صفحه اصلی > غذای ایرانی : خورش سیب و گیلاس؛ ترشی و شیرینی تابستانی در یک قابلمه

خورش سیب و گیلاس؛ ترشی و شیرینی تابستانی در یک قابلمه

خورش سیب و گیلاس؛ ترشی و شیرینی تابستانی در یک

خورش سیب و آلبالو یکی از خورش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که با طعم ترش و شیرین بی نظیرش طرفداران زیادی دارد. در این مقاله از وبلاگ اکالا، طرز تهیه خورش سیب و آلبالو همراه با 6 نکته مهم که باید هنگام آشپزی بدانید.

طرز تهیه خورش سیب و آلبالو

  • مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش 50-40 دقیقه می باشد.
  • میزان مطالب اعلام شده در این آموزش برای 3-4 نفر مناسب می باشد.
  • درجه سختی تهیه این خورش در رده متوسط ​​قرار دارد.

مواد لازم برای تهیه خورش سیب و آلبالو

گوشت گوسفند یا گوساله 500 گرم (خرد شده در خورش)
یک پیاز 1 عدد
سیب 2 عدد
گیلاس 2 فنجان
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
محلول زعفران به مقدار مورد نظر
زردچوبه 1 قاشق چای خوری
نمک و فلفل سیاه کافی
با تشکر 1 تا 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
روغن کافی

مرحله اول: تهیه پیاز

پیاز را ریز خرد کنید. در یک قابلمه مناسب روغن را روی حرارت ملایم گرم کنید.

پیاز را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و شفاف شود.

مرحله دوم: اضافه کردن گوشت و ادویه جات

گوشت را به قطعات کوچک و یکنواخت برش دهید.

گوشت را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و طعم آن آزاد شود.

محلول زردچوبه و زعفران را به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویه ها خارج شود.

مرحله سوم: تهیه و اضافه کردن سیب و آب

سیب ها را پوست بگیرید و به صورت ورقه ای یا مکعبی برش دهید. سیب های خرد شده را به گوشت اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.

کمی آب به خورش اضافه کنید تا سیب ها کمی بپزند.

سیب ترش و سفت بیشتر برای این خورش مناسب است. می توانید سیب های بزرگتر را به صورت ورقه ای و سیب های کوچکتر را به صورت مکعبی برش دهید.

25-35 دقیقه زمان دهید تا گوشت و سیب نیم پز شوند.

مرحله چهارم: اضافه کردن آلبالو و پختن خورش

آلبالوها را بشویید و بعد از خشک شدن هسته آن را جدا کنید.

آلبالو بدون هسته را به خورش اضافه کنید.

درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا خورش آرام آرام بپزد.

25-35 دقیقه دیگر طول می کشد تا خورش جا بیفتد و سیب و آلبالو کاملا بپزد.

توجه داشته باشید که آلبالوها را باید تا نیمه پخت خورش اضافه کنید تا له نشوند.

خورش را به آرامی و روی حرارت ملایم بپزید تا جا بیفتد و مزه مواد به خورد آن برود.

مرحله پنجم: تنظیم چاشنی و سرو خورش

در پایان پخت رب گوجه فرنگی را به خورش اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. نمک و فلفل سیاه را به دلخواه اضافه کنید.

اگر خورش غلیظ تری می خواهید می توانید 1 قاشق غذاخوری آرد را در کمی آب حل کرده و به خورش اضافه کنید.

اگر طعم آلبالو برایتان زیاد است، می توانید 1 تا 2 قاشق غذاخوری شکر به خورش اضافه کنید.

مقدار شکر را به سلیقه خود تنظیم کنید. برای تزیین خورش می توانید از جعفری یا گشنیز خرد شده استفاده کنید.

خورش سیب و آلبالو را با برنج یا نان سرو کنید.

چاشنی را تنظیم کنید و خورش آلبالو و سیب را سرو کنید

6 نکته برای خوشمزه تر کردن خورش سیب و آلبالو

  • برای طعم بهتر خورش از گوشت با چربی متوسط ​​استفاده کنید. گوشت چرب طعم بهتری به خورش می دهد و خورش را پایدارتر می کند.
  • اگر سیب ها خیلی ترش هستند، می توانید قبل از افزودن به خورش، آنها را به مدت 10 تا 15 دقیقه در آب نمک خیس کنید.
  • در این خورش می توانید از انواع آلبالو مانند آلبالو وحشی یا آلبالو استفاده کنید. اگر گیلاس تازه در دسترس ندارید، می توانید از گیلاس منجمد یا کنسرو شده استفاده کنید.
  • این خورش را می توانید با مرغ یا بوقلمون هم تهیه کنید.
  • می توانید از سایر ادویه ها مانند هل، دارچین و زیره نیز به مقدار کم استفاده کنید.
  • در این خورش می توانید از کشمش پلو نیز استفاده کنید. در 10 دقیقه آخر پخت کشمش را به خورش اضافه کنید.

امیدواریم آموزش فوق مورد توجه شما علاقمندان به آشپزی قرار گرفته باشد.

1716139407 891 2 طرز تهیه آبگوشت بامیه خوشمزه به روش ایلامی و

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه آش انار شیرازی + نکاتی برای خوش طعم شدن آن

آش انار شیرازی یکی از آش های سنتی و پرطرفدار است که…

۱۴۰۳-۰۹-۰۱

طرز تهیه سوپ چغندر خوشمزه + نکات مهم

سوپ چغندر یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین سوپ هایی است…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

طرز تهیه خورش بره; غذاهای محبوب دوران صفویه

بره متنجان یک غذای اصیل از آشپزی دوران صفویه است که به…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

دیدگاهتان را بنویسید