قیمه بوشهری یکی از اصیل ترین و خوشمزه ترین غذاهای جنوبی است که بیشتر با شکر پلو سرو می شود. این خورش خوشبو و رنگی به عنوان نذری نیز بسیار پرطرفدار است و در مناسبت های مذهبی و عزاداری به وفور طبخ و توزیع می شود. در این قسمت از وبلاگ اکالاروش تهیه قیمه نذری بوشهری 100 نفره ما آموزش می دهیم
مواد لازم برای تهیه نذری قیمه بوشهری 100 نفره
برای پخت این قیمه نذری برای 100 نفر به مواد زیر نیاز دارید:
گوشت | 12.5 کیلوگرم |
لپه ها | 6.25 کیلوگرم |
یک پیاز | 2.5 کیلوگرم |
رب گوجه فرنگی | 50 قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | 25 قطعه بزرگ |
پودر لیمو عمانی | 2 و 1/2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 50 قاشق غذاخوری |
دارچین | 6 و 1/4 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | کافی |
روغن | کافی |
اب | کافی |
طرز تهیه قیمه نذری بوشهری 100 نفره
برای تهیه قیمه نذری بوشهری مراحل زیر را انجام دهید:
مرحله اول: خیس کردن لپه
برای پخت قیمه بوشهری باید لپه را حداقل دو ساعت قبل از شروع پخت خیس کنید تا پف آن از بین برود. برای خیساندن لپه ها ابتدا آنها را خوب بشویید و سپس به اندازه ای آب اضافه کنید که لپه ها کاملاً در آب فرو بروند.
اجازه دهید لپه ها حداقل دو ساعت در آب خیس بخورند. در این مدت می توانید یکی دو بار آب جگر ماهی را عوض کنید تا تورم آن کاملا برطرف شود.
مرحله دوم: پیاز را سرخ کنید
پیازها را ریز خرد کنید. سپس پیازهای خرد شده را با مقداری روغن در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و پیازها را تفت دهید تا نرم، شفاف و طلایی شوند.
مرحله سوم: اضافه کردن ادویه جات ترشی جات
بعد از اینکه پیازها کاملاً سبک و شفاف شدند، دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه را به پیازها اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا ادویه ها عطر خود را آزاد کنند.
مرحله چهارم: خرد کردن و تفت دادن گوشت
گوشت را در گوشت چرخ کرده خرد کرده و به پیاز اضافه کنید. گوشت و پیاز را با هم مخلوط کرده و تفت دهید تا همه تکه های گوشت به یک اندازه سرخ شده و تغییر رنگ دهند.
مرحله 5: لپه و آب جوش را اضافه کنید
لپه های از قبل خیس شده را آبکش کنید تا آب اضافی آن گرفته شود. سپس لپه های آبکش شده را به گوشت اضافه کرده و با هم یک دقیقه تفت دهید. سپس به مقدار لازم آب جوش به قابلمه اضافه کنید.
توجه داشته باشید که مقدار آب باید به اندازه ای باشد که لپه و گوشت را کاملا بپوشاند. این کار باعث می شود که حبوبات و گوشت کاملا پخته و نرم شوند. در آخر درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید حبوبات و گوشت با حرارت ملایم بپزند.
مرحله 6: سیب زمینی را اضافه کنید
بعد از یک ساعت پختن گوشت و حبوبات نوبت به اضافه کردن سیب زمینی ها می رسد. برای این کار سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به طور کامل (یعنی بدون خرد کردن) داخل قابلمه بریزید.
سپس دوباره درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید سیب زمینی ها با ماهی کاد و گوشت بپزند تا کاملا نرم شوند.
مرحله هفتم: لپه و گوشت را پوره کنید
بعد از پخت کامل گوشت آن را از قابلمه خارج کرده و کنار می گذاریم تا کمی خنک شود. لپه های پخته شده را از قابلمه خارج کنید. گوشت پخته شده را همراه با لپه پخته شده در قابلمه بزرگی بریزید و با استفاده از گوشت کوب دستی یا برقی گوشت و لپه را کاملا پوره کنید.
مرحله 8: آب گوشت را اضافه کنید
در این مرحله از پخت قیمه بوشهری مقداری از آب گوشت را به ماهی و گوشت پوره شده اضافه کنید. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا لپه و گوشت کاملا کشدار شوند. پس از نرم شدن لپه و گوشت، بقیه آب گوشت را به قابلمه اضافه کنید.
مرحله 9: سیب زمینی ها را له کنید
سیب زمینی های پخته شده را از قابلمه خارج کرده و با چرخ گوشت یا هر وسیله دیگری که در دسترس دارید آنها را له کنید. پوره سیب زمینی را به مخلوط گوشت و لپه اضافه کنید.
مرحله 10: تفت دادن رب گوجه فرنگی
ابتدا در تابه ای مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. سپس رب گوجه فرنگی را به روغن اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود. بعد از اینکه رب را کاملا سرخ کردید، آن را به قابلمه قیمه اضافه کنید.
مرحله یازدهم: نمک، زعفران و پودر لیمو عمانی را اضافه کنید
نمک، پودر لیمو عمانی و زعفران دم کرده را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. باید قیمه را مرتب و با حوصله هم بزنید تا آب اضافی خورش کشیده شود و قیمه غلیظ و کشدار شود.
مرحله دوازدهم: سرو قیمه نذری بوشهری
بعد از اینکه خورش قیمه بوشهری کاملا پخت و جا افتاد، آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود. سپس آن را در ظرف های دلخواهتان گذاشته و سرو کنید. عمرت را بنوش!
تکنیک های تهیه قیمه نذری بوشهری 100 نفره
برای تهیه قیمه نذری بوشهری خوشمزه به نکات زیر توجه کنید:
- برای اینکه قیمه شما کشدار و سفت شود باید گوشت و لپه را کاملا پوره کنید.
- استفاده از سیب زمینی در تهیه این خورش اختیاری است و در صورت تمایل می توانید آن را از دستور حذف کنید.
- اگر طعم لیمو عمانی را دوست ندارید می توانید به جای پودر لیمو عمانی از آبلیمو استفاده کنید.
- برای تهیه این قیمه می توانید به جای لپه از نخود نیز استفاده کنید.
در این بخش از مجله آشپزی اکالا طرز تهیه قیمه بوشهری نذری 100 نفره را برای شما توضیح داده ایم. با استفاده از این دستور ساده و کامل می توانید به راحتی این غذای خوشمزه را برای 100 نفر تهیه کنید و به نذر خود به بهترین شکل عمل کنید.
من سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا هستم. من چندین سال است که این مسیر را با علاقه دنبال می کنم و سعی می کنم مهارت هایم را ارتقا دهم.
گردآوری شده از مجله اکالا