کتلت بادمجان یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که با ظاهر زیبا و طعم فوق العاده خود می تواند سفره های شما را تزئین کند. در این مقاله از وبلاگ اکالا طرز تهیه برش های بادمجان قالبی ما قدم به قدم به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه کوفته بادمجان
مواد لازم برای تهیه دلمه بادمجان به شرح زیر است:
بادمجان بزرگ | 6 عدد |
لپه ها | 1/2 فنجان |
برنج | 3/4 فنجان |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
سبزیجات معطر (از جمله جعفری، گشنیز، شوید، مرزه و پیازچه) | 500 گرم |
سیر تازه | 5 قرص |
پیاز متوسط | 2 عدد |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
مراحل تهیه دلمه بادمجان
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این دلمه 2 الی 3 ساعت می باشد.
- میزان مطالب اعلام شده در این آموزش برای 2-3 نفر مناسب می باشد.
- درجه سختی تهیه این دلمه در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده کردن بادمجان ها
بادمجان ها را پوست بگیرید و به ورقه های ضخیم برش دهید. روی بادمجان ها نمک بپاشید و 30 دقیقه کنار بگذارید تا تلخی آن ها گرفته شود.
بعد از 30 دقیقه بادمجان ها را بشویید و با دستمال آشپزخانه خشک کنید. در تابه ای روغن را داغ کرده و بادمجان ها را سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
بادمجان های سرخ شده را روی صافی بگذارید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
مرحله دوم: پخت لپه و برنج
لپه را از قبل خیس کنید و 30 دقیقه بپزید. برنج را به مدت 20 دقیقه در آب جوش بپزید.
مرحله سوم: آماده کردن مواد برای کراست
پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود.
گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و با نمک و فلفل و زردچوبه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
سبزیجات معطر را ریز خرد کرده و به همراه سیر رنده شده به مواد دلمه اضافه کنید. کمی تفت دهید تا طعم سبزیجات گرفته شود.
لپه و برنج پخته شده را به مواد دلمه اضافه کنید و مخلوط کنید.
مرحله چهارم: چیدن دلمه ها
گوجه فرنگی های ورقه شده را کف یک قابلمه مناسب قرار دهید.
بادمجان های سرخ شده را در ظرف قرار دهید و دیواره های قابلمه را با بادمجان ها بپوشانید.
حالا مواد دلمه را روی بادمجان ها بریزید و با پشت قاشق سطح مواد را صاف کنید. بادمجان را روی مواد قرار دهید تا کاملا روی مواد بپوشد.
مراقب باشید بین بادمجان ها فضای خالی نباشد تا مواد میانی بادمجان ها بعد از پختن و هنگام چرخاندن بادمجان ها برای سرو نیفتد.
حالا به آرامی مقداری آب یا آب گوشت به قابلمه اضافه کنید تا روی بادمجان ها را بپوشاند.
مرحله پنجم: پختن دولما
در قابلمه را ببندید و با حرارت ملایم به مدت 1 تا 2 ساعت بپزید تا کوفته ها پخته شوند.
در 15 دقیقه آخر پخت می توانید مقداری سیب زمینی ریز و پوست گرفته به دلمه اضافه کنید.
مرحله ششم: سرو دلمه
بعد از پخت، کوفته ها را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شوند.
سپس برش ها را به آرامی در ظرف دلخواه بچینید و با جعفری و گشنیز تزئین کنید.
برش های بادمجان را گرم همراه با نان سرو کنید.
6 نکته طلایی برای خوش طعم شدن کتلت بادمجان
در ادامه به نکات طلایی برای تهیه کوفته بادمجان اشاره می کنیم. با ما بمان.
- در این غذا می توانید از سبزیجات معطر دیگری مانند ریحان یا ترخون استفاده کنید.
- اگر دوست دارید دلمه شما تندتر باشد، می توانید فلفل چیلی یا پودر فلفل قرمز را به مواد دلمه اضافه کنید.
- همچنین می توانید از زعفران دم کرده یا رب گوجه فرنگی برای طعم دادن بیشتر به دلمه استفاده کنید.
- از بادمجان های درشت استفاده کنید چون برای این غذا مناسب ترند.
- از گوشت چرخ کرده مخلوط با چربی مناسب استفاده کنید. گوشت گوسفند یا مخلوط گوشت گوسفند و گوساله طعم بهتری به دلمه می دهد.
- برای طعم و لعاب بیشتر هنگام تهیه دلمه از برنج ایرانی مانند هاشمی یا طارم استفاده کنید.
با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله مجله آشپزی اکالا می توانید کتلت بادمجان را به بهترین شکل ممکن تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. این ظرف به دلیل شکل ظاهری بسیار شیک و زیبایی دارد. با کمی طعم و مزه می توانید بادمجان قالبی خود را با طعم دلخواهتان تهیه کنید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصی تری به دنبال رویاهایم رفتم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا