صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه تکین فسنجان; خوشمزه و جشن

طرز تهیه تکین فسنجان; خوشمزه و جشن

طرز تهیه تکین فسنجان خوشمزه و جشن

تکین فسنجان یکی از اصیل ترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که با ترکیب برنج، مرغ، گردو و رب انار تهیه می شود. در این مقاله از وبلاگ آکالاشما با طرز تهیه تکین فسنجان معرفی خواهیم کرد

مواد لازم برای تهیه تاه چین

مواد لازم برای تهیه چانه به شرح زیر است:

برنج ایرانی 2 فنجان
اب 3 فنجان
زرده 2 عدد
روغن به مقدار مورد نظر
ماست صاف شده 200 گرم
زعفران دم کرده به مقدار مورد نظر
نمک و فلفل کافی

مواد لازم برای تهیه خورش فسنجان

مواد لازم برای تهیه خورش فسنجان به شرح زیر است:

مرغ (سینه یا ران) 500 گرم
گردو آسیاب شده 300 گرم
رب انار 200 گرم
با تشکر 100 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
گلاب (اختیاری) 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل کافی
خلال بادام، پسته، زرشک (برای تزیین) به مقدار مورد نظر

مراحل تهیه تکین فسنجان

  • مدت زمان تهیه مواد اولیه و آماده سازی نهایی این غذا 60-40 دقیقه می باشد.
  • میزان مطالب اعلام شده در این آموزش برای 3-4 نفر مناسب می باشد.
  • درجه سختی تهیه این غذا در رده متوسط ​​قرار دارد.

مرحله اول: آماده کردن برنج

برنج را تمیز کرده و بشویید و به مدت 30 دقیقه در آب و نمک خیس کنید. خیساندن برنج قبل از پخت از له شدن ته برنج جلوگیری می کند.

از برنج ایرانی با کیفیت و عطر خوب مانند هاشمی یا طارم استفاده کنید. برنج ایرانی وقتی پخته شود ته ظرف را سفت و لذیذ می کند.

مرحله دوم: تهیه مرغ

در قابلمه ای مناسب آب بریزید و حرارت دهید تا به نقطه جوش برسد.

تکه های مرغ را بشویید و به مدت 5-7 دقیقه در آب جوش قرار دهید.

سپس آنها را از قابلمه خارج کرده و با مقداری آب بشویید. این کار بوی مدفوع مرغ را می دهد و آن را خوش طعم تر می کند.

حالا تکه های مرغ را در قابلمه دیگری بریزید و با مقداری نمک، فلفل، محلول زعفران و آب روی حرارت ملایم به مدت 25 تا 35 دقیقه بپزید.

پس از پخت، استخوان های مرغ را جدا کرده و گوشت مرغ را رنده کنید.

مرحله سوم: تهیه پیاز و گردو

پیاز را بشویید و پوست بگیرید. پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت می دهیم تا طلایی شود و طعم شیرینی به خورش بدهد.

حالا گردوی آسیاب شده را به پیاز اضافه کنید و 5 دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و طعم بهتری به خورش بدهد.

مرحله چهارم: اضافه کردن رب انار و شکر

رب انار را به مخلوط گردو و پیاز اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا خورش جا بیفتد.

سپس شکر و مقداری آب به محتویات خورش اضافه کنید و 15 دقیقه دیگر اجازه دهید تا گردو بپزد و روغن آن آزاد شود.

شکر ترشی رب انار را تعدیل می کند و طعم خورش شما را بهتر می کند.

مرحله پنجم: اضافه کردن گلاب، محلول زعفران و مرغ ریش ریش

زعفران را با مقداری آب جوش مخلوط کنید و بگذارید دم بکشد. زعفران به تکین عطر و طعم بی نظیری می دهد.

حالا مرغ ریش ریش شده، محلول زعفران و گلاب را به محتویات قابلمه اضافه کنید و خورش را هم بزنید تا مخلوط شود.

درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم بپزید تا همه مواد با هم بپزند و خورش به غلظت مناسب برسد.

بعد از پخت، خورش را با مقداری نمک مزه دار کنید.

مرحله ششم: نیم پز کردن برنج

در قابلمه مناسبی مقداری آب و نمک و روغن بریزید و قابلمه را حرارت دهید تا محتوی آن به نقطه جوش برسد.

سپس آب برنج خیس خورده را بردارید و برنج را به محتویات قابلمه اضافه کنید.

5-7 دقیقه زمان دهید تا برنج نیم پز شود. سپس آن را آبکش کنید.

نکات و تکنیک های ساخت تکین فسنجان

مرحله هفتم: تهیه مواد پایه

زرده تخم مرغ را در ظرف مناسبی بریزید و با مقداری زعفران و محلول نمک مخلوط کنید تا لخته از بین برود.

ماست تغلیظ شده را به آن اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید.

برنج نیم پز را به مخلوط بالا اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا مواد مخلوط شوند.

مرحله هشتم: همه مواد را مخلوط کرده و پخت

از قابلمه ای با ضخامت مناسب برای پخت تاچین استفاده کنید تا تاچین یکنواخت بپزد. کف قابلمه را با مقداری روغن یا کره چرب کنید تا به راحتی ته قابلمه از قابلمه جدا شود.

نیمی از مخلوط برنج و سس تاچین را کف قابلمه بریزید و سطح آن را با پشت قاشق صاف کنید.

محتویات خورش فسنجان را روی برنج بریزید و به طور یکنواخت پهن کنید.

حالا بقیه برنج را روی خورش بریزید و سطح آن را صاف کنید.

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت بپزد تا کاملا پخته و طلایی شود.

در ابتدای پخت تکین حرارت را کم نگه دارید تا تکین کاملا بپزد و نسوزد. در پایان پخت تکین از بخارپز استفاده کنید تا بخار در قابلمه بماند و ته چین بیشتر پخته شود. بعد از پخت تاچین را به مدت 10 دقیقه در قابلمه بگذارید تا سفت شود.

مرحله نهم: تزیین و سرو تکین

پس از پخت به آرامی ته آن را از قابلمه جدا کرده و در ظرف مورد نظر قرار دهید. تکین را با خلال بادام، پسته، شاه توت و جعفری ساطوری تزیین کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله مجله آشپزی تچین فسنجان را می توانید به خوشمزه ترین شکل ممکن تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

1716139407 891 2 طرز تهیه آبگوشت بامیه خوشمزه به روش ایلامی و

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه آش انار شیرازی + نکاتی برای خوش طعم شدن آن

آش انار شیرازی یکی از آش های سنتی و پرطرفدار است که…

۱۴۰۳-۰۹-۰۱

طرز تهیه سوپ چغندر خوشمزه + نکات مهم

سوپ چغندر یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین سوپ هایی است…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

طرز تهیه خورش بره; غذاهای محبوب دوران صفویه

بره متنجان یک غذای اصیل از آشپزی دوران صفویه است که به…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

دیدگاهتان را بنویسید