آبگوشت غور یکی از غذاهای سنتی و لذیذ ایرانی است که در فصل تابستان طرفداران زیادی دارد. این غذا با گوشت، لوبیا، کدو، گوجه فرنگی و ادویه های مختلف تهیه می شود و طعمی ترش و ملایم دارد. در این مقاله از وبلاگ اکالا طرز تهیه آبگوشت غور مرحله به مرحله و با ذکر تمام نکات مهم آن را ارائه می کنیم.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت غور
مواد لازم برای تهیه آبگوشت غور به شرح زیر است:
گوشت گوسفند (سر یا ماهیچه) | 500 گرم |
نخود | 1 فنجان |
لوبیا سفید | 1 فنجان |
سیب زمینی | 2 عدد |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
عالی | 200 گرم |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده غلیظ | کافی |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیره | کافی |
روغن مایع | کافی |
اب | کافی |
مراحل تهیه آبگوشت غور
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این آبگوشت 2-3 ساعت می باشد.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش برای 3 الی 4 نفر مناسب است، به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این آبگوشت بسیار جذاب را در حجم های بیشتر تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این آبگوشت در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: تهیه لوبیا
نخود و لوبیا سفید را تمیز کرده و بشویید و در ظرف های جداگانه به مدت 2 تا 3 ساعت در آب خیس کنید.
سپس آب آنها را آبکش کرده و حبوبات را آبکش کنید.
خیساندن حبوبات قبل از پخت پف آنها را بسیار کاهش می دهد و روند پخت را تسریع می کند.
بهتر است در این مدت چندین بار آب آنها را عوض کنید.
مرحله دوم: پختن گوشت
در قابلمه مناسبی روغن بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید. سپس پیاز ناگینی را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شود.
گوشت خرد شده را به پیازها اضافه کنید و 10 تا 15 دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
فلفل سیاه، زردچوبه و پودر زیره را به گوشت اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
4 تا 5 فنجان آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید.
سپس حرارت را کم کرده و در قابلمه را ببندید. به مدت 35-45 دقیقه یا تا زمانی که گوشت پخته شود بپزید.
مرحله سوم: اضافه کردن لوبیا
نخود و لوبیا سفید آبکش شده را به گوشت پخته شده اضافه کنید.
۲ تا ۳ فنجان دیگر آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت را کم کنید.
درب قابلمه را بگذارید و آب گوشت را برای 35-45 دقیقه دیگر یا تا زمانی که حبوبات پخته شوند، بپزید.
مرحله 4: خیار و گوجه فرنگی را اضافه کنید
در 30 دقیقه آخر پخت، خیارها را به همراه گوجه فرنگی خرد شده، نمک و رب گوجه فرنگی به آبگوشت اضافه کنید.
زعفران دم کرده را به آب گوشت اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید.
مرحله پنجم: سرو آبگوشت
بعد از پخت کامل آب گوشت را از روی حرارت بردارید و در ظرف مورد نظر بریزید.
آبگوشت بسیار خوشمزه و جذاب شما آماده نوشیدن است، آن را با نان سنگک یا نان لواش و ترشی و سبزی سرو کنید.
آبگوشت غور را می توان به مدت 2 تا 3 روز در یخچال نگهداری کرد.
نکات و فنون تهیه آبگوشت غور
در تهیه آبگوشت غور به 4 نکته مهم زیر توجه کنید:
- در صورت تمایل می توانید از کمی رازیانه برای خوش طعم شدن آبگوشت استفاده کنید.
- در این غذا می توانید از خیار تازه یا خیار یخ زده استفاده کنید.
- اگر ترشی هایتان خیلی ترش است، می توانید مقداری شکر به آبگوشت اضافه کنید.
- برای تزئین آبگوشت می توانید از مقداری توت سیاه نیز استفاده کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه شما علاقه مندان به آشپزی را به خود جلب کرده است و می توانید این آبگوشت خوشمزه و جذاب را به روش بسیار ساده و آسان فوق تهیه کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما هم از ترفندها و تکنیک هایی برای خوش طعم شدن این آبگوشت استفاده می کنید، خوشحال می شویم آن نکات را در قسمت نظرات با ما و سایر دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا