با تمام دستور العمل های تهیه این سوپ خوشمزه آشنا شوید.
نگاهی گذرا به دستور غذا
برای تهیه سوپ جو ابتدا باید مرغ را با یک عدد پیاز و مقداری نمک و فلفل سیاه و زردچوبه بپزید و رنده کنید. پیاز باقی مانده را خرد کرده و در روغن تفت دهید. سپس هویج خرد شده، ادویه جات و جو خیس شده را اضافه کنید. بعد از چند دقیقه مقداری آب و آب مرغ داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید جو به مدت 1 ساعت بپزد. در این مرحله می توانید مرغ ریش ریش شده، آرد برنج، جو دو سر حلقه شده و کمی آب را به سوپ اضافه کنید و اجازه دهید سوپ آماده شود. برای مطالعه جزئیات طرز تهیه سوپ جو خانگی می توانید این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه سوپ جو خانگی
جو | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
سینه مرغ | نیمی از 1 سینه |
جعفری خرد شده | 1 قاشق غذاخوری |
پیاز | 2 عدد متوسط |
تست از | 5 قاشق غذاخوری |
آب مرغ | 2 عدد لیوان فرانسوی دسته دار |
هویج | 2 عدد متوسط |
نمک | به اندازه لازم |
زردچوبه | 1 قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | 1 قاشق چایخوری |
آرد برنج | 1 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری چاشنی |
روغن زیتون | به اندازه لازم |
آبلیموی تازه | به اندازه لازم |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
طرز تهیه سوپ جو خانگی
- زمان آماده سازی: 15 دقیقه
- زمان پخت: 60 دقیقه
- درجه سختی: متوسط
- تعداد افراد: 15 نفر
مرحله 1: مرغ را بپزید
برای شروع باید جو را از شب قبل در مقداری آب خیس کنید و برای سوپ آماده کنید. سپس مرغ را با مقداری آب داخل قابلمه بریزید. یک عدد پیاز را شسته و خرد کرده و با مقداری زردچوبه در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا مرغ پخته شود و در این فرصت به سراغ تهیه مواد سوپ بروید.
مرحله 2: پیاز را سرخ کنید
پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست آن را ریز خرد کنید. در قابلمه ای مقداری روغن زیتون بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد پیاز خرد شده را اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه تفت دهید تا سبک شوند.
مرحله 3: هویج را به پیاز اضافه کنید
وقتی پیازها سبک شد هویج را بشویید و نگینی خرد کنید و در قابلمه بریزید. چند دقیقه تفت دهید و کمی زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید.
مرحله 4: رب گوجه فرنگی را اضافه کنید
بعد از 2 دقیقه زمان اضافه کردن رب گوجه فرنگی به قابلمه است. رب گوجه فرنگی را با کمی آب حل کنید و سپس داخل قابلمه بریزید و با مواد دیگر به مدت 5 دقیقه تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
مرحله 5: جو را اضافه کنید
در این مرحله باید جو را به قابلمه اضافه کنید و با مواد دیگر به مدت 5 دقیقه تفت دهید. جو را حتما از شب قبل در آب خیس کنید تا راحتتر بپزد.
مرحله 6: آب مرغ و آب را اضافه کنید
آب مرغ را به همراه یک لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و بگذارید مواد به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بپزند. بعد از یک ساعت جو را تست کنید تا از پخته شدن آن مطمئن شوید و اگر هنوز سفت به نظر می رسد کمی آب اضافه کنید و مدت بیشتری بپزید.
مرحله هفتم: سوپ را آماده کنید
در این مرحله باید مرغ را ریش ریش کنید و داخل سوپ بگذارید. آرد برنج را با کمی آب سرد مخلوط کرده و در قابلمه سوپ بریزید. جو را با 2 لیوان آب به سوپ اضافه کنید. 15 تا 20 دقیقه دیگر صبر کنید تا سوپ خودش را بگیرد. در 5 دقیقه آخر پخت سوپ می توانید جعفری خرد شده، آبلیمو و نمک را اضافه کنید و از طعم این سوپ خوشمزه لذت ببرید.
نکات و عکس های طرز تهیه سوپ جو
برای پخت آش جو سنتی به نکات مهم زیر توجه کنید.
- پختن جو کمی زمان می برد، اما هرچه جو بهتر بپزد، سوپ شما غنی تر و خوشمزه تر خواهد بود.
- برای طعم دادن به این سوپ می توانید مقداری کره اضافه کنید.
- برای پخت سوپ جو با شیر می توانید مقداری شیر را حرارت داده و در 15 دقیقه آخر پخت آش بریزید. سردی شیر باعث میشود که در سوپ دلمه شود.
- برای لعاب دادن به این سوپ می توانید به جای آرد برنج از مقداری آرد ذرت یا گندم استفاده کنید.
- قبل از اضافه کردن آرد به این سوپ حتما آن را در آب حل کنید و سپس داخل سوپ بریزید.
- برای خوشمزه تر شدن این سوپ می توانید از آب مرغ استفاده کنید.
- در صورت تمایل می توانید مقداری از سوپ را در ظرفی بریزید و پس از خنک شدن آن را با خامه مخلوط کرده و داخل سوپ بریزید تا سوپ شما خوشمزه تر شود.
- برای تزئین سوپ جو می توانید از جعفری خرد شده استفاده کنید.
- در صورت تمایل می توانید از انواع سبزیجات مانند نخود و ذرت در این سوپ استفاده کنید.
- اگر عجله دارید می توانید جو را در زودپز بپزید و سپس به سوپ اضافه کنید.
- می توانید به این سوپ مقداری سیب زمینی اضافه کنید تا لعاب دار و خوش طعم شود.
- برای خوش رنگ شدن این سوپ بهتر است رب گوجه فرنگی را با کمی روغن تفت دهید و سپس داخل سوپ بریزید.
- راز سوپ جو لذیذ در پخت آهسته آن است. سوپ جو را باید روی حرارت ملایم بپزید تا خوشمزه شود.
- افزودن جو به این سوپ اختیاری است و می توانید آن را حذف کنید.
- برای لعاب دادن به سوپ می توانید مقداری ورمیشل اضافه کنید.
- برای پخت سوپ جو بدون مرغ می توانید مرغ را حذف کنید و از آب مرغ یا آب سبزیجات استفاده کنید.
- همچنین می توانید از مقداری سیر و زنجبیل خرد شده برای تهیه سوپ جو برای سرماخوردگی استفاده کنید.
- بعد از افزودن جعفری به سوپ، شعله گاز را خاموش کنید، در غیر این صورت سوپ شما کهنه می شود.
- در صورت تمایل می توانید از مقداری گشنیز خرد شده برای طعم دادن به این سوپ به همراه جعفری استفاده کنید.
در این مقاله از مجله آشپزی اکالا بهترین روش تهیه سوپ جو را ذکر کرد. می توانید این سوپ را برای مهمانان آماده کنید و از طعم آن لذت ببرید. اگر تجربه درست کردن سوپ جو را دارید می توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
من ماجده شرف عاشوری هستم. سال هاست که به صورت حرفه ای در موضوعات مختلف نویسندگی و ترجمه می کنم. من از بازی با کلمات و ایجاد محتوای جدید لذت می برم و دوست دارم دنیای اطرافم را بیشتر از آنچه می بینم کشف کنم…
گردآوری شده از مجله اکالا