صفحه اصلی > غذای ایرانی و آشپزی : طرز تهیه دلمه پیاز مجلسی + مواد لازم پخت آن

طرز تهیه دلمه پیاز مجلسی + مواد لازم پخت آن

طرز تهیه دلمه پیاز مجلسی + مواد لازم پخت آن

دلمه پیاز، یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که با ظاهری زیبا و طعمی دلچسب، زینت‌بخش سفره‌های شما خواهد بود. این غذا با مواد ساده و به آسانی در منزل قابل تهیه است و می‌تواند به عنوان یک غذای مجلسی یا یک وعده غذایی دلچسب برای خانواده سرو شود. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه دلمه پیاز مجلسی را آموزش دهیم:

13540015 462

مواد لازم برای پخت دلمه پیاز مجلسی(برای 4 نفر):

  • پیاز: 4 عدد
  • گوشت چرخ‌کرده: 250 گرم
  • لپه: نصف پیمانه
  • برنج: نصف پیمانه
  • رب گوجه‌فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • رب انار: 2 قاشق غذاخوری
  • ادویه‌کاری، زردچوبه، سماق، نمک، پاپریکا و فلفل سیاه: به مقدار دلخواه
  • زعفران دم‌کرده: به مقدار لازم
  • نعنا خشک: 4 قاشق غذاخوری
  • زرشک: ¼ پیمانه

dolme piyaz min

مراحل پخت دلمه پیاز مجلسی

  1. سه عدد از پیازها را برای دلمه کنار بگذارید و 1 عدد را برای مواد داخل دلمه استفاده کنید. پیازها را از وسط برش دهید، به طوری که ته آنها جدا نشود. پیازها را به مدت 4 تا 5 دقیقه در آب جوش بریزید تا کمی نرم شوند. با احتیاط لایه‌های پیاز را از هم جدا کنید.
  2. پیاز باقی‌مانده را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید و حسابی تفت دهید. ادویه‌کاری، زردچوبه، پاپریکا، سماق، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و تفت دهید. رب گوجه‌فرنگی و رب انار را اضافه کنید و تفت دهید. لپه خیس‌خورده و پخته شده را به مواد اضافه کنید. برنج خیس‌خورده را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید. ½ پیمانه آب اضافه کنید تا برنج کمی نیم‌پز شود. بعد از اینکه آب مواد کشیده شد، زرشک و نعنا خشک را اضافه کنید. (می‌توانید برای ترشی از کمی رب نارنج استفاده کنید.)
  3. کف قابلمه را با برش‌های پهن سیب‌زمینی بپوشانید. ورقه‌های پیاز را از وسط برش بزنید، داخل آنها را با مواد دلمه پر کنید و ببندید. دلمه‌ها را به صورت فشرده در قابلمه بچینید.
  4. 1 قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی و 1 قاشق غذاخوری رب انار را در روغن تفت دهید. کمی زردچوبه و نمک اضافه کنید. 2 پیمانه آب اضافه کنید و اجازه دهید سس به جوش بیاید. در صورت تمایل، زعفران دم‌کرده را به سس اضافه کنید.
  5. سس را روی دلمه‌ها بریزید. یک بشقاب روی دلمه‌ها قرار دهید. درب قابلمه را ببندید و به مدت 2 ساعت روی حرارت ملایم بپزید.

dolme piyaz

نکات:

  • می‌توانید از پیازهای کوچک‌تر برای دلمه استفاده کنید.
  • برای طعم قوی‌تر، می‌توانید از زعفران، گلاب و زنجبیل در مواد دلمه استفاده کنید.
  • اگر وقت کافی ندارید، می‌توانید از آب انار صنعتی به جای رب انار استفاده کنید.
  • دلمه پیاز را با نان، ماست یا سالاد سرو کنید.
طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه آش انار شیرازی + نکاتی برای خوش طعم شدن آن

آش انار شیرازی یکی از آش های سنتی و پرطرفدار است که…

۱۴۰۳-۰۹-۰۱

طرز تهیه سوپ چغندر خوشمزه + نکات مهم

سوپ چغندر یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین سوپ هایی است…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

طرز تهیه خورش بره; غذاهای محبوب دوران صفویه

بره متنجان یک غذای اصیل از آشپزی دوران صفویه است که به…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

دیدگاهتان را بنویسید