آیا می دانید غذای شاه عباسی چیست؟ برنج شاه عباسی یکی از غذاهای سنتی و لذیذ ایرانی است که ترکیبات آن شباهت زیادی به قیمه دارد و به همین دلیل طعم بسیار لذیذی دارد. در این مقاله از وبلاگ اکالا با دستور غذا میتونید برنج شاه عباسی برای ناهار ملاقات کنید.
مواد لازم برای تهیه پلو شاه عباسی به سبک رستورانی
برای تهیه مواد این غذا حدود 30 دقیقه و پخت آن حدود 4 ساعت زمان لازم است.
برنج | 3 عدد لیوان فرانسوی دسته دار |
لپه ها | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
پیاز متوسط | 2 عدد |
گوشت بره و گوسفند | 400 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 3 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | کافی |
روغن | کافی |
مراحل تهیه برنج شاه عباسی برای ناهار
در ادامه این قسمت می توانید به طور کامل با مراحل پخت شاه عباسی پلو آشنا شوید.
مرحله اول: لپه ها را خیس کنید
برای شروع باید لپه ها را در ظرفی ریخته و به مدت 6 ساعت در آب خیس کنید. این کار باعث می شود لپه سریعتر بپزد و پف آن کاهش یابد. یادتان باشد در این مدت چند بار آب لپه را عوض کنید.
مرحله دوم: لپه را بپزید
لپه ها را بعد از خیس خوردن باید از صافی رد کنید و در قابلمه بریزید. مقداری روغن به قابلمه اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
حالا لپه ها را چند دقیقه در روغن تفت دهید و سپس مقداری آب جوش روی آن ها بریزید و درب قابلمه را روی آن بگذارید تا لپه ها به مدت 2 ساعت بپزند.
مرحله 3: گوشت و پیاز را خرد کنید
گوشت را روی تخته بگذارید و آن را مکعبی کنید. حالا یک پیاز را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس آن را به صورت نگینی خرد کنید.
مرحله چهارم: پیازها را در روغن سرخ کنید
قابلمه ای را روی حرارت بگذارید و مقداری روغن در آن بریزید. حالا پیازها را به روغن اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا کاملا طلایی و رنگی شوند.
مرحله پنجم: گوشت ها را سرخ کنید
وقتی پیاز داغ آماده شد می توانید تکه های گوشت را در قابلمه بریزید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله 6: گوشت را بپزید
در این مرحله باید مقداری زردچوبه به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید. مواد را چند دقیقه سرخ کنید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود. در مرحله بعد می توانید مقداری آب جوش در قابلمه بریزید و درب قابلمه را روی آن بگذارید. اجازه دهید گوشت به مدت 3 ساعت بپزد.
مرحله هفتم: به گوشت و لپه نمک اضافه کنید
وقتی لپه ها پخته شد، آن ها را آبکش کنید و کمی نمک روی آن ها بپاشید. بعد گوشت ها را چک کنید و وقتی پخت نمک را اضافه کنید و شعله گاز را خاموش کنید. نمک زدن زود هنگام باعث دیر پختن گوشت و لپه می شود.
مرحله هشتم: یک پیاز را در روغن سرخ کنید
در این مرحله باید پیاز باقی مانده را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس پیاز را ریز خرد کنید. حالا یک ماهیتابه را گرم کنید و مقداری روغن به آن اضافه کنید. پیاز خرد شده را در روغن بریزید و چند دقیقه تفت دهید تا سبک شود.
مرحله نهم: رب، لپه و گوشت را به پیاز اضافه کنید
رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. در مرحله بعد باید لپه پخته شده را به همراه گوشت پخته به تابه اضافه کنید و همه مواد را چند دقیقه تفت دهید.
مرحله 10: فلفل و زعفران را اضافه کنید
مقداری فلفل سیاه روی مواد بپاشید و سپس زعفران دم کرده را اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید و سرخ کنید.
مرحله یازدهم: برنج را آبکش کنید
در قابلمه ای مقداری آب و کمی نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید. شعله گاز را زیاد کنید تا آب شروع به جوشیدن کند. سپس برنج را شسته و به آب در حال جوش اضافه کنید.
حدود 6 تا 7 دقیقه صبر کنید تا برنج نیم پز شود. وقتی سطح بیرونی برنج نرم و قسمت داخلی برنج سفت شد یعنی آماده آبکش شدن است.
مرحله دوازدهم: برنج شاه عباسی را آماده کنید
در قابلمه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. برای ته دیگ می توانید از نان یا سیب زمینی خلال شده استفاده کنید. بعد یک لایه برنج و بعد یک لایه آب گوشت در قابلمه بریزید و این کار را ادامه دهید تا تمام مواد تمام شود.
مرحله 13: برنج را بجوشانید
درب قابلمه را روی آن بگذارید و ابتدا شعله گاز را به مدت 5 دقیقه زیاد کنید تا داخل قابلمه بخار ایجاد شود. بعد شعله گاز را کم کنید. اجازه دهید برنج حدود 45 دقیقه دم بکشد.
بعد از آماده شدن برنج مقداری روغن روی آن بریزید و کمی زعفران دم کرده اضافه کنید. حالا می توانید این برنج خوشمزه را در ظرف بریزید و از طعم آن لذت ببرید.
نکات و تکنیک های تهیه شاه عباسی پالو
در ادامه به نکات طلایی برای تهیه برنج شاه عباسی اشاره می کنیم. با ما بمان.
- برای تزیین این غذای خاص می توانید از مقداری خلال زرشک، پسته و بادام استفاده کنید.
- برای خوشمزه تر شدن این غذا می توانید از مقداری کره یا روغن حیوانی استفاده کنید.
- برای خوشمزه تر شدن غذا می توانید از مقداری پودر تخم گشنیز، پودر لیمو عمانی، ادویه کاری و پودر گوجه فرنگی استفاده کنید.
- در برخی از دستورها از مقداری گلاب یا پودر گلاب نیز برای خوشبو کردن این غذا استفاده می شود.
- برای اینکه مطمئن شوید برنج آماده آبکشی است یا نه، باید یک دانه برنج بردارید و بین دو انگشت فشار دهید، اگر قسمت بیرونی برنج نرم و قسمت داخلی آن کمی سفت باشد، به این معنی است که برنج شما آماده آبکش شدن است.
- برای خوشبو شدن این غذا می توانید مقداری چوب دارچین را بین برنج قرار دهید و در اواخر پخت چوب دارچین را بردارید.
- بهترین گوشت برای تهیه پلو شاه عباسی گوشت گوسفند است.
- اگر دوست دارید غذایتان کمی تند باشد، می توانید مقداری فلفل قرمز به این غذا اضافه کنید.
- در صورت تمایل می توانید به جای گوشت بره از مقداری مرغ یا بوقلمون برای تهیه این غذا استفاده کنید.
در این مقاله از مجله آشپزی اکالا بهترین طرز تهیه شاه عباسی و تمام ترفندها و فنون تهیه این غذای خوشمزه را ذکر کرد. اگر تجربه درست کردن این غذای لذیذ را دارید، می توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان خود که به آشپزی علاقه دارند در میان بگذارید.
من ماجده شرف عاشوری هستم. سال هاست که به صورت حرفه ای در موضوعات مختلف می نویسم و ترجمه می کنم. من از بازی با کلمات و ایجاد محتوای جدید لذت می برم و دوست دارم دنیای اطرافم را بیشتر از آنچه می بینم کشف کنم…
گردآوری شده از مجله اکالا