صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه خورش ناردون + نکات و فرهای عکس

طرز تهیه خورش ناردون + نکات و فرهای عکس

طرز تهیه دلمه با سس مخصوص + نکات و فرهای عکس

خورش ناردون که برخی آن را با نام مرغ ناردونی هم می شناسند یکی از خوشمزه ترین غذاهای ترش شمالی با مرغ است که طعم بسیار لذیذ و متفاوتی نسبت به سایر غذاها دارد. در این مقاله از مجله اکالا با دستور غذا میتونید خورش ناردون و با تمام فتوکورهای تهیه این خورش آشنا شوید.

نگاهی گذرا به روش پخت

برای تهیه این غذا ابتدا باید پیاز را ریز خرد کرده و در روغن سرخ کنید. بعد سیر و تکه های مرغ را اضافه کنید. مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مرغ ها اضافه کنید و بگذارید خوب سرخ شوند. رب انار و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و بعد از چند دقیقه آب انار را اضافه کنید. درب قابلمه را روی آن بگذارید تا خورش آرام آرام بپزد و جا بیفتد. برای مطالعه جزئیات طرز تهیه خورش ناردون می توانید این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

مواد لازم برای خورش ناردون

مرغ 4 عدد
آب انار 1 و 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
سیر 3 قرص
پیاز 1 عدد متوسط
رب انار 4 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به اندازه لازم
روغن به اندازه لازم
دانه های انار 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار

مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید

مراحل طرز تهیه خورش ناردون شمالی

  • زمان آماده سازی: 1 ساعت
  • زمان پخت: 3 تا 4 ساعت
  • درجه سختی: متوسط
  • تعداد افراد: 4 نفر

مرحله 1: پیاز و سیر را سرخ کنید

پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست آن را به قطعات کوچک خرد کنید. سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیاز خرد شده را به روغن اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا سبک و کاراملی شود. سپس سیر را خرد یا رنده کنید و در ماهیتابه بریزید و چند دقیقه تفت دهید.

مرحله دوم: تکه های مرغ را با سیر و پیاز سرخ کنید

در این مرحله می توانید تکه های مرغ را با مقداری زردچوبه و فلفل سیاه مزه دار کنید و در تابه بریزید و با سیر و پیاز در روغن تفت دهید. وقتی یک طرف مرغ ها سرخ شد، آن ها را برگردانید تا طرف دیگر هم در روغن سرخ شود. سپس تکه های مرغ را از قابلمه خارج کنید.

مرحله سوم: رب گوجه فرنگی و رب انار را اضافه کنید

حالا نوبت اضافه کردن رب گوجه فرنگی به تابه است. رب را همراه با سیر و پیاز در روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس رب انار را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر مواد را با هم تفت دهید.

مرحله 4: آب انار تازه را اضافه کنید

یک دقیقه بعد از تفت دادن رب انار می توانید آب انار تازه را اضافه کنید. برای طعم دادن به این خورش بهتر است از آب انار استفاده کنید.

مرحله پنجم: خورش را آماده کنید

در این مرحله می توانید تکه های مرغ را در قابلمه چیده و درب قابلمه را روی آن قرار دهید. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید مرغ ها به مدت 3 ساعت در خورش بپزند و خورش شما جا بیفتد.

مرحله 6: غذا را سرو کنید

در 10 دقیقه آخر پخت خورش ناردون می توانید دانه های انار را داخل خورش بریزید. بعد از افزودن انارها نباید خورش را بیشتر از 10 دقیقه بجوشانید زیرا در این صورت انارها رنگ خود را از دست داده و سفید می شوند.

در پایان خورش را میل کنید و در صورت نیاز مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. اگر طعم خورش ترش به نظر می رسد می توانید مقداری شکر به آن اضافه کنید و سپس در ظرفی بریزید و با برنج سرو کنید.

نکات و عکس های طرز تهیه خورش ناردون

نکات و عکس های طرز تهیه خورش ناردون

برای پخت خورش ناردون نکات مهم زیر را در نظر داشته باشید.

  • برای تهیه این غذا بهتر است از رب انار شیرین یا ترش استفاده کنید.
  • اگر دوست ندارید طعم خورش ترش شود، می توانید مقداری شکر یا چند تکه نبات به آن اضافه کنید.
  • در دستور تهیه مرغ ناردونی با آلو می توانید آلوها را چند ساعت در آب خیس کنید و بعد از پختن مرغ ها آلو را به خورش اضافه کنید.
  • خورش ناردون باید غلیظ باشه پس بذارید خورش با حرارت ملایم بجوشه تا به غلظت مناسبی برسه.
  • برای جلوگیری از بوی مرغ در این خورش می توانید تکه های مرغ را با پیاز، سیر و ادویه مزه دار کنید و چند ساعت در یخچال بگذارید و مرغ ها را در روغن سرخ کنید.
  • افزودن مقداری پودر گشنیز، شنبلیله و پاپریکا طعم بی نظیری به این غذا می دهد.
  • اگر برای تهیه این غذا از انار و رب انار شیرین استفاده می کنید، می توانید مقداری آب پرتقال یا آب به آن اضافه کنید.
  • برای تهیه این خورش سیر را جدا نکنید و اگر به سیر دسترسی ندارید از مقداری پودر سیر استفاده کنید.
  • برای تهیه مرغ ناردون با گردو می توانید از مقداری گردو مخلوط در غذا استفاده کنید.
  • در صورت تمایل می توانید مقداری زعفران به مرغ انار اضافه کنید.
  • برای پخت خورش ناردون با بوقلمون می توانید به جای مرغ از چند تکه گوشت بوقلمون استفاده کنید.
  • ناردون غذای شب یلدای شمالی هاست و به همین دلیل می توانید این غذا را در این شب نیز تهیه کنید.
  • برای تهیه مرغ ناردونی بدون آب انار می توانید آب انار را بردارید و فقط از رب انار استفاده کنید.
  • می توانید مقدار رب انار را در این خورش به سلیقه خود کم یا زیاد کنید.
  • برای خوشمزه تر شدن غذا می توانید مقداری آب مرغ به آن اضافه کنید.
  • طرز تهیه مرغ ناردون مازندران تفاوت چندانی با روش گیلانی ندارد و معمولا به روشی مشابه تهیه می شود.

در این مقاله از مجله آشپزی اکالا از بهترین طرز تهیه خورش ناردون و تمامی روش های پخت این غذای خوشمزه شمالی یاد کرد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید می توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

4 طرز تهیه شلغم پلو + نکات و فرهای عکس

شلغم یکی از سبزی های مفید و شاخص است که سیستم ایمنی…

۱۴۰۳-۰۹-۱۸

طرز تهیه برنج رنگی با کلم قرمز + نکات و عکس

با استفاده از آب کلم قرمز و ترکیب آن با سایر مواد…

۱۴۰۳-۰۹-۱۷

طرز تهیه سوپ جو + نکات و فرهای عکس

سوپ جو یکی از محبوب ترین انواع سوپ در سراسر جهان است.…

۱۴۰۳-۰۹-۱۷

دیدگاهتان را بنویسید