عدس دال نوعی حبوبات عدس مانند قرمز است که خواص بی شماری برای سلامت بدن دارد. این نوع را می توان در غذاهای مختلف استفاده کرد یا به عنوان غذا تهیه کرد و با برنج یا نان سرو کرد. در ادامه با وبلاگ اکالا منتظر دستور غذا باشید غذای عدس دال برای شما توضیح دهد
مواد لازم برای تهیه غذای عدس دال
مواد مورد نیاز برای تهیه این غذاهای جنوبی خوشمزه به شرح زیر است:
دال عدس | 2 فنجان |
سیب زمینی | 1 عدد |
خداوند | 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 1/2 فنجان |
تمر هندی | 2 قاشق غذاخوری |
یک پیاز | 1 عدد |
سیر | 2-4 دانه |
زنجبیل رنده شده | 1/4 قاشق چایخوری |
پودر پاپریکا | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
پودر تخم گشنیز | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر کاری | 1/2 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1 قاشق چایخوری |
مراحل تهیه خوراک عدس دال
برای تهیه خوراک عدس این غذای نونی یا برنج زیبا و خوشمزه باید مراحل زیر را طی کنید.
مرحله اول: تهیه تمر هندی
ابتدا تمر هندی را در آب گرم خیس کنید و بگذارید مدتی خیس بخورد.
مرحله دوم: پختن عدس قرمز
عدس قرمز را بعد از شستن در قابلمه بریزید. سپس سیب زمینی را خرد کرده و اضافه کنید. بعد سیب زمینی و عدس را با 5 لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا بپزند.
مرحله سوم: تهیه سس
در این فاصله سس را آماده کنید. برای این کار پیاز را به قطعات کوچک خرد کرده و در مقداری روغن تفت دهید. بعد از نرم شدن پیاز، سیر رنده شده و زنجبیل را اضافه کنید. سیر و زنجبیل را سرخ کنید تا عطر آن ها آزاد شود.
مرحله 4: ادویه جات ترشی جات را اضافه کنید
بعد از تفت دادن سیر و زنجبیل، ادویه ها را اضافه کرده و حدود 1-2 دقیقه تفت دهید.
مرحله پنجم: کف روی عدس را جمع کنید
بعد از مدتی پختن سیب زمینی و عدس کفی روی آن تشکیل می شود که باید آن را جمع کنید. زیرا روی رنگ و طعم غذا تاثیر می گذارد.
مرحله 6: رب گوجه فرنگی را اضافه کنید
رب گوجه فرنگی را به مخلوط پیاز و ادویه اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس پوره گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی رنده شده را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. حرارت را کمی زیاد کنید تا طعم و عطر مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
مرحله هفتم: اضافه کردن تمر هندی
تمر هندی خیس خورده را از صافی رد کنید تا دانه ها گرفته شود و صاف شود. سپس عصاره تمر هندی را به مخلوط سس اضافه کنید.
حدود یک فنجان دیگر آب به سس اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید. در ظرف را بپوشانید و اجازه دهید سس حدود 10 دقیقه بپزد.
مرحله 8: سس را به عدس دال اضافه کنید
عدس دال به دلیل سایز کوچک و بافت نازکی که دارد بعد از حدود یک ساعت پخته می شود. بعد از این مدت بررسی کنید که سیب زمینی ها چقدر پخته شده اند و در صورت پخته شدن سس آماده شده را به آن اضافه کنید. در مرحله بعد مواد را خوب هم بزنید تا ترکیب شوند.
مرحله 9: عدس را مخلوط کنید
بعد از 15 دقیقه با غذاساز برقی یا غذاساز معمولی عدس ها را بزنید تا عدس و سیب زمینی کمی له شده و با هم ترکیب شوند.
مرحله دهم: تنظیم چاشنی
همانطور که در دستور ذکر شد از تمر هندی برای ترشی و چاشنی این غذا استفاده می شود. اما در صورت تمایل می توانید از پوست لیمو عمانی یا آبلیمو و نمک نیز برای خوش طعم شدن غذا در این مرحله استفاده کنید.
مرحله 11: سرو غذا
این غذای خوشمزه و مقوی را می توانید به عنوان غذا با نان یا خورش با برنج سرو کنید و از طعم فوق العاده آن لذت ببرید. نوش جان!
نکاتی برای تهیه غذای عدس دال
در ادامه به نکات طلایی برای تهیه غذای دال ادس اشاره می کنیم. با ما بمان.
- دال عدس یک غذای سنتی و محلی جنوبی است که مردم این منطقه بنا به ذائقه خود آن را بسیار تند سرو می کنند. در صورت تمایل می توانید از فلفل قرمز خرد شده یا پودر فلفل قرمز برای تند شدن این غذا استفاده کنید.
- در روش سنتی طبق دستور از عصاره تمر هندی برای چاشنی و ترشی این غذا استفاده می شود که می توانید بنا به ذائقه خود آن را با آبلیموی تازه یا لیمو عمانی جایگزین کنید.
- در این غذا از زنجبیل تازه استفاده می شود که در صورت در دسترس نبودن می توانید از 1/2 قاشق چایخوری پودر زنجبیل استفاده کنید.
- وقتی عدس و سیب زمینی را برای پخت قرار دادید، هر چند دقیقه یکبار آن ها را هم بزنید تا به ته نچسبند.
- هنگام پختن عدس و سیب زمینی، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید. زیرا همانطور که گفته شد عدس کف می کند و از بین می رود.
- اگر از تمر هندی برای چاشنی این غذا استفاده کردید، در مصرف نمک دقت کنید. چون تمبر هندی کمی شور است.
در این مقاله از مجله آشپزی طرز تهیه غذای دال ادس را برای شما توضیح داده ایم. پیشنهاد می کنیم این غذای خوشمزه را تهیه کنید و از خواص و طعم بی نظیر آن نهایت لذت را ببرید.
سلام من خانم بهار هستم.
مدرس و مربی آشپزی و شیرینی پزی و مدیر مسئول مجموعه بنبون
پس از چندین سال فعالیت در زمینه آشپزی و نانوایی، با توجه به سوابق و تجربیات و مهارت های قبلی در زمینه آموزش و تدریس، تصمیم گرفتم به عنوان معلم و مربی آشپزی و نانوایی به کار خود ادامه دهم.
و در این راستا با گذراندن دوره های مختلف و اخذ مدارک مختلف روز به روز به مهارت های خود اضافه می کنم. تا امروز این افتخار را داشتم که در کلاس های آموزشی حضوری و غیر حضوری تعداد زیادی از هنرجویان عزیز را تدریس کنم و باعث افتخار است که عزیزان زیادی وارد دنیای تجارت شدند.
در حال حاضر با اپلیکیشن اختصاصی بنبون آموزش آفلاین آشپزی و شیرینی پزی در خدمت شما هستیم و تمام تلاش این مجموعه این است که آموزش حرفه ای آشپزی و شیرینی پزی را به شما ارائه دهد تا شما نیز بتوانید این دنیای عطر و طعم و رنگ را تجربه کنید. . ببرش تو خونت
گردآوری شده از مجله اکالا