مواد لازم برای تهیه قیسی با گوشت ریش ریش
مواد لازم برای تهیه خورش قیسی با گوشت ریش ریش به شرح زیر است:
گوشت گوساله یا گوسفند (پا یا ران) | 600 گرم |
لپه ها | 2/3 فنجان |
پیاز متوسط | 4 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
آب قلم | 1 لیوان |
سیب زمینی متوسط | 3 عدد |
گل رز | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر لیمو عمانی | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | کافی |
نمک و زردچوبه | کافی |
مواد اولیه را با تخفیف از اکالا خریداری کنید
مراحل تهیه خورش قیمه با گوشت ریش ریش
- مدت زمان تهیه مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش 60-90 دقیقه می باشد.
- مقدار مواد اعلام شده در این آموزش برای 4-5 نفر مناسب است و به راحتی می توانید با جمع و ضرب ساده مقدار مواد را افزایش دهید و این خورش جذاب را در حجم های بیشتر تهیه کنید.
- درجه سختی تهیه این خورش در رده متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی گوشت
گوشت را بشویید و با کمک چاقو به صورت مکعبی برش دهید.
مرحله دوم: پخت لپه
لپه را از شب قبل خیس کنید.
خیساندن حبوبات قبل از پختن باعث پف کردن و پخت سریعتر آنها می شود.
لپه های خیس شده را به همراه گوشت داخل قابلمه بریزید.
مرحله سوم: پیاز را سرخ کنید
پیازها را بشویید و پوست بگیرید.
آنها را نگینی خرد کرده و در روغن سرخ می کنیم تا طلایی شوند و بوی خامی آن ها گرفته شود.
مرحله 4: رب گوجه فرنگی را اضافه کنید
رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله پنجم: اضافه کردن پیاز و رب به گوشت و لپه
مخلوط پیاز و رب را به قابلمه گوشت و لپه اضافه کنید.
حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید. 30-40 دقیقه زمان دهید تا گوشت و لپه بپزند.
پس از پخت اولیه، گوشت را از قابلمه خارج کنید.
گوشت را در جهت دانه ریش ریش کنید تا نرم تر شود. می توانید گوشت را با چنگال یا چرخ گوشت خرد کنید.
گوشت های ریش ریش شده را به قابلمه برگردانید و به مرحله بعد بروید.
مرحله ششم: اضافه کردن آب قلم، زعفران و ادویه جات
آب قلم، زعفران دم کرده، گلاب، پودر لیمو عمانی، نمک و زردچوبه را به محتویات قابلمه اضافه کنید.
مرحله هفتم: پختن خورش
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید خورش 30-40 دقیقه دیگر بپزد تا گوشت و لپه کاملا بپزند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قیمه مازوله
مرحله 8: سیب زمینی را اضافه کنید
سیب زمینی شیرین را به خورش اضافه کنید و بگذارید بپزد.
در این مرحله اجازه دهید خورش قیمه داخل روغن بیفتد و غلیظ شود. بعد از رسیدن به غلظت، خورش را در ظرف سرو بریزید.
برای تزیین خورش می توانید از پیاز سرخ شده و کشمش و خلال بادام استفاده کنید.
خورش قیسی را می توانید با گوشت ریش ریش با برنج زعفرانی، نان یا کتلت سرو کنید.
نکات طلایی در تهیه قیسی با گوشت ریش ریش
4 نکته مهم که هنگام تهیه خورش قیمه با گوشت ریش ریش باید بدانید:
- برای طعم بهتر می توانید به جای آب قلم از آب گوشت استفاده کنید.
- برای خوش رنگ شدن خورش می توانید از زعفران دم کرده بیشتری استفاده کنید.
- برای طعم ترش ترش می توانید از آب پرتقال یا آب لیمو استفاده کنید.
- اگر دوست دارید خورش قیمه شما غلیظ تر باشد، می توانید در پایان پخت مقداری از آب خورش را تبخیر کنید.
اسم من سمانه است، از بچگی عاشق آموزش آشپزی در تلویزیون بودم.
هر روز پیش بند آشپزخانه مادرم را می بستم و ساعت ها جلوی دوربین خیالی ام آشپزی آموزش می دادم!
با بزرگتر شدن به صورت تخصصی تری رویاهایم را دنبال کردم و هر روز بیشتر برای آنها تلاش کردم تا اینکه متوجه شدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی و شیرین کردن کام مردم دارم.
اکنون بسیار خوشحالم که این فرصت را دارم تا با ترکیب آشپزی، نوشتن و عکاسی که اکنون بخش بزرگی از دنیای من شده اند، این حس خوب را با شما به اشتراک بگذارم.
گردآوری شده از مجله اکالا