صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه گوشت چرخ کرده لاهیجان; یک پیشنهاد برای 100 نفر

طرز تهیه گوشت چرخ کرده لاهیجان; یک پیشنهاد برای 100 نفر

طرز تهیه گوشت چرخ کرده لاهیجان یک پیشنهاد برای 100

گوشت چرخ کرده لاهیجان یکی از لذیذترین انواع قیمه است که بر خلاف سایر انواع گوشت چرخ کرده برای تهیه آن از گوشت چرخ کرده استفاده می شود. این غذا یکی از پرطرفدارترین غذاهای نذری این شهر است که طرز تهیه آن کمی با طرز تهیه قیمه معمولی متفاوت است.

در این مقاله از بخش آشپزی وبلاگ اکالا شما می توانید با طرز تهیه گوشت چرخ کرده لاهیجان برای 100 نفر شناختن

طرز تهیه قیمه با گوشت چرخ کرده برای 100 نفر

حدود 1 ساعت برای آماده شدن مواد و 2 تا 4 ساعت زمان برای پخت زمان لازم است. هر 100 گرم از این خورش حدود 71 کیلو کالری دارد.

مواد لازم برای تهیه قیمه با گوشت چرخ کرده برای 100 نفر

گوشت چرخ کرده 7 کیلوگرم
لپه ها 4 کیلوگرم
رب گوجه فرنگی 3 کیلوگرم
مغز لیمو عمانی 200 گرم
سیب زمینی 10 کیلوگرم
برنج برای یک غذای کوچک 15 تا 18 کیلوگرم
برنج برای یک غذای بزرگ 20 کیلوگرم
روغن 10 کیلوگرم
زعفران حدود 2 مثقال
گل رز 200 میلی لیتر
پودر گل رز، پودر هل و دارچین کافی
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه کافی

مراحل طرز تهیه گوشت چرخ کرده لاهیجان

در ادامه این قسمت می توانید با طرز تهیه قیمه لاهیجان با ارائه غذای 100 نفری آشنا شوید.

مرحله اول: لپه ها را خیس کنید

برای شروع باید لپه ها را در یک ظرف آب قرار دهید و یک شب آن ها را خیس کنید. در این مدت حتما چندین بار آب لپه ها را عوض کنید تا تورم آنها کاملا برطرف شود.

مرحله 2: پیاز را سرخ کنید

پیازها را بشویید و پوست بگیرید. بعد پیازها را ریز خرد کنید. برای سرعت بخشیدن به فرآیند، می توانید پیازها را در غذاساز خرد کنید. در یک ماهیتابه بزرگ مقداری روغن بریزید و پیازها را در روغن تفت دهید تا سبک شوند.

مرحله 3: گوشت را با پیاز سرخ کنید

در این مرحله باید گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و در روغن خوب تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

طرز تهیه پلو شاه عباسی یک ناهار اصیل و خوشمزه

مرحله 4: ادویه ها را اضافه کنید

در این مرحله نوبت به افزودن ادویه ها به تابه می رسد. زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و دارچین را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و چند دقیقه دیگر مواد را تفت دهید تا بوی خامی ادویه ها گرفته شود.

مرحله 5: لپه را به خورش اضافه کنید

لپه را آبکش کرده و به ماهیتابه اضافه کنید. مواد را چند دقیقه دیگر در روغن سرخ کنید.

مرحله 6: رب گوجه فرنگی را اضافه کنید

مواد را حدود 10 دقیقه در روغن تفت دهید و وقتی گوشت سرخ شد می توانید رب گوجه فرنگی را به مواد دیگر اضافه کنید. در این مرحله بهتر است ماسه گوشت را یک طرف تابه جمع کنید و رب را در روغن تفت دهید تا رنگش بگیرد سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید.

مرحله هفتم: مقداری آب به غذا اضافه کنید

در این مرحله باید مواد قیمه را در قابلمه مناسب بریزید. سپس مقداری آب به خورش اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط ​​قرار دهید و اجازه دهید خورش چند ساعت بجوشد. در این مرحله می توانید پودر لیمو عمانی را نیز به خورش اضافه کنید.

مرحله هشتم: گلاب، زعفران و سایر ادویه ها را اضافه کنید

بعد از حدود 2 ساعت از پخت قیمه می توانید پودر گل رز و پودر هل را به همراه زعفران دم کرده به خورش اضافه کنید. در مرحله بعد باید گلاب را هم داخل خورش بریزید و خورش را آرام آرام هم بزنید.

مرحله نهم: سیب زمینی ها را سرخ کنید

در این مرحله باید سیب زمینی ها را بشویید و پوست آن ها را جدا کنید. سپس سیب زمینی ها را به صورت حلقه ای خرد کرده و در روغن فراوان سرخ کنید.

مرحله دهم: گلاب و زعفران را اضافه کنید

حدود 10 تا 15 دقیقه بعد از افزودن گلاب و زعفران باید شعله گاز را خاموش کنید تا طعم خورش از بین نرود. سپس خورش قیمه را در ظرف های سرو بریزید و روی آن ها را با سیب زمینی خلال شده تزئین کنید.

طرز تهیه گوشت چرخ کرده لاهیجان

نکات و ترفندهای طرز تهیه گوشت چرخ کرده لاهیجان

  • برای تهیه این قیمه می توانید به جای تفاله لیمو از لیمو عمانی استفاده کنید. در این روش باید لیموها را سوراخ کرده و چند ساعت در آب قرار دهید تا تلخی آنها گرفته شود.
  • در برخی از دستور العمل ها از گوجه فرنگی رنده شده و رب گوجه فرنگی برای تهیه این رب استفاده می شود.
  • برای تهیه قیمه نذری 100 نفره از پیاز داغ زیاد استفاده کنید و پیاز را خوب در روغن تفت دهید تا غذای شما خوشمزه شود.
  • برای اینکه غذای شما رنگ بدی نداشته باشد از پودر دارچین به مقدار محدود استفاده کنید.
  • قبل از افزودن رب گوجه فرنگی به خورش، حتما آن را در روغن تفت دهید تا خورش رنگ خوبی بگیرد.
  • افزودن گلاب به این غذا اختیاری است و می توانید آن را حذف کنید.
  • گلاب و زعفران را در 15 دقیقه آخر پخت به خورش اضافه کنید تا عطر آن ها از بین نرود.
  • برای صرفه جویی در زمان تهیه این خورش می توانید به جای سیب زمینی سرخ شده از چیپس آماده استفاده کنید.
  • در تهیه خورش قیمه با گوشت چرخ کرده می توانید گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و نمک و فلفل سیاه ترکیب کرده و خوب ورز دهید.
  • سپس خورش را به همان ترتیبی که گفته شد آماده کرده و سپس کلکالی را به آن اضافه کنید. یادتان باشد پس از افزودن کلکالی خورش را هم نزنید.
  • برای اینکه خورش شما جلوه بهتری پیدا کند، پیاز را ریز خرد کنید تا در خورش برجسته نشود.
  • برای تهیه این غذا بهتر است از گوشت چرخ کرده چرب و مخلوط گوسفند و گوساله استفاده کنید.
  • برای تهیه قیمه با گوشت چرخ کرده برای 10 نفر باید مواد مصرفی در غذا را به یک دهم کاهش دهید.
  • در برخی از دستورها از مقداری استاک یا عصاره گوشت نیز برای تهیه قیمه نذری با گوشت چرخ کرده استفاده می شود.
  • برای تهیه قیمه نذری برای 20 نفر باید مواد استفاده شده در این دستور را بر 5 تقسیم کنید.
  • برای گرفتن تلخی لیمو عمانی در این غذا می توانید دانه های لیمو را کاملا جدا کنید.
  • برای تهیه قیمه قیمه برای 50 نفر باید مواد به کار رفته در این دستور را نصف کنید.
  • برای تهیه قیمه با گوشت چرخ کرده برای 200 نفر باید مقدار مواد اولیه این خورش را دو برابر کنید.
  • بعد از تهیه خورش قیمه برای 100 نفر باید حدود 15 تا 20 کیلوگرم برنج خام استفاده کنید.

در این مطلب بهترین طرز تهیه گوشت چرخ کرده لاهیجان برای 100 نفر ذکر شد. با کم و زیاد کردن مواد می توانید این غذا را کم و بیش آماده کنید. اگر تجربه تهیه قیمه با گوشت چرخ کرده را دارید می توانید نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه مند در میان بگذارید.

1720098087 678 ناهار تکراری درست نکنید طرز تهیه خورش هلو

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه آش انار شیرازی + نکاتی برای خوش طعم شدن آن

آش انار شیرازی یکی از آش های سنتی و پرطرفدار است که…

۱۴۰۳-۰۹-۰۱

طرز تهیه سوپ چغندر خوشمزه + نکات مهم

سوپ چغندر یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین سوپ هایی است…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

طرز تهیه خورش بره; غذاهای محبوب دوران صفویه

بره متنجان یک غذای اصیل از آشپزی دوران صفویه است که به…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

دیدگاهتان را بنویسید