شلغم یکی از سبزی های مفید و شاخص است که سیستم ایمنی بدن را در روزهای سرد پاییز و زمستان تقویت می کند. می توانید این غذای ارزشمند را به تنهایی مصرف کنید یا در غذا از آن استفاده کنید. یکی از غذاهایی که می توانید با شلغم درست کنید ترکیب آن با برنج است. در این مقاله از مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه چند مدل شلغم به شما یاد بده
نگاهی گذرا به روش پخت
برای تهیه شلغم پلو ساده ابتدا شلغم های خرد شده را با پیاز نگینی و زردچوبه و نمک تفت دهید. سپس با برنج آبکش شده دم کنید. برای تهیه شلغم پلو با مرغ، شلغم های خرد شده را تفت دهید، سپس با مرغ پخته شده، رب گوجه فرنگی و ادویه ها ترکیب کنید و با برنج آبکش شده دم کنید. برای تهیه شلغم پلو با گوشت چرخ کرده شلغم خرد شده را سرخ کنید. گوشت چرخ کرده، پیاز و ادویه را جداگانه تفت دهید و در آخر همه مواد را با برنج آبکش شده مخلوط کنید. برای تهیه شلغم پلو سبزی، عدس را بپزید و شلغم های خرد شده را سرخ کنید و در آخر هر دو مواد را با برنج آبکش شده دم کنید. در مقاله زیر طرز تهیه هر یک از روش ها را با جزئیات بیشتر بخوانید.
مواد لازم برای شلغم پلو ساده
برنج | 2 فنجان |
شلغم متوسط | 3 عدد |
پیاز | 1 عدد |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | تا حد لازم |
روغن | تا حد لازم |
طرز تهیه شلغم پلو
زمان آماده سازی: 50 تا 60 دقیقه
مناسب برای: 3 نفر
درجه سختی: آسان
مرحله 1: شلغم ها را آماده کنید
ابتدا شلغم ها را پوست بگیرید و مکعبی کنید.
مرحله دوم: پیاز را سرخ کنید
پیاز را پوست بگیرید و بشویید. سپس ریز خرد کنید. در تابه ای کمی روغن بریزید و پیازها را در آن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
مرحله 3: شلغم ها را سرخ کنید
بعد از طلایی شدن پیازها، شلغم های خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله 4: برنج را بجوشانید
برنج شسته شده را آبکش کنید. سپس در قابلمه ای کمی روغن بریزید سپس مخلوط برنج و پیاز و شلغم را لایه لایه داخل قابلمه بریزید. درب آن را بگذارید و اجازه دهید برنج با حرارت ملایم دم بکشد.
مواد لازم شلغم پلو با مرغ
برنج | 2 فنجان |
شلغم متوسط | 2 تا 3 عدد |
مرغ | 300 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین | تا حد لازم |
طرز تهیه شلغم پلو با مرغ
زمان آماده سازی: 60 تا 75 دقیقه
مناسب برای: 3 تا 4 نفر
درجه سختی: متوسط
مرحله اول: مرغ را بپزید
ابتدا مرغ را با کمی آب و زردچوبه و نمک در قابلمه بپزید. پس از پخته شدن مرغ، آن را رنده کنید.
مرحله 2: شلغم را آماده کنید
شلغم ها را بشویید و پوست بگیرید، سپس آنها را مکعبی کنید.
مرحله سوم: مواد را سرخ کنید
در تابه ای کمی روغن بریزید و شلغم های خرد شده را با رب گوجه فرنگی و زردچوبه تفت دهید. بعد از چند دقیقه مرغ ریش ریش شده را به همراه زعفران دم کرده، فلفل سیاه و دارچین به مواد اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله 4: برنج را بجوشانید
برنج شسته شده را آبکش کنید. سپس کف قابلمه را کمی روغن بریزید و در صورت تمایل نان لواش یا سیب زمینی خلال شده را کف آن بریزید. برنج و مخلوط شلغم و مرغ را لایه لایه در قابلمه بریزید و بگذارید برنج روی حرارت ملایم دم بکشد.
مواد لازم برای شلغم پلو با گوشت چرخ کرده
برنج | 2 فنجان |
شلغم بزرگ | 2 عدد |
گوشت چرخ کرده | 200 گرم |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | تا حد لازم |
روغن | تا حد لازم |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل طرز تهیه شلغم پلو با گوشت چرخ کرده
زمان آماده سازی: 50 تا 60 دقیقه
مناسب برای: 3 تا 4 نفر
درجه سختی: متوسط
مرحله اول: پیاز را سرخ کنید
ابتدا پیاز را بشویید و پوست بگیرید و به قطعات کوچک خرد کنید. سپس در تابه ای کمی روغن بریزید و پیازها را سرخ کنید.
مرحله 2: گوشت را اضافه کنید
پس از سبک شدن پیازها، گوشت چرخ کرده را به همراه نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به پیازها اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید.
مرحله 3: شلغم ها را آماده کنید
شلغم ها را بشویید و پوست بگیرید و به صورت مکعبی برش دهید. سپس در تابه ای جداگانه با کمی روغن سرخ کنید. شلغم ها را بعد از تفت دادن کافی به همراه زعفران دم کرده به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و مخلوط کنید.
مرحله 4: برنج را بجوشانید
برنج شسته شده را آبکش کنید. سپس کف قابلمه را کمی روغن بریزید و در صورت تمایل نان لواش یا سیب زمینی خلال شده را کف آن بریزید. برنج و مخلوط شلغم و گوشت چرخ کرده را لایه لایه در قابلمه بریزید و بگذارید برنج روی حرارت ملایم دم بکشد.
مواد لازم برای شلغم سبزی پلو
برنج | 2 فنجان |
شلغم | 3 عدد |
عدس | 1 فنجان |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | تا حد لازم |
روغن | تا حد لازم |
مراحل طرز تهیه شلغم پلو سبزی
زمان آماده سازی: 50 تا 60 دقیقه
مناسب برای: 3 تا 4 نفر
درجه سختی: آسان
مرحله 1: عدس را بپزید
عدس ها را تمیز کنید تا سنگ های آن جدا شود سپس آن ها را بشویید و در قابلمه ای با آب قرار دهید تا بپزند.
مرحله 2: شلغم را آماده کنید
شلغم ها را بشویید و پوست بگیرید، سپس به صورت مکعبی برش دهید. در تابه ای کمی روغن بریزید و شلغم های خرد شده را با کمی زردچوبه تفت دهید. در آخر زعفران دم کرده را به شلغم اضافه کنید.
مرحله 3: برنج را بجوشانید
برنج شسته شده را آبکش کنید. سپس در قابلمه ای کمی روغن بریزید و برنج و شلغم و عدس را لایه لایه بچینید تا مواد تمام شود. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید برنج با حرارت ملایم دم بکشد.
نکات و ترفندهای درست کردن شلغم پلو
برای بهبود کیفیت غذایی که تهیه می کنید بهتر است نکات زیر را در نظر داشته باشید.
- بهتر است از شلغم با پوست نازک و بدون لک استفاده شود.
- شلغم ها را به صورت مکعبی و یکنواخت برش دهید تا یکدست بپزد.
- برای گرفتن بوی شلغم می توانید چند دقیقه آن را با کمی نمک و یک چوب دارچین بپزید.
- می توانید شلغم را با کره سرخ کنید تا طعم و عطر ملایمی پیدا کند.
- برای کاهش بوی شلغم می توانید هنگام تفت دادن از چند قطره آبلیمو یا سرکه سیب استفاده کنید.
- استفاده از زردچوبه، دارچین و زنجبیل در غذا بوی شلغم را کاهش می دهد.
- می توانید در لایه های پیلو از کشمش، خلال بادام یا شاه توت استفاده کنید تا طعم غذا بیشتر شود.
در این مقاله از مجله اکالا 4 طرز تهیه شلغم پلو به همراه نکات و تکنیک های آن ما به شما یاد دادیم این غذای دلچسب و خوشمزه یک انتخاب عالی برای گیاهخواران است.
من لیلا هستم رشته تحصیلی من روزنامه نگاری است و همیشه از نوشتن لذت می برم، اینجا از دانش و تجربیاتم در زمینه های مختلف استفاده می کنم تا مطالب خوبی برای شما بنویسم. امیدوارم از خواندن آنها لذت ببرید.
گردآوری شده از مجله اکالا