کوفته فلفل دلمه ای یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین انواع دلمه است که به روش های مختلف و با مواد اولیه متنوع تهیه می شود و می توانید آن را برای ناهار یا شام تهیه و سرو کنید. در ادامه با وبلاگ اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه این دلمه خوشمزه را توضیح دهیم.
مواد لازم برای تهیه فلفل دلمه ای
مواد لازم برای تهیه فلفل دلمه ای به شرح زیر است:
برنج | 1/2 فنجان |
گوشت چرخ کرده | 200 گرم |
فلفل دلمه ای | 4 عدد |
لپه ها | 1/4 فنجان |
سبزی دلمه | 150 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
کره | 25 گرم |
یک پیاز | 1 عدد |
آب جوش | 1 فنجان |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار مورد نظر |
روغن | کافی |
مراحل درست کردن کوفته فلفل دلمه ای
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه این دلمه 60-90 دقیقه می باشد.
- میزان مطالب اعلام شده در این آموزش برای 2-3 نفر مناسب می باشد.
- درجه سختی تهیه این گال در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه لپه
لپه را تمیز کرده و بشویید، آن را با مقداری آب خیس کنید.
بهتر است لپه ها را چند ساعت قبل از پخت با آب خیس کنید. خیساندن لوبیا قبل از پختن، روند پخت را تسریع کرده و مقدار زیادی پف آنها را از بین می برد.
برنج را به همین ترتیب تمیز کرده، بشویید و با مقداری آب خیس کنید.
مرحله دوم: پختن برنج و لپه
لوبیا و برنج خیس شده را در قابلمه مناسبی بریزید. مقداری نمک، آب و روغن به قابلمه اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و 30-40 دقیقه زمان دهید تا برنج و لپه خوب بپزند و نرم شوند.
مرحله سوم: تهیه پیاز
پیاز را بشویید و پوست بگیرید و به قطعات کوچک خرد کنید.
در تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و تابه را گرم کنید.
پیازهای نگینی خرد شده را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
مرحله چهارم: اضافه کردن گوشت چرخ کرده و ادویه جات
گوشت چرخ کرده را به پیازهای داخل ماهیتابه اضافه کنید. چند دقیقه تفت دهید تا گوشت خام شود.
در این مرحله مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و نمک به محتویات تابه اضافه کنید و دوباره چند دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه ها گرفته شود.
مرحله 5: سبزیجات را اضافه کنید
سبزیجات خرد شده را به محتویات تابه اضافه کنید. چند دقیقه سرخ کنید تا آب اضافی سبزیجات گرفته شود.
مرحله ششم: اضافه کردن برنج پخته و لپه
لوبیا و برنج پخته شده را به محتویات تابه اضافه کنید. همه مواد را خوب مخلوط کنید.
مرحله هفتم: تهیه فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای را بشویید و سر آنها را بردارید. فلفل دلمه ای را خالی کنید.
مواد گوشت و برنج را داخل فلفل دلمه ای بریزید و درب فلفل دلمه ای را ببندید.
همه فلفل ها را به همین ترتیب پر کنید.
مرحله هشتم: تهیه سس دلمه
داخل قابلمه ای که قصد پخت کوفته ها را دارید، کمی کره بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا کره آب شود.
رب گوجه فرنگی را به کره اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ رب تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود.
حالا فلفل دلمه ای پر شده را با هم در قابلمه بریزید. آب جوش را به آنها اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید.
حرارت را کم کنید و 25 تا 35 دقیقه زمان دهید تا دلمه ها بپزند و نرم شوند.
پس از پخت، برش ها را در ظرف سرو بچینید. خورش فلفل دلمه ای خوشمزه و جذاب شما آماده سرو و نوشیدن است.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه شما علاقمندان به آشپزی و غذاهای سنتی را به خود جلب کرده است و شما نیز می توانید مانند روش فوق این دلمه های بسیار خوشمزه را تهیه کرده و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصی تری به دنبال رویاهایم رفتم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نویسندگی و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا