صفحه اصلی > غذای ایرانی : 9 غذای نذری محبوب در ماه محرم; با روش تهیه آن

9 غذای نذری محبوب در ماه محرم; با روش تهیه آن

9 غذای نذری محبوب در ماه محرم با روش تهیه

پختن غذای نذری در ماه محرم طبق آداب و رسوم به عنوان یکی از اعمال مبارک ایرانیان از گذشته تاکنون شناخته شده است. از این رو ما در این بخش از وبلاگ اکالا یک لیست از غذاهای نذری محبوب ترین ها را همراه با طرز تهیه در اختیار شما قرار می دهیم. پس با ما همراه باشید

1- سوپ سبزیجات

قورمه سبزی یکی از غذاهایی است که به عنوان نذری در ماه محرم طبخ می شود و طرفداران زیادی دارد. البته انتخاب سبزی خرمه به دلیل مواد اولیه و روش پخت کمتر اتفاق می افتد. اما در بسیاری از مساجد پس از اجرای برنامه های ویژه این غذا را توزیع می کنند.

مواد لازم برای تهیه سوپ سبزیجات برای 100 نفر:
گوشت گوسفند تازه 8 کیلوگرم
سبزیجات سبز 15 کیلوگرم
لوبیاهای قرمز 2 کیلوگرم
یک پیاز 10 کیلوگرم
لیمو عمانی 1 کیلوگرم
روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

مراحل تهیه آش نذری سبزی

مراحل تهیه قورمه سبزی نذری 100 نفره به شرح زیر است:

  1. ابتدا حبوبات را کاملا بشویید و در قابلمه ای با حرارت مناسب بگذارید تا بپزد. برای سهولت و سرعت پخت لوبیا بهتر است حبوبات را حدود 12 ساعت در آب خیس کنید.
  2. با یک چاقوی تیز گوشت گوسفندی را که از قبل آماده و تمیز کرده اید به اندازه های خورش خرد کنید.
  3. سبزی ها را کاملا بشویید و پس از اطمینان از تمیز بودن آنها را با چاقو خرد کنید. سپس سبزیجات را در تابه مناسبی گرم کنید تا کاملا خشک شوند.
  4. سپس روغن را به ماهیتابه اضافه کنید و سبزیجات را خوب تفت دهید.

برای ادامه دستور پخت این غذای نذری خوشمزه و پرطرفدار در لینگ طرز تهیه قورمه سبزی نذری کلیک.

2- آش نذری قرار می گیرد

آش نشید یکی از غذاهایی است که به عنوان نذری طرفداران زیادی دارد. این غذا معمولا به عنوان ناهار در مساجد، تکیه ها و یا در محله به عنوان نذری سرو می شود.

طرز تهیه آش رشته

مواد لازم برای تهیه رشته نذری 100 نفره:
نخود 1 کیلوگرم
لوبیا چیتی 2 کیلوگرم
عدس 3 کیلوگرم
خمیر 1 کیلوگرم
خاکستر سبزیجات 10 کیلوگرم
پیاز داغ 2 کیلوگرم
سیر داغ 2 کیلوگرم
میدان آشی 10 کیلوگرم
ارد 500 گرم
نعناع 500 گرم
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

مراحل تهیه آش نذری نذری

مراحل تهیه آش نذری به شرح زیر است:

  1. ابتدا قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
  2. لوبیاها را یکی یکی به قابلمه در حال جوش اضافه کنید. اضافه کردن لوبیا باعث جوشیدن آب می شود. پس درب قابلمه را روی آن بگذارید تا آب دوباره شروع به حباب زدن کند.
  3. سپس 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن در ماهیتابه بریزید و پیاز و سیر و نعنا را به آن اضافه کنید.

برای ادامه طرز تهیه این غذای محبوب نذری روی لینک کلیک کنید طرز تهیه رشته نذری کلیک.

3- عدس پلو نذری

عدس پلو شاید یکی از قدیمی ترین نذری ها باشد. این غذا علاوه بر طعم بی نظیری که دارد به راحتی طبخ می شود. افرادی که قصد تهیه غذای نذری را با هزینه مناسب و به روشی آسان دارند، می توانند عدس پلو را انتخاب کنند.

عدس پلو یکی از غذاهای خوشمزه است

مواد لازم برای تهیه نذری عدس پلو برای 200 نفر:
برنج 30 کیلوگرم
عدس 12 کیلوگرم
روغن 4 کیلوگرم
گوشت چرخ کرده بدون چربی 10 کیلوگرم
یک پیاز 10 کیلوگرم
کشمش پیلویی 8 کیلوگرم
تاریخ شماره 800
رب گوجه فرنگی 3 کیلوگرم
در صورت تمایل کره 3 کیلوگرم
خلال بادام، خلال پسته، خلال پرتقال و پیاز داغ به مقدار لازم
زرشک (برای تزیین عدس پلو) به مقدار لازم
ادویه برای عدس برنج به مقدار لازم

مراحل تهیه عدس پلو نذری

مراحل تهیه عدس پلو نذری برای 200 نفر به شرح زیر است:

  1. ابتدا برنج را به مدت 24 ساعت یا حداقل 2 ساعت در آب خیس کنید.
  2. آب را روی حرارت بگذارید و بعد از اینکه به نقطه جوش رسید برنجی را که قبلا خیس کرده اید اضافه کنید و صبر کنید تا آب دوباره بجوشد.
  3. برای دو برابر شدن طول دانه های برنج، پس از جوشاندن آب و برنج، یک لیوان یخ به قابلمه اضافه کنید.

برای ادامه طرز تهیه این غذای نذری خاص و خوشمزه روی لینک کلیک کنید طرز تهیه عدس پلو نذری کلیک.

4- خورش قیمه نذری

خورش قیم شاید آشناترین غذای نذری باشد. همه ساله در ماه محرم و به ویژه در روزهای تاسوعا و عاشورا این غذا به عنوان نذری در بسیاری از نقاط پخش می شود. بسیاری بر این باورند که این غذا طعم متفاوتی با سایر خورش‌ها دارد و طعم بهتری دارد.

خورش قیمه از پیشکش های خوشمزه

مواد لازم برای تهیه قیمه نذری برای 100 نفر:
گوشت 7 کیلوگرم
لپه ها 4 کیلوگرم
رب گوجه فرنگی 3 کیلوگرم
مغز لیمو عمانی 200 گرم
سیب زمینی خام 10 کیلوگرم
برنج برای یک غذای بزرگ 20 کیلوگرم
برنج برای یک غذای کوچک 15-18 کیلوگرم
روغن 10 کیلوگرم
زعفران 2 مثقال
گل رز 200 میلی لیتر
ادویه مخصوص 150 گرم
فلفل 25 گرم
زردچوبه 50 گرم
نمک 150 گرم

مراحل تهیه خورش قیمه نذری

مراحل تهیه خورش قیمه نذری به شرح زیر است:

  1. ابتدا پیازها را خرد کرده و با چاقوی تیز گوشت را به صورت خورش خرد کنید.
  2. بعد از اینکه پیازها را به اندازه مناسب خرد کردید در قابلمه ریخته و روغن را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شوند.
  3. گوشت چرخ کرده ای را که در مرحله اول آماده کردید به پیازها اضافه کنید. برای خوش طعم شدن خورش بهتر است چربی گوشت را پاک نکنید.

برای ادامه طرز تهیه این غذای خوشمزه و پرطرفدار نذری روی لینک کلیک کنید طرز تهیه قیمه نذری کلیک.

5- برشک پلو با مرغ نذری

برشک پلو با مرغ هم غذای مخصوص نذری است. طعم لذیذ این غذا می تواند تا حدودی انرژی از دست رفته شما را پس از یک روز پر از فعالیت در ماه محرم بازگرداند. این غذا مورد علاقه بسیاری از افراد است و می توانید با خیال راحت آن را به عنوان نذری پخش کنید.

برشک پلو با مرغ نذری

مواد لازم برای تهیه برشک پلو با مرغ نذری:
برنج برای هر نفر 150 گرم
جوجه برای هر نفر 300 گرم
زرشک به ازای هر 1 کیلو برنج، 100 گرم
با تشکر به ازای هر 1 کیلو برنج، حدود 20 گرم
زعفران آسیاب شده به ازای هر 1 کیلو برنج، 1 قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی برای هر 1 کیلو مرغ حدود 60 گرم
پیاز، روغن، کره، ادویه جات و آبلیمو به مقدار لازم

مراحل تهیه زرشک پلو با مرغ نذری

مراحل تهیه برشک پلو با مرغ نذری به شرح زیر است:

  1. ابتدا فرض کنید که می خواهید این پیشنهاد را برای 100 نفر تهیه کنید. برای این کار به 15 کیلو برنج، 30 کیلو مرغ، 1.5 کیلو زرشک، 300 گرم شکر، حدود 15 قاشق چایخوری زعفران و 1.8 کیلو رب گوجه فرنگی نیاز دارید.
  2. بعد از اینکه مواد اولیه را آماده کردید، باید شروع به پختن مرغ کنید. برای این کار ابتدا مرغ ها را خرد کرده و خوب بشویید. برای اینکه مرغ های خوشمزه تری داشته باشید و همچنین از خراب شدن آن ها جلوگیری کنید، بهتر است قبل از پخت، مرغ ها را کمی تفت دهید.
  3. سس مرغ یکی از چیزهای مهمی است که طعم بی نظیر و دلچسبی به این خورش می دهد. برای تهیه سس مرغ ابتدا در یک تابه بزرگ مقداری روغن بریزید و پیازهای خرد شده را سرخ کنید.

برای ادامه طرز تهیه این غذای نذری بی نظیر و خوشمزه روی لینک کلیک کنید طرز تهیه زرشک پلو با مرغ نذری کلیک.

6- حلیم

حلیم یکی از غذاهای نذری خوشمزه و پرطرفدار در ماه محرم است که تهیه آن به صورت نذری کمی زمان می برد.

طرز تهیه گندم حلیم

مواد لازم برای تهیه حلیم نذری 20 نفره:
گوشت بره و گوسفند 1.2 کیلوگرم
بلغور گندم 800 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
روغن 3 قاشق غذاخوری
دارچین به مقدار مورد نظر
کنجد به مقدار مورد نظر
آب جوش کافی
شکر و نمک به مقدار مورد نظر

مراحل تهیه حلیم نذری

مراحل تهیه حلیم نذری به شرح زیر است:

  1. اگر در تهیه حلیم از بلغور گندم استفاده می کنید حتماً آن را خیس کنید. برای خیساندن بلغور گندم نیز مانند برنج عمل کنید و بلغور را در ظرف مناسبی بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید.
  2. 30-60 دقیقه به آن فرصت دهید تا به خوبی در آب بماند. اگر از گندم پوست کنده استفاده می کنید، بهتر است زمان خیساندن را افزایش دهید.
  3. حالا به سراغ پخت بلغور گندم بروید. بلغورهای خیس شده را در قابلمه بریزید و دو برابر حجم آنها آب اضافه کنید. قابلمه را روی اجاق گاز قرار دهید و صبر کنید تا محتویات قابلمه بجوشد.

برای ادامه طرز تهیه این غذای خوشمزه و خاص نذری روی لینک کلیک کنید طرز تهیه حلیم نذری کلیک.

7- صدف زرد نذری

پوسته زرد نیز جایگاه خوبی در وعده های غذایی مناسب برای عرضه دارد. این غذا که در ماه های محرم و رمضان و دیگر ماه های سال طبخ می شود با ترکیب برنج و شکر و زعفران تهیه می شود و بسیار لذیذ است.

این غذا را می توان به عنوان یک وعده غذایی میان روز تهیه کرد و بین همسایه ها یا مردم همسایه تقسیم کرد. همچنین بسیاری از مردم پوسته زرد را تهیه می کنند و به مسجد محله می برند و بین افرادی که برای مراسم در مسجد حضور دارند توزیع می کنند.

شله زرد

مراحل تهیه صدف زرد نذری

مراحل تهیه پوسته زرد نذری به شرح زیر است:

  1. ابتدا برنج را تمیز کرده و خوب بشویید تا کاملا تمیز شود. سپس با 7 فنجان آب خیس کنید (به مدت بیست و چهار ساعت یا حداقل دوازده ساعت).
  2. بعد از این مدت برنج را با همان آبی که خیس کردید در ظرف مناسبی روی حرارت متوسط ​​قرار دهید تا بجوشد و سپس حرارت را کم کنید (اگر کف کرد حتما کف را روی آب جمع کنید) و بگذارید بماند. . به آرامی بجوشانید تا برنج شکوفا شود.
  3. در این مرحله پیشنهاد می شود پوسته زرد را به هیچ وجه هم نزنید و قاشق داخل ظرف نگذارید. بگذارید خودش بماند و بجوشد. زیرا هم زدن در این مرحله باعث می شود که پوسته زرد جا بیفتد و به ته قابلمه بچسبد.

برای ادامه دستور پخت این نذری خوش رنگ و لعاب روی لینک کلیک کنید طرز تهیه شله زرد نذری کلیک.

8- نان پنیر و خرما

یکی از غذاهای کم هزینه و ساده و در عین حال پرطرفدار که به صورت نذری قابل توزیع است نان پنیر و خرما است. فقط کافیست مقداری نان یا نان سنگی، پنیر و خرما تهیه کنید و با تهیه لقمه های نان و پنیر در محله یا مسجد پخش کنید. حتی می توانید به جای خرما از سبزیجات استفاده کنید.

نان و پنیر و خرما

9- عدسی نذری

عدس غذایی خوشمزه، مقوی و بدون درد است که یکی از خوراکی های ساده و پرطرفدار به حساب می آید.

طرز تهیه عدس

وسایل مورد نیاز برای تهیه لنز نذری 100 نفره:
عدس 5 کیلوگرم
رب گوجه فرنگی نیم کیلو یا 500 گرم
یک پیاز 3 کیلو
سیب زمینی 3 کیلو
کره 50 گرم
فلفل کافی
نمک کافی
زردچوبه کافی
آب لیموی تازه یک لیوان کوچک
اب کافی
روغن کافی

مراحل ساخت عدسی نذری

مراحل تهیه عدسی نذری به شرح زیر است:

  1. در مرحله اول عدس را بپزید. عدس هایی را که چند ساعت در آب خیس کرده اید در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
  2. حالا عدس ها را با مقدار مناسب آب در قابلمه ای مناسب بریزید. به طوری که آب روی سطح عدس گرفته شود.
  3. قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید و صبر کنید تا محتویات قابلمه شروع به جوشیدن کند. بهتر است هنگام پخت خوب هم بزنید تا نچسبد.
  4. حالا به سراغ سیب زمینی ها بروید. سیب زمینی های شسته شده را پوست بگیرید و به قطعات کوچکتر تقسیم کنید.

برای ادامه طرز تهیه این غذای ساده و سریع روی لینک کلیک کنید طرز تهیه نذری عدس برای 100 نفر کلیک.

در این مقاله از مجله آشپزی آکالا با طرز تهیه انواع غذای نذری در ماه محرم آشنا شدیم. از چه غذاهای نذری دیگری در ماه محرم استفاده کرده اید؟ نظر خود را با ما در میان بگذارید.

1720098087 678 ناهار تکراری درست نکنید طرز تهیه خورش هلو

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه آش انار شیرازی + نکاتی برای خوش طعم شدن آن

آش انار شیرازی یکی از آش های سنتی و پرطرفدار است که…

۱۴۰۳-۰۹-۰۱

طرز تهیه سوپ چغندر خوشمزه + نکات مهم

سوپ چغندر یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین سوپ هایی است…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

طرز تهیه خورش بره; غذاهای محبوب دوران صفویه

بره متنجان یک غذای اصیل از آشپزی دوران صفویه است که به…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

دیدگاهتان را بنویسید