گوشت تکین گرمساری یکی از غذاهای سنتی و لذیذ ایرانی است که در مناسبت های مختلف به ویژه عزاداری طبخ می شود و طعم بی نظیری دارد. در این مقاله از وبلاگ اکالا طرز تهیه گوشت تکین گرمساری نذری 100 نفره مرحله به مرحله و با ذکر تمام نکات مهم آن را ارائه می کنیم.
مواد لازم برای تهیه گوشت تکین گرمساری نذری 100 نفره
مواد لازم برای تهیه گوشت تکین گرمساری نذری 100 نفره به شرح زیر است:
برنج ایرانی | 10 کیلوگرم |
گوشت گوسفند (سر یا ماهیچه) | 8 تا 9 کیلوگرم |
یک پیاز | 3 تا 3 و نیم کیلوگرم |
کشمش پیلویی | 1 و نیم کیلوگرم |
زعفران | 2-3 مثقال |
نمک | 200 تا 250 گرم |
فلفل سیاه | 100 تا 150 گرم |
زردچوبه | 50 تا 100 گرم |
پودر دارچین و زیره | کافی |
روغن مایع | 2 و نیم تا 3 لیتر |
مراحل تهیه گوشت نذری تکین گرمساری 100 نفره
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و آماده سازی نهایی این غذا 3-4 ساعت می باشد.
- میزان مطالب اعلام شده در این آموزش برای 100-110 نفر مناسب می باشد.
- درجه سختی تهیه این غذا در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده کردن برنج
برنج را تمیز کرده و بشویید. برنج شسته شده را در ظروف مناسب به مدت 2 تا 3 ساعت در آب و نمک خیس کنید.
مرحله دوم: آماده سازی گوشت
نیمی از پیازها را پوست بگیرید و بشویید. پیازها را به صورت خلالی خرد کنید.
در این مرحله گوشت را بشویید و به قطعات متوسط مساوی برش دهید.
گوشت های خرد شده را در ظرف های مناسب بریزید و پیازهای خرد شده را به آنها اضافه کنید.
مقداری محلول فلفل سیاه و زعفران به مخلوط فوق اضافه کنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید تا طعم ها با هم ترکیب شوند.
روی ظروف را بپوشانید و بگذارید 2 تا 1 ساعت طعم آنها را بگیرد.
مرحله سوم: تهیه کشمش
کشمش ها را تمیز کرده و ساقه های کوچک آن را جدا کنید.
کشمش ها را با مقداری آب بشویید. سپس آن را در ظرف مناسبی گذاشته و به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید.
بعد از زمان مشخص شده، آب را خالی کنید.
مرحله چهارم: تفت دادن گوشت
بقیه پیازها را بشویید و پوست بگیرید. پیازها را ریز خرد کنید.
در قابلمه مناسبی روغن بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید.
سپس پیاز ناگینی را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شود.
گوشت ترشی شده را به همراه آب ترشی به پیازها اضافه کنید و به مدت 30 تا 20 دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله 5: برنج را آماده کنید
یک قابلمه با اندازه مناسب را آب کنید و روی حرارت قرار دهید. صبر کنید تا آب بجوشد.
سپس مقداری نمک و روغن به آب در حال جوش اضافه کنید.
حالا برنج آبکش شده را به قابلمه آب در حال جوش اضافه کنید و 5-4 دقیقه صبر کنید تا برنج نیم پز شود.
توجه داشته باشید که برای پخت این غذا باید دانه های برنج را زودتر از آب در حال جوش خارج کنید تا برنج شما بعد از پخت نهایی له نشود.
انواع مختلف برنج متفاوت است و ممکن است این زمان برای شما کمی کمتر یا بیشتر باشد.
بنابراین مدیریت این مرحله با توجه به مصرف برنج به عهده شماست.
بعد از نیم پز شدن برنج آن را در آبکش بریزید و کمی زمان دهید تا خنک شود.
مرحله ششم: سرو در پایین چین
کف قابلمه ها را کمی روغن بریزید. مقداری نان کف قابلمه بریزید.
روی لایه اول مقداری برنج بریزید، مقداری از مخلوط گوشتی که آماده کردید روی آن بریزید.
لایه سوم برنج را دوباره بریزید و این کار را ادامه دهید تا مواد تمام شود.
درب قابلمه را ببندید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
صبر کنید تا بخار در قابلمه ایجاد شود سپس حرارت را کم کنید و 25-35 دقیقه صبر کنید تا برنج بپزد.
مرحله هفتم: کشمش را اضافه کنید
در 30 دقیقه آخر پخت، کشمش خیس خورده را به خمیر اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید.
سپس مقداری محلول زعفران روی برنج بریزید و درب قابلمه را ببندید تا کشمش بپزد.
بعد از پخت کامل آن را از روی حرارت بردارید و به مرحله سرو بروید.
ته چین را در ظرف های مورد نظر بریزید و با خلال بادام و پسته و زعفران تزئین کنید.
ته چین را می توان با نان، ماست و سبزیجات سرو کرد.
نکات و فنون تهیه تکین گوشت نذری گرمساری
در تهیه گرمساری تکین به 4 نکته زیر توجه کنید:
- برای تهیه پایه گوشت گرمسری می توانید از گوشت مرغ نیز استفاده کنید.
- برای خوشمزه شدن غذا از برنج ایرانی با دانه های بلند استفاده کنید.
- اگر برنج را زیاد بپزید، برنج شما لطیف می شود.
- برای خوشرنگ شدن ته ظرف در ترکیب مواد گوشتی می توانید از مقداری رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
امیدواریم این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه شما علاقه مندان را به خود جلب کرده است و همچنین می توانید این غذای پرطرفدار و پرطرفدار را طبق روش ساده و کامل فوق برای نذری خود طبخ کنید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا