غذای ماهیچه ای یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانیان است که با گوشت گوسفند و ادویه های معطر تهیه می شود. این غذا معمولا در مهمانی ها و مجالس سرو می شود و به دلیل طعم بی نظیرش طرفداران زیادی دارد. در این مقاله از وبلاگ اکالاروش تهیه غذای ماهیچه ای مجلسی و آبدار را قدم به قدم برای شما توضیح می دهیم.
مواد لازم برای تهیه غذای ماهیچه ای
مواد لازم برای تهیه غذای ماهیچه ای به شرح زیر است:
ماهیچه گوسفند | به مقدار مورد نظر |
پیاز بزرگ | شماره 3-4 |
سیر | 2 عدد |
زعفران دم کرده | کافی |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | کافی |
نمک و فلفل سیاه | کافی |
زردچوبه | کافی |
دارچین (اختیاری) | به مقدار مورد نظر |
اب | کافی |
مراحل تهیه غذا برای ماهیچه های عضلانی و آبدار
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این غذا 3-2 ساعت می باشد.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش برای 2-3 نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این غذای جذاب را در حجم بیشتری تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این غذا در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی عضلات
ماهیچه را به قطعات متوسط برش دهید. ماهیچه ها را با آب سرد بشویید و آبکش کنید.
برای گرفتن بوی گوشت می توانید ماهیچه ها را به مدت 30 دقیقه در آب و کمی آبلیمو یا سرکه خیس کنید.
مرحله دوم: پیاز و سیر را سرخ کنید
پیازها را خرد کرده و در روغن و کره تفت دهید تا طلایی شوند.
سیر را رنده یا خرد کنید و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی سیر گرفته شود.
مرحله سوم: بو دادن ماهیچه
ماهیچه ها را به پیاز و سیر اضافه کنید و هر طرف را چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند.
زردچوبه و فلفل سیاه را به ماهیچه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
مرحله 4: آب و ادویه ها را اضافه کنید
آب جوش را به ماهیچه ها اضافه کنید؛ تا آنها را بپوشاند.
دارچین (در صورت تمایل) و زعفران دم کرده را اضافه کنید.
حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید.
مرحله پنجم: پخت ماهیچه
اجازه دهید ماهیچه به مدت 1 تا 2 ساعت روی حرارت ملایم بپزد تا کاملا نرم شود و سفت شود.
در طول پخت، ماهیچه را چندین بار بررسی کنید و در صورت نیاز آب اضافه کنید.
نمک را در اواخر پخت اضافه کنید تا طعم بهتری پیدا کند.
مرحله ششم: سرو کردن
بعد از پخت کامل گوشت را با پلو زعفرانی، زرشک پلو یا هر نوع پلویی که دوست دارید سرو کنید.
4 نکته مهم که برای پختن غذای ماهیچه ای باید بدانید
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه غذای ماهیچه ای اشاره می کنیم. با ما بمان.
- برای اینکه ماهیچه نرم تر شود، می توانید استخوان را بردارید و فقط گوشت را بپزید.
- برای خوش طعم شدن غذا می توانید از سبزیجات معطر مانند جعفری، گشنیز و نعناع استفاده کنید.
- اگر میخواهید غذای ماهیچهتان غلیظتر شود، میتوانید در پایان پخت مقداری آرد گندم را با آب سرد مخلوط کرده و به غذا اضافه کنید.
- برای نرم شدن ماهیچه ها می توانید قبل از پخت کمی آنها را بکوبید.
- برای خوش رنگ شدن غذا می توانید از زعفران دم کرده بیشتری استفاده کنید.
- زمان پخت ماهیچه به اندازه و نوع ماهیچه و دمای پخت بستگی دارد. به طور معمول ماهیچه به مدت 1 تا 2 ساعت روی حرارت کم پخته می شود. برای اطمینان از پخته شدن کامل گوشت، می توانید آن را با چنگال تست کنید. اگر گوشت به راحتی با چنگال از هم جدا شد، کار تمام است.
- برای پخت ماهیچه ها در فر ابتدا ماهیچه ها را با پیاز و ادویه مخلوط کرده و در ظرف پیرکس قرار دهید. سپس ظرف را به مدت 1 تا 2 ساعت در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید.
بدون شک روش های زیادی برای تهیه این غذای خوشمزه وجود دارد. با رعایت این نکات می توانید یک غذای ماهیچه ای آبدار و آبدار تهیه کنید که طعم بی نظیری دارد. امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا توجه شما علاقمندان به دنیای رنگارنگ و جذاب آشپزی را به خود جلب کرده است.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا