با استفاده از آب کلم قرمز و ترکیب آن با سایر مواد طبیعی، می توانید برنجی با رنگ های مختلف از جمله بنفش، صورتی، آبی، سبز و نارنجی داشته باشید. در این مقاله از مجله اکالاروش تهیه برنج رنگی با کلم قرمز به آموزش و معرفی نکات و تکنیک های آن می پردازیم.
نگاهی گذرا به دستور غذا
کلم قرمز را با آب بپزید تا رنگ بنفش آن آزاد شود. سپس با اضافه کردن آبلیمو، بکینگ پودر یا زعفران، رنگ آب کلم را به صورتی، آبی، سبز و نارنجی تغییر دهید. در آخر آب رنگی را به برنج پخته شده اضافه کنید. برای مشاهده مراحل طرز تهیه برنج رنگی با کلم قرمز به ادامه مطلب مراجعه کنید.
مواد لازم برنج بنفش با کلم قرمز
کلم قرمز | نصف 1 عدد |
آب | به مقدار کمی |
برنج بخارپز | 2 کفگیر |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
طرز تهیه برنج بنفش با کلم قرمز
- زمان آماده سازی: 5 دقیقه
- این مقدار مواد برای حدود دو پیمانه برنج بنفش کافی است.
مرحله اول: تهیه کلم قرمز
ابتدا یک کلم قرمز تازه را بشویید. سپس حدود نیمی از کلم را به قطعات کوچکتر خرد کنید.
مرحله دوم: اضافه کردن آب
کلم خرد شده را در قابلمه بریزید و مقدار کمی آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید مخلوط کلم و آب حدود 5 دقیقه بجوشد تا رنگ ارغوانی کلم در آب آزاد شود.
مرحله سوم: برنج و آب کلم را مخلوط کنید
آب بنفش را با استفاده از یک صافی از پالپ جدا کنید. سپس آب بنفش را در چند مرحله به برنج اضافه کنید تا برنج بنفش شود.
مواد لازم: برنج صورتی با کلم قرمز
کلم قرمز | نصف 1 عدد |
آب | به مقدار کمی |
آب لیمو | به مقدار کمی |
برنج بخارپز | 2 کفگیر |
طرز تهیه برنج صورتی با کلم قرمز
- زمان آماده سازی: 5 دقیقه
- این مقدار مواد حدود دو قاشق برنج صورتی می دهد.
مرحله اول: آب کلم و آب لیمو را مخلوط کنید
نصف یک کلم قرمز را بشویید و به قطعات کوچک برش دهید. سپس تکه های کلم را با مقدار کمی آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. بعد از حدود 5 دقیقه جوشیدن، حرارت را خاموش کرده و چند قطره آبلیمو به آب کلم اضافه کنید. با افزودن آب لیمو، رنگ آب کلم از بنفش به صورتی تغییر می کند.
مرحله دوم: اضافه کردن آب کلم به برنج
دو پیمانه برنج را در ظرفی بریزید و آب کلم را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا برنج صورتی رنگ شود.
مواد لازم: برنج آبی با کلم قرمز
کلم قرمز | نصف 1 عدد |
بکینگ پودر | به مقدار کمی |
آب | به مقدار کمی |
برنج پخته | 2 کفگیر |
طرز تهیه برنج آبی با کلم قرمز
- زمان آماده سازی: 5 تا 6 دقیقه
- با استفاده از این مقدار مواد اولیه حدود 2 قاشق برنج آبی خواهید داشت.
مرحله اول: آب کلم و بیکینگ پودر را مخلوط کنید
بعد از شستن، نصف یک کلم را خرد کرده و با مقدار کمی آب بپزید. بعد از 5 دقیقه مقدار کمی بیکینگ پودر را به آب کلم بنفش اضافه کنید تا رنگ آن آبی شود.
مرحله دوم: مخلوط برنج و آب کلم
برنج آب پز را در ظرفی بریزید و آب کلم را کم کم به آن اضافه کنید و هم بزنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که برنج به رنگ آبی دلخواه شما برسد.
برنج سبز با کلم قرمز
کلم قرمز خرد شده | نصف 1 عدد |
بکینگ پودر | به مقدار کمی |
زعفران دم کرده | به مقدار کمی |
آب | به مقدار کمی |
برنج بخارپز | 2 کفگیر |
طرز تهیه برنج سبز با کلم قرمز
- زمان آماده سازی: 5 تا 6 دقیقه
- با این مقدار مواد 2 قاشق برنج سبز خواهید داشت.
مرحله اول: مخلوط کردن آب کلم بنفش با مواد خام
کلم قرمز خرد شده را با مقدار کمی آب به مدت 5 دقیقه بجوشانید تا رنگ آب آن ارغوانی شود. سپس مقدار کمی بیکینگ پودر به آن اضافه کنید تا رنگ آن کبود شود. در آخر زعفران را کم کم اضافه کنید تا سبز شود.
مرحله دوم: اضافه کردن آب کلم به برنج
آب سبز را کم کم به برنج اضافه کنید و مخلوط کنید. وقتی رنگ برنج به اندازه دلخواه سبز شد، آب کلم را بیشتر نکنید.
مواد لازم برای برنج پرتقال با کلم قرمز
کلم قرمز | نصف 1 عدد |
آب | به مقدار کمی |
آب لیمو | چند قطره |
زعفران دم کرده | چند قطره |
برنج بخارپز | 2 کفگیر |
طرز تهیه برنج پرتقالی با کلم قرمز
- زمان آماده سازی: 5 تا 7 دقیقه
- با این مقدار مواد اولیه حدود دو قاشق پرتقال برنج درست می شود.
مرحله 1: مواد را مخلوط کنید
کلم قرمز را شسته، خرد کرده و با آب بپزید تا رنگ بنفش آن گرفته شود. بعد از حدود 5 دقیقه شعله را خاموش کنید و چند قطره آبلیمو به آن اضافه کنید تا صورتی رنگ شود. در آخر زعفران را اضافه کنید تا آب کلم نارنجی شود.
مرحله دوم: رنگ کردن برنج
آب پرتقالی را که آماده کردید به برنج اضافه کنید و هم بزنید تا تمام دانه های برنج نارنجی شود.
نکات و ترفندهایی برای استخراج آب کلم قرمز
چند نکته مهم در مورد استخراج آب کلم و خوشبو کردن آن عبارتند از:
- آب کلم اضافی را برای استفاده بعدی در فریزر نگهداری کنید.
- برای طعم بهتر می توانید مقداری گلاب به آب کلم اضافه کنید.
- برای گرفتن رنگ ارغوانی کلم به جای خرد کردن و پختن آن می توانید آن را رنده کنید و سپس آب آن را بگیرید.
در این بخش از مجله آشپزی اکالا یکی از جالب ترین روش های تزیین برنج یعنی درست کردن برنج رنگی با کلم قرمز را به شما معرفی کردیم. با رعایت این دستور ساده می توانید به راحتی برنج را با رنگ های بنفش، سبز، صورتی، آبی و نارنجی درست کنید و سفره خود را رنگی تر از همیشه کنید.
من سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا هستم. من چندین سال است که این مسیر را با علاقه دنبال می کنم و سعی می کنم مهارت هایم را ارتقا دهم.
گردآوری شده از مجله اکالا