صفحه اصلی > غذای ایرانی : طرز تهیه عدس پلو نذری برای 200 نفر; با نکات طلایی

طرز تهیه عدس پلو نذری برای 200 نفر; با نکات طلایی

طرز تهیه عدس پلو نذری برای 200 نفر;  با نکات طلایی

عدس پلو یکی از غذاهای مناسبتی ساده و خوشمزه است که در ماه محرم و ماه مبارک رمضان سرو می شود. یک نذری به مقدار زیاد پخته می شود و بین نیازمندان توزیع می شود. ما امروز در این بخش هستیم وبلاگ اکالا طرز تهیه عدس نذری 200 نفره ما قدم به قدم به شما آموزش خواهیم داد. با ما بمان.

مواد لازم برای تهیه نذری عدس پلو برای 50 نفر

مواد لازم برای تهیه عدس پلو نذری 50 نفره به شرح زیر است:

برنج 7.5 کیلوگرم
عدس 3 کیلوگرم
روغن 1 کیلوگرم
گوشت چرخ کرده 2.5 کیلوگرم
یک پیاز 2.5 کیلوگرم
کشمش پیلویی 2 کیلوگرم
تاریخ شماره 400
رب گوجه فرنگی 1.5 کیلوگرم
کره (اختیاری) 1 کیلوگرم

مواد لازم برای تهیه نذری عدس پلو 100 نفره

مواد لازم برای تهیه عدس پلو نذری برای 100 نفر به شرح زیر است:

برنج 15 کیلوگرم
عدس 6 کیلوگرم
روغن 2 کیلوگرم
گوشت چرخ کرده 5 کیلوگرم
یک پیاز 5 کیلوگرم
کشمش پیلویی 4 کیلوگرم
تاریخ شماره 800
رب گوجه فرنگی 3 کیلوگرم
کره (اختیاری) 2 کیلوگرم

مواد لازم برای تهیه نذری عدس پلو برای 150 نفر

مواد لازم برای تهیه نذری عدس پلو برای 150 نفر به شرح زیر است:

برنج 22.5 کیلوگرم
عدس 9 کیلوگرم
روغن 3 کیلوگرم
گوشت چرخ کرده 7.5 کیلوگرم
یک پیاز 7.5 کیلوگرم
کشمش پیلویی 6 کیلوگرم
تاریخ شماره 1200
رب گوجه فرنگی 4.5 کیلوگرم
کره (اختیاری) 3 کیلوگرم

مواد لازم برای تهیه عدس پلو برای 200 نفر

مواد لازم برای تهیه عدس پلو برای 200 نفر به شرح زیر است:

برنج 30 کیلوگرم
عدس 12 کیلوگرم
روغن 4 کیلوگرم
گوشت چرخ کرده 10 کیلوگرم
یک پیاز 10 کیلوگرم
کشمش پیلویی 8 کیلوگرم
تاریخ شماره 1600
رب گوجه فرنگی 6 کیلوگرم
کره (اختیاری) 4 کیلوگرم

ادویه و مواد مورد نظر عدس پلو نذری

ادویه ها و مواد لازم برای عدس پلو نذری به شرح زیر است:

در طول روز به دلخواه
خلال پسته به دلخواه
در طول پرتقال به دلخواه
پیاز داغ به دلخواه
زرشک (برای تزئین) به دلخواه
ادویه مخصوص عدس برنج به دلخواه

با استفاده از این میزها و نسبت های مناسب می توانید عدس پلو نذری را برای تعداد افراد مختلف تهیه کنید. بسته به تجربه و ذائقه شخصی می توانید از ادویه های دلخواه هم استفاده کنید.

مراحل تهیه عدس پلو نذری

شاید درست کردن عدس پلو برای 200 نفر سخت باشد. اما در این قسمت طرز تهیه عدس نذری 200 نفره را در سه مرحله ساده به شما آموزش می دهیم.

مرحله اول: خیس کردن عدس و برنج

برای شروع باید عدس تمیز شده را بخارپز کنید. برای جلوگیری از جدا شدن پوست عدس حتما آن را در قابلمه بدون درب و با مقداری نمک قرار دهید.

در همین حین در قابلمه ای مناسب برای 200 نفر آب کافی بریزید و روی حرارت قرار دهید. پس از به جوش آمدن آب، برنج را که از قبل خیس کرده اید بشویید تا نمک آن شسته شود و سپس به قابلمه آب در حال جوش اضافه کنید و اجازه دهید آب دوباره بجوشد.

نکته: برای دو برابر شدن طول دانه های برنج، پس از جوشاندن آب و برنج، یک لیوان یخ به قابلمه اضافه کنید.

مراحل تهیه عدس پلو نذری

مرحله دوم: برنج را آبکش کرده و عدس را اضافه کنید

پس از آبکش کردن، برنج را با عدس مخلوط کنید. اما هنگام تهیه این غذا به مقدار زیاد، بهتر است عدس و برنج را در یک قابلمه با هم مخلوط کنید. سپس ادویه عدس را به آن اضافه کنید. عدس پلو را بخارپز کنید و شعله گاز را متعادل کنید و به پلو زمان دهید تا دم بکشد.

مرحله سوم: تهیه سس گوشت و سرو عدس پلو نذری

در حالی که برنج در حال دم کشیدن است، سس گوشت را آماده کنید. به این ترتیب پیازها را در تابه تفت دهید سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت دهید. ادویه عدس پلو و رب گوجه را به آن اضافه کنید تا سس گوشت پخته و آماده شود.

بعد از آماده شدن عدس پلو خوشمزه روی آن را با سس گوشت، زرشک، خلال بادام، خلال پسته، خلال پرتقال و پیاز داغ تزیین کرده و در ظرف های یکبار مصرف بریزید.

طرز تهیه پیاز داغ عدس پلو نذری

طرز تهیه عدس پلو نذری مجله اینترنتی اُکالا

طرز تهیه پیاز داغ عدس پلو نذری

یکی از بهترین مخلفات برای خوردن با عدس پلو پیاز داغ است که طعم و بوی فوق العاده ای به این غذا می دهد. اگرچه تهیه پیاز داغ بسیار آسان به نظر می رسد، اما گاهی در عمل آنطور که انتظار می رود خوش طعم و خوش رنگ و لعاب در نمی آید. به همین منظور در ادامه طرز تهیه پیاز داغ عدس پلو نذری را توضیح می دهیم.

  1. ابتدا تمام پیازها را در آب جوش بریزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید.
  2. بعد از حدود 4 تا 5 دقیقه پیازها تغییر رنگ می دهند، پیازها را از آب خارج کرده و در آبکش بریزید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
  3. در این مرحله روغن را در ماهیتابه بریزید تا داغ شود سپس پیازها را به ماهیتابه ای که روی حرارت ملایم قرار داده اید اضافه کنید.
  4. بعد از طلایی شدن پیازها، زردچوبه را اضافه کنید و بگذارید یک دقیقه بپزد.
  5. پیازها را در آبکش بریزید تا روغن اضافی آنها گرفته شود و کمی در آبکش هم بزنید تا پیازهای ته آن نرم نشوند.

بله، با چند ترفند ساده می توانید پیاز داغ و خوشمزه را برای عدس پلو نذری تهیه کنید.

نکات کلیدی برای پخت بهتر و خوشمزه تر عدس پلو نذری

در این قسمت می خواهیم به نکاتی بپردازیم که در طبخ و خوش طعم شدن این غذای نذری موثر است.

  • برای جلوگیری از سوختن یا سوختن برنج از یک صافی فلزی استفاده کنید. ابتدا یک لیتر آب در قابلمه بریزید سپس یک چهارپایه در آن قرار دهید و یک صافی فلزی روی آن قرار دهید. با این روش برای دم کردن برنج نیازی به روغن نخواهید داشت و تمام دانه های برنج سالم می ماند.
  • افزودن آب عدس به برنج باعث کدر شدن غذا می شود. از طرفی به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد می توان آن را با آبلیمو نگهداری و مصرف کرد و یا حتی در سوپ و خورش استفاده کرد.
  • عدس هنوز در مرحله دم پخته شدن است، بنابراین از پختن کامل آن در مرحله جوش خودداری کنید.
  • برای جلوگیری از تیره شدن رنگ دارچین در برنج می توانید به جای پودر دارچین از چوب دارچین استفاده کنید.
  • هنگام تهیه سس گوشت عدس مقداری زیره آسیاب شده و دانه گشنیز به آن اضافه کنید. این دو ادویه بوی گوشت را از بین می برد و طعم خاصی به سس شما می دهد.
  • اگر می خواهید از گوشت قلقلی برای تزیین عدس استفاده کنید، مقداری پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید، سپس آن را با زردچوبه، دارچین و ادویه مخلوط کنید و خوب ورز دهید، در مرحله بعد با دست گلوله های کوچک درست کنید و سرخ کنید. در یک تابه
  • اگر طرفدار دو شعله هستید ته قابلمه کمی روغن بریزید. سپس کنجد را به دلخواه اضافه کنید و در مرحله بعد روی آن را با نان لواش بپوشانید. به این ترتیب بعد از پخت، علاوه بر عدس پلو، کنجد تفت داده شده نیز خواهید داشت.
  • اگر گوشت چرخ کرده یا مرغ برای استفاده در عدس پلو در دسترس ندارید، می توانید از سویا نیز در عدس پلو استفاده کنید.

نکات کلیدی برای پخت بهتر و خوشمزه تر عدس پلو نذری

در این مقاله از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه عدس پلو نذری را یاد گرفتیم. چه روش دیگری برای بهتر شدن طعم این عدس پلو نذری پیشنهاد می کنید؟ نظر خود را با ما در میان بگذارید.

1720098087 678 ناهار تکراری درست نکنید طرز تهیه خورش هلو

گردآوری شده از مجله اکالا

طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد. در این صورت می توان امید داشت که تمام و دشواری موجود در ارائه راهکارها و شرایط سخت تایپ به پایان رسد.
پست های مرتبط

طرز تهیه آش انار شیرازی + نکاتی برای خوش طعم شدن آن

آش انار شیرازی یکی از آش های سنتی و پرطرفدار است که…

۱۴۰۳-۰۹-۰۱

طرز تهیه سوپ چغندر خوشمزه + نکات مهم

سوپ چغندر یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین سوپ هایی است…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

طرز تهیه خورش بره; غذاهای محبوب دوران صفویه

بره متنجان یک غذای اصیل از آشپزی دوران صفویه است که به…

۱۴۰۳-۰۸-۳۰

دیدگاهتان را بنویسید