اگر به دنبال یک غذای خاص و لذیذ هستید، قاضیاقی پیلو را امتحان کنید. قاضیاقی گیاهی معطر بهاری است که طعم بی نظیری به پیلو می دهد و آن را به غذایی دلچسب و لذیذ تبدیل می کند. در ادامه با وبلاگ آکالا با دستور پخت همراه باشید قاضیاقی پیلو شناختن
مواد لازم برای تهیه قاضیاقی پیلو
برای تهیه قزیاقی پیلو به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
قاضیاقی | 200 گرم |
گوشت چرخ کرده | 150 گرم |
برنج | 2 فنجان |
یک پیاز | 1 عدد |
سیر رنده شده | 1 قرص |
آرد نخودچی | 1 قاشق غذاخوری |
کره | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | کافی |
اب | کافی |
روغن | کافی |
مراحل تهیه غزیاگی پلو
مراحل تهیه این غذای خوشمزه به شرح زیر است:
مرحله اول: تمیز کردن غازیاقی و خیساندن برنج
اولین قدم در تهیه غزیاغی پلو، تمیز کردن غزیاغی است. برای این کار ساقه های ضخیم را جدا کرده و برگ ها را به قطعات نیم سانتی متری برش دهید. انگور فرنگی را خوب بشویید و آبکش کنید.
سپس آن را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا خوب خشک شود. همچنین قبل از شروع پخت برنج را بشویید و در آب با مقداری نمک خیس کنید.
مرحله دوم: پخت قاضیاقی
در تابه ای روی حرارت ملایم غزیاقی را بخارپز کنید تا نرم شود. مراقب باشید که غزیاقی با حرارت ملایم دم بکشد تا آب خود را از دست ندهد. در پایان پخت، کمی کره یا روغن اضافه کرده و کمی تفت دهید. سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: درست کردن کوفته قلقلی
پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. در ظرفی گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، سیر رنده شده، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آرد نخودچی را با هم مخلوط کنید. مواد را خوب ورز دهید تا ترکیب شوند.
مرحله چهارم: کوفته های کلکالی را سرخ کنید
از مخلوط گوشت به اندازه یک گردو بردارید و به شکل کوفته در آورید. در تابه ای با روغن داغ، کوفته ها را سرخ کنید تا طلایی و رنگی شوند. کوفته های سرخ شده را از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید.
مرحله پنجم: پختن قزیاقی پلو
آب را در قابلمه بجوشانید و برنج را به آن اضافه کنید. بعد از اینکه برنج کمی سفت شد (حدود ۷-۸ دقیقه) آن را آبکش کنید. در قابلمه کمی روغن بریزید و ته قابلمه را که دوست دارید قرار دهید.
یک لایه برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید. بعد قاضیاقی و کوفته سرخ شده را روی برنج می ریزیم. به همین ترتیب لایه های برنج و غزیاقی و کوفته را تا انتهای قابلمه ادامه دهید.
در آخر مقداری آب به برنج اضافه کنید و در قابلمه را ببندید. قابلمه را به مدت 30 تا 40 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا دم بکشد. بعد از دم کشیدن برنج، قزیاقی پلو آماده سرو است. زندگیت را بنوش!
چند ترفند و تکنیک سفالگری در تهیه غزیاغی پلو
در ادامه به نکات طلایی برای تهیه پیلو قزیاقی اشاره می کنیم. با ما بمان.
- به جای کوفته می توانید از مرغ یا ماهی نیز در این غذا استفاده کنید.
- اگر انگور فرنگی خشک دارید، قبل از استفاده آن را به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید.
- برای طعم بهتر غزیاغی پلو می توانید از زعفران دم کرده در آب برنج استفاده کنید.
در این بخش از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه قزیاقی پلو با کوفته کلخلی را معرفی کردیم. اگر به دنبال غذاهای خوشمزه و مقوی هستید حتما این برنج را امتحان کنید.
من سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا هستم. من چندین سال است که این مسیر را با علاقه دنبال می کنم و سعی می کنم مهارت هایم را ارتقا دهم.
گردآوری شده از مجله اکالا